Autosport International: Παρουσίαση CITROËN C3 WRC 2019

Η Citroën Total World Rally Team παρουσίασε τα νέα χρώματα του C3 WRC στην έκθεση Autosport International. Το αυτοκίνητο θα οδηγήσουν το 2019 οι Sebastien Ogier/Julien Ingrasia και Esapekka Lappi/Jane Ferm. Η Γαλλική φίρμα για να γιορτάσει την εκατονταετηρίδα επανασχεδίασε τους χρωματισμούς του αυτοκινήτου, με τη Red Bull να επιστρέφει σαν χορηγός στο αυτοκίνητο μαζί με τους ήδη υπάρχον Total και Michelin.

Πριν από 100 χρόνια, ο Γάλλος βιομήχανος André-Gustave Citroën ίδρυσε τη μάρκα Citroën. Από τότε έγινε κατασκευαστής παγκοσμίου φήμης με τα μηχανοκίνητα να είναι πάντα σημαντικό κομμάτι της εταιρίας. Για να γιορτάσει τα εκατό χρόνια, το C3 WRC φέτος φέρει το πρώτο σήμα της μάρκας με ειδική αναφορά στο 1919, έτος κατά το οποίο ιδρύθηκε το εμπορικό σήμα. Επίσης η Γαλλική μάρκα με αυτή την παρουσίαση επιβεβαιώνει τη δέσμευση της στους αγώνες.

Στο C3 WRC εξακολουθεί να παραμένει το λογότυπο της Total, με τη Citroën να συμπληρώνει 51 χρόνια συνεργασίας με τη Γαλλική μάρκα λαδιών. Εξίσου σημαντική είναι και η συνεργασία με τη Michelin, με τον Γάλλο κατασκευαστή ελαστικών να υποστηρίζει και φέτος την ομάδα.

Το Red Bull, το διάσημο ενεργειακό ποτό με το οποίο συνεργάστηκε η Citroën στο WRC από το 2018 μέχρι και το 2012, προστέθηκε στα λογότυπα του αυτοκινήτου όπως επίσης και στις επίσημες στολές των πληρωμάτων και της ομάδας.

Μετά την ολοκλήρωση της έκθεσης Autosport International, η δράση για το Citroën C3 και τους Sebastien Ogier/Julien Ingrasia και Esapekka Lappi/Jane Ferm θα ξεκινήσει με το απαιτητικό Rallye Monte-Carloτο οποίο θα διεξαχθεί από τις 22 μέχρι τις 27 Ιανουαρίου. Μετά τον εναρκτήριο αγώνα ακολουθούν ακόμα 13, εξίσου απαιτητικοί αγώνες, με τη σεζόν να ολοκληρώνετε για ακόμα μια φορά στην Αυστραλία. Η Citroën Total WRT η οποία μετρά 99 νίκες στο WRC από το 1999 θα επιδιώξει στην εκατονταετηρίδα της να κερδίσει τον παγκόσμιο τίτλο.