Arminas Jasikonis: Εμφανή τα σημάδια προόδου

Για τον αναβάτη της Rockstar Energy Husqvarna, Arminas Jasikonis, η σεζόν μέχρι στιγμής εξελίσσετε πολύ καλά, αν και χρησιμοποιείτε περισσότερο για απόκτηση εμπειριών η φετινή χρονιά. Έχοντας αφήσει το σημάδι του στην κατηγορία MXGP το 2017 αγωνιζόμενος με την ομάδα της Suzuki, ξαφνικά έμεινε χωρίς ομάδα και εκτός παγκοσμίου πρωταθλήματος πέρυσι και υπήρχε περίπτωση όλα να τελειώσουν τόσο γρήγορα όσο ξεκίνησαν.

Όταν ο Antti Pyrhonen επικοινώνησε μαζί του τηλεφωνικά στο τέλος του 2018, ο Λιθουανός ήταν ενθουσιασμένος που θα είχε την ευκαιρία να επιστρέψει ξανά στο παγκόσμιο πρωτάθλημα και θα είχε στην ίδια ομάδα τον πρωταθλητή της κατηγορία ΜΧ2 Pauls Jonas, με τον οποίο θα προπονούνταν μαζί.

Τώρα, με τέσσερις αγώνες να έχουν διεξαχθεί ήδη τη φετινή σεζόν, ο Jasikonis είναι τέταρτος στη βαθμολογία του MXGP και παραλίγο στο Valkenswaard να ανέβαινε στο βάθρο. Οι τερματισμοί 4-4 που είχε στον αγώνα αποδεικνύουν το τι είναι ικανός να κάνει και το πόσο πιστεύει στον εαυτό του. «Για μένα ήταν ένα πολύ καλό Σαββατοκύριακο στην Ολλανδία,» ανέφερε ο Jasikonis. «Ήμουν σε μεγάλη φόρμα και συνεχώς βελτίωνα το ρυθμό μου όσο ήμουν μέσα στην πίστα. Αν οι εκκινήσεις μου ήταν λίγο καλύτερες στον αγώνα το αποτέλεσμα μου θα ήταν καλύτερο. Επειδή δεν κάνω τόσο καλές εκκινήσεις, πρέπει να παλεύω στην πίστα για να ανέβω θέσεις στη γενική κατάταξη. Παρά το γεγονός ότι δεν κάνω καλές εκκινήσεις, εντούτοις έχω τους ίδιους βαθμούς με τον τρίτο Tim Gajser και αυτό μου δίνει έξτρα κίνητρο να συνεχίσω να πιέζω σκληρά. Μέχρι στιγμής είμαι πολύ ευχαριστημένος.»

Μια βδομάδα προηγουμένως στη Βρετανία, ο αναβάτης της Husky ολοκλήρωσε τον αγώνα με τερματισμούς 9-4 και έδειχνε ότι είχε αποκτήσει αυτοπεποίθηση με τη νέα του ομάδα. Αν και δεν έκανε καλή εκκίνηση στο πρώτο hit, εντούτοις έδειξε αποφασιστικότητα για να βρει το ρυθμό που είχε πριν από δυο χρόνια, όταν τότε τους ξάφνιασε όλους.

«Ήμουν ευτυχισμένος με τον τρόπο που εξελίχθηκαν τα πράγματα στην Αγγλία. Έκανα βήματα μπροστά και αυτό φάνηκε ιδιαίτερα στο δεύτερο hit. Στο πρώτο δεν έκανα καλή εκκίνηση και έχανα χρόνο προσπαθώντας να προσπεράσω. Συνέχισα να πιέζω και τερμάτισα τελικά ένατος. Στο δεύτερο hit η εκκίνηση μου ήταν πολύ καλύτερη και γρήγορα βρέθηκα στην τέταρτη θέση. Έκανα ότι μπορούσα για να έχω τον ίδιο ρυθμό και αυτό απέδωσε. Η ταχύτητα μου είναι καλή προς το παρόν και στόχος είναι να συνεχίσω να βελτιώνομε σε κάθε αγώνα.»

Στο Trentino, στην Ιταλία, ο αγώνας ήταν δύσκολος για τον Jasikonis. Η πίστα δε διαθέτει την επιφάνεια που του αρέσει, όμως από ότι έδειξε μέχρι στιγμής στη χρονιά δε θα άφηνε καμία δυσκολία να τον εμποδίσει.

«Το να τερματίσω έκτος σε αυτό τον αγώνα και να είμαι τέταρτος στη βαθμολογία αυτό είναι σπουδαίο. Δεν είναι από τις αγαπημένες μου πίστες καθώς είναι γλιστερή και δυσκολεύεσαι να προσπεράσεις, έτσι μπορώ να πω ότι είμαι ευχαριστημένος με το αποτέλεσμα όπως και με την οδήγηση μου. Στο πρώτο hti δυσκολεύτηκα πολύ να προσπεράσω, κατάφερα να βελτιωθώ και να κερδίσω ορισμένες θέσεις στους πρώτους γύρους, η οδήγηση μου ήταν καλή όμως μόλις πέρασα στην ένατη θέση δεν μπορούσα να κάνω κάτι καλύτερο. Σίγουρα δεν είναι το καλύτερο αποτέλεσμα όμως δεν είναι και καταστροφικό. Το δεύτερο hit ήταν καλύτερο καθώς ήμουν μπροστά από την αρχή όμως και πάλι ήταν δύσκολο να προσπεράσω. Ήταν όμως πολύ καλό που τερμάτισα τον αγώνα σε αυτή τη θέση. Μέχρι στιγμής τα πράγματα είναι θετικά καθώς τερμάτισα στη δεκάδα σε όλους τους αγώνες. Υπάρχει ακόμα πολλής δρόμος, όμως η τέταρτη θέση στο πρωτάθλημα είναι πολύ καλή.»

Αυτό που θα περιμένει ο Λιθουανός αναβάτης είναι ορισμένους ευκολότερους αγώνες μετά το Ttrentino, όπως τον αγώνα στη Mantova τον Μάιο, με την πίστα να έχει αμμώδες επιφάνεια και εκεί ίσως καταφέρει να ανέβει και στο βάθρο.