Auto Rally Sprint Λεμεσού 2018 by Smart Way: Preview

Πριν ακόμα κοπάσει η σκόνη και οι αγωνιστικοί ήχοι από το Cyprus Rally αναγκαστικά επιστρέφουμε στα καθημάς, αφού την ερχόμενη Κυριακή 29 Ιουνίου διεξάγετε ο δεύτερος αγώνας για το φετινό  Πακγύπριο πρωτάθλημα αγώνων ταχύτητας by Smart Way της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου, με διοργανωτή τη Λέσχη Αυτοκινήτου Λεμεσού,

Οι διοργανωτές φέτος άλλαξαν το χώρο διεξαγωγής του αγώνα και η καινούργια διαδρομή που έχει επιλεχθεί βρίσκετε στο χωριό Ανώγυρα και είναι μήκους 2.8 χιλιομέτρων.

Συνολικά 30 οδηγοί δήλωσαν συμμετοχή και στη συγκεκριμένη λίστα αναμφίβολα ξεχωρίζει η παρουσία του περσινού πρωταθλητή Νικόλα Γεωργίου “Chips Junior”, ο οδηγός ο οποίος αποτελεί μεγάλο στόχο για τους υπόλοιπους.  Ξεχωριστή θέση έχει η δεύτερη φετινή παρουσία στους αγώνες ταχύτητας του πολυπρωταθλητή αγώνων Ράλι Κώστα Γεωργίου “Chips”. Για την τελική επικράτηση θα παλέψουν και οι περσινοί διεκδικητές του τίτλου Δημήτρης Πιερή, Μάριος Παναγιώτου και Πέτρος Πέτρου. Θα ήταν παράληψη μας να μην αναφέρουμε για την οικογένεια Ιωαννίδη “Pepsi” οι οποίοι δικδικούν σε κάθε αγώνα την νίκη προσφέροντας εξαιρετικό θέαμα σε όλα τους τα περάσματα.

LAC Auto Rally Sprint 2018 Provisional Starting List

Στην δικήνητη κατηγορία ξεχωρίζουμε την παρουσία του νικητή του προηγούμενου αγώνα Μιχάλη Σοφοκλέους αλλά και των Γιώργου Ασπρή, Μάριου Ζάκου, Σκεύου Γερολέμου, Χάρη Ιωάννου, Θωμά Θεοφάνους. Για αυτό τον αγώνα ο Zoli άλλαξε ρόλο και απο την θέση του συνοδηγού πέρασε στο τιμόνι του Suzuki Swift.

 

Με αυτά τα δεδομένα αναμένεται να έχουμε ένα αγώνα με μπόλικο σασπένς. Τα φαβορί για την τελική επικράτηση σε όλες τις κατηγορίες είναι πολλά και το ποίος τελικά θα επικρατήσει να είναι εξαιρετικά δύσκολο να το προβλέψουμε.

Πρόσβαση στον Αγώνα

Ο αγώνας θα γίνει στο χωριό Ανώγυρα και η συγκεκριμένη διαδρομή χρησιμοποιείται για πρώτη φορά. Ευρισκόμενοι στον αυτοκινητόδρομο από Λεμεσό προς Πάφο βγείτε από την έξοδο για Αυδήμου. Ακολουθήστε τις πινακίδες για Αυδήμου και εν συνεχεία στο μέσο του χωριού θα δείτε πινακίδα για Ανώγυρα όπου θα στρίψετε αριστερά. Οδηγήστε για 1.6kmκαι στρίψτε δεξιά στην πινακίδα για Ανώγυρα. Συνεχίστε ευθεία μέχρι να φτάσετε στο χωριό και μετά ακολουθείστε τις πινακίδες της διοργάνωσης οι οποίες θα σας καθοδηγήσουν στο χώρο διεξαγωγής του αγώνα.

Προϊστορία

Η Προϊστορία από το 2014 και μετά δείχνει Chips Junior. Ο τρείς φορές πρωταθλητής αγώνων ταχύτητας κέρδισε τρείς φορές τον αγώνα της Λεμεσού τις χρονιές 2014, 2016 και 2017.

Μάλιστα το 2016 και 2017 στο τέλος της εκάστοτε χρονιάς στεύθηκε και πρωταθλητής. Φέτος συγκαταλέγετε ανάμεσα στα φαβορί όχι μόνο για νίκη στον αγώνα αλλά και για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Το 2015 ο Πανίκος Πολυκάρπου κατάφερε να κερδίσει δυο αγώνες στη σεζόν και ο ένας αυτών ήταν στη Λεμεσό. Ο δεύτερος ήταν ο αγώνας στο Παραλίμνι και στο τέλος της σεζόν ολοκλήρωσε στη δεύτερη θέση πίσω από τον Χρίστο Δημοσθένους.

Τέλος το 2017 η Λέσχη Αυτοκινήτου Λεμεσού είχε την ευθύνη να διοργανώσει δυο αγώνες στη σεζόν και όπως προαναφέραμε τον πρώτο κέρδισε ο Chips Junior. Στο δεύτερο έλαμψε το άστρο του Πέτρου Πέτρου, ο οποίος επέστρεψε στους αγώνες ταχύτητας αγωνιζόμενος με MitsubishiLancerEVOαντί του γνωστού Subaru. Έχοντας πολύ καλή απόδοση κατάφερε να κερδίσει και να σημειώσει την πρώτη του νίκη μετά από αρκετό καιρό.

LAC Auto Rally Sprint 2018 Provisional Starting List