41o Ράλλυ Αφροδίτη Psaltis by ENEOS 2018 – Μέρα 1η: Άνετο προβάδισμα για τον Γαλαταριώτη

Ολοκληρώθηκε αισίως η πρώτη μέρα του Ράλι Αφροδίτη, στο δάσος Πάφου. Όπως αναμενόταν, οι Σίμος Γαλαταριώτης-Αντώνης Ιωάννου με Skoda Fabia R5 είναι το πλήρωμα που προηγείται.

Κατά τη διάρκεια του πρώτου σκέλους κινήθηκαν ταχύτατα και κατάφεραν να κερδίσουν και τις τέσσερις ειδικές διαδρομές, με αποτέλεσμα αύριο να ξεκινήσουν τη δεύτερη μέρα έχοντας πολύ άνετο προβάδισμα.

 

Το νέο δίδυμο των Χρίστου Δημοσθένους-Αντώνη Χρυσοστόμου (Mitsubishi Lancer Evo X R4), έδειξαν να δένουν πολύ γρήγορα σαν πλήρωμα και βρίσκονται στην δεύτερη θέση γενικής και πρώτοι στην κατηγορία RC2.

Ακόμα ένα πλήρωμα που τρέχει για πρώτη φορά μαζί, αυτό των Πανίκου Πολυκάρπου-Κωνσταντίνου Σιάλου (Mitsubishi Lancer Evo 9) τα πάει μέχρι στιγμής περίφημα, καθώς βρίσκεται στην τρίτη θέση γενικής, έχοντας μάλιστα πάρα πολύ καλή απόδοση.

Πέτρος Παντελή και Κύπρος Χριστοδούλου (Mitsubishi Lancer Evo X) είναι το πλήρωμα που βρίσκεται στην τέταρτη θέση γενικής 25 δευτερόλεπτα μακριά από την τελευταία θέση του βάθρου.

Τα προβλήματα που αντιμετώπισαν με τα φρένα αλλά και ένα σκασμένο ελαστικό οι Κώστας Ζήνωνος-Φάνος Χριστοφή (Mitsubisi Lancer Evo 9), είναι οι λόγοι που τους κράτησαν στα χαμηλά, με το τέλος της μέρας να βρίσκονται στην πέμπτη θέση γενικής μακριά απο τον ανταγωνισμό. Την πρώτη εξάδα συμπληρώνουν οι Σταύρος Αντωνίου-Δημήτρης Πιερή με Mitsubishi Lancer Evo X.

Το τοπικό πλήρωμα Πενταρά-Χριστοδούλου (Mitsubishi Lancer Evo 6), απόδωσε τα μέγιστα την πρώτη μέρα και δίκαια προηγούνται στην κατηγορία RCS2. Δεύτεροι στην ίδια κατηγορία είναι οι Λεωνίδου-Αγαθαγγέλου (Mitsubishi Lancer EVO 6) και την τριάδα μέχρι στιγμής συμπληρώνουν οι Ζήνωνος-Χριστοφή (Mitsubishi Lancer Evo 6).

Συγκλονιστική εξέλιξη είχε η δικήνητη κατηγορία. Οι Νικόλας και Μάριος Χατζηματθαίου (Ford Fiesta) ήταν το πλήρωμα που κατάφερε να προηγηθεί με το πέρας των δύο πρώτων ειδικών, με τους με τους Παντελή-Θεοφάνους (Peugeot 306 GTI) να είναι δεύτεροι. Στην επανάληψη τα δεδομένα άλλαξαν άρδην, καθώς οι πρωτοπόροι αντιμετώπισαν μηχανικό πρόβλημα.

Αυτά τα δεδομένα εκμεταλλευτήκαν οι Τανουσης-Χριστοδούλου (Toyota Yaris), οι οποίοι με την ολοκλήρωση της μέρας βρίσκονται στην πρώτη θέση. Στην δεύτερη θέση βρίσκεται το ζεύγος Σκεύος και Μαίρη Γερολέμου (Suzuki Swift) και την τριάδα μέχρι στιγμής συμπληρώνουν οι Παντελή-Θεοφάνους, οι οποίοι επίσης είχαν μηχανικό πρόβλημα.

Την πρώτη μέρα δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν οι Κυριάκου-Αριστείδου, Ψάλτης-Χρυσοστόμου και Τελεβάντος-Σταύρου, ενώ δεν ξεκίνησαν τον αγώνα οι Παναγιώτης και Ανδρέας Ξενοφώντος και οι Γιάγκου-Κωνσταντίνου.

Ο αγώνας συνεχίζεται και ολοκληρώνεται αύριο με τέσσερις ειδικές διαδρομές οι οποίες είναι ο Μονασίλακας – Κοιλάδα των Κέδρων και Μονασίλακας – Φράγμα Κανναβιού.

END OF LEG 1

STARTING LIST DAY 2

41 Venus Rally – Itinerary DAY 2