1st Time Attack By EKO – Σε δικό του ρυθμό ο Andy

Διοργανώθηκε την Κυριακή 7 Απριλίου στην Πίστα Achna Speedway ο πρώτος αγώνας της χρονιάς για το πρωτάθλημα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου.

Η της χρονιάς ήταν εξαιρετική, με πολλές και εντυπωσιακές παρουσίες σε όλες τις κατηγορίες.  Από τους διαγωνιζόμενους δεν θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε στην επανεμφάνιση του Άντι Παπαγεωργίου με το νεότερο Mamba και του Πάνυ Παστού, δύο οδηγοί οι οποίοι μας έλειψαν.

Ας δούμε τι έγινε στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, ξεκινώντας από την προθέρμανση όπου όλοι οι οδηγοί έδειξαν να θέλουν την διάκριση στον πρώτο αγώνα της χρονιάς.

Μπαίνοντας στο καθεαυτό αγώνα, είδαμε τον Άντι Παπαγεωργίου να είναι πραγματικά σε άλλη διάσταση, γράφοντας ένα χρόνο της τάξης του 1.04.945, ο μοναδικός οδηγός που έριξε τον χρόνο κάτω από το 1.05, χωρίς να μπει στο δεύτερο χρονομετρημένο Session. Δεύτερο ταχύτερο χρόνο για τον Αντώνη Μήλου με το Radical, στην τρίτη θέση βρίσκουμε τον περσινό πρωταθλητή Λούκα Χριστοφόρου και την τετράδα συμπλήρωσε ο επανεμφανιζόμενος Πάνυ Παστού.

Σε δηλώσεις του ο νικητής του αγώνα Άντι Παπαγεωργίου μας ανάφερε: “Σίγουρα θα κάνουμε ολόκληρη την χρονιά στο πρωτάθλημα, αν η υγεία μας και η δουλειά μας το επιτρέψουν. Τώρα θα ετοιμάσω το αυτοκίνητο για να τρέξω ανάβαση (ένα ή δύο αγώνες). Θέλουμε να κυριαρχήσουμε και στα δυο πρωταθλήματα και σαν απάντηση στο Mamba θα είναι αυτό το αυτοκίνητο. Στο συγκεκριμένο (Mamba Junior), πιστεύω ότι η δουλειά που έγινε ήταν εξαιρετική, κάναμε πολύ δουλειά στο Body, κάναμε “FlatFloor” αλλά στην πραγματικότητα χρησιμοποιούσαμε μόνο το “Diffuser” και το “Splitter”, ενώ το “FlatFloor” δεν το χρησιμοποιήσαμε. Υπάρχει μεγάλο περιθώριο για βελτίωση, σίγουρα το τιμόνι ήταν το δυσκολότερο κομμάτι να δουλέψουμε σήμερα, ανακαλύψαμε λίγο αργά ότι το αγωνιστικό κομμάτι που τοποθετήθηκε εκεί δεν δούλευε σωστά και αυτό το έκανε βαρύ.  Σκεφτόμενοι τον καιρό, το τιμόνι και κάποιες βελτιώσεις που θα γίνουν για να έχουμε καλύτερη αίσθηση, πιστεύω ότι το αμάξι θα κρατάει το ρεκόρ πίστας για πολύ καιρό. Κάτι που πιστεύω θα κάνουμε την επόμενη φορά, για αυτό μην το χάσετε.”

Πάμε να δούμε τι έγινε στις διάφορες κατηγορίες του αγώνα ξεκινώντας με τηνM1, εκεί που κυριάρχησε ο Στέλιος Κυριακίδης με χρόνο 1.15.048, στην δεύτερη θέση με χρόνο 1.17.634 βρίσκουμε τον Αντρέα Βεντούρη και το πόντιουμ συμπλήρωσε ο Κωνσταντίνος Κουρρή.

Στην κατηγορία Μ2, πρώτη θέση για τον Κρίς Παπαγεωργίου με χρόνο 1.09.394, δεύτερη θέση για τον Λούκα Καρεκλά, ενώ το πόντιουμ συμπλήρωσε ο Ιωάννης Αυγουστής.

Στην κατηγορία Open έγιναν πολύ εντυπωσιακά περάσματα από όλους τους οδηγούς, με τον Άντι Παπαγεωργίου όπως σας έχουμε αναφέρει να κατακτά την πρώτη θέση. Στη δεύτερη θέση βρίσκουμε τον περσινό πρωταθλητή Λούκα Χριστοφόρου και το πόντιουμ συμπλήρωσε ο Πάνυ Παστού.

Στην κατηγορία Open BE ο Αντώνης Μίλου δεν είχε κανένα πρόβλημα να κατακτήσει την πρώτη θέση αφού δεν είχε αντίπαλο στην συγκεκριμένη κατηγορία.

Στην κατηγορία RC E1 την πρώτη θέση κατέκτησε ο Άνθος Μιχαηλάς, στην δεύτερη ο Ιωαννης Καδής και το πόντιουμ συμπλήρωσε ο Αβραάμ Αβραάμ. Στην κατηγορία RC E2 πρώτη θέση για τον Χάρη Περίκκο και δεύτερη για τον Στέφανο Αυγουστή.

Στην κατηγορία RCS1 πρώτη θέση για τον Σταύρο Γεωργιάδη, δεύτερη για τον Στέλιο Κυθραιώτη και τρίτη για τον Νικόλα Χαραλάμπους. Στην RCS2 πρωτιά για τον Χρίστο Πικκή, ο οποίος αν και δεν έτρεξε με το γνωστό Ford, εντούτοις έδειξε να είναι εξίσου καλός αν όχι και καλύτερος με το Evo3 που αγωνίστηκε. Στη δεύτερη θέση ολοκλήρωσε ο Φρατζέσκος Κεκκουρής και το πόντιουμ συμπλήρωσε ο Χρίστος Πολυκάρπου ο οποίος δεν έτρεξε με το γνωστό μας κόκκινο BMW αλλά με το αμάξι του Νίκου Κάττου.

Στην S1 πρώτος ο Παύλος Γιάλλουρος, στην S2 πρωτιά για τον Στέλιο Σάββα και δεύτερη θέση για τον Κωνσταντίνο Ιωάννου. Στην S4 πρώτος τερμάτισε ο Χριστόφορος Χριστοφή και δεύτερος ο Dimitri Kizriakov.

Με την ολοκλήρωση του αγώνα έγιναν οι απονομές στους διακριθέντες. Τις απονομές έκαναν οι κύριος Χάρης Ευριπίδου (Βοηθός Διευθυντής Τροχαίας του Αρχηγείου Αστυνομίας), ο πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου κύριος Αντρέας Τσουλόφτας, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Αγώνων Πίστας και ο πρόεδρος του σωματείου Power Drift Club κύριος Άνδρος Αντωνίου, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Αγώνων κύριος Μάριος Ολύμπιος, και η Κυρία Μαρίνα Τζιακούρη εκ μέρους του μέγα χορηγού της διοργάνωσης, ΕΚΟ Racing 100.

Κατά γενική ομολογία ήταν ένας εξαιρετικός αγώνας, με το νέο διοικητικό συμβούλιο να μπαίνει απο νωρίς στα βαθιά δείχνοντας σε όλους την όρεξη που έχουν για δουλειά

Επόμενος αγώνας στις 30 Ιουνίου.