Alfa Romeo Giulia Sport Wagon GTAm: Βy LP design

Ποτέ δεν ξέρεις, και ίσως η ιδέα του οίκου LP Design να παρουσιάσει την Giulia GTAm σε έκδοση Sport Wagon, να πάρει…το δρόμο της παραγωγής.

Ήδη η Alfa Romeo παρουσίασε τις εκδόσεις Giulia GTA και Giulia GTAm (μοτέρ V6, 2.9 λίτρων, 540 ίππων) ο Λορέντσο Πράτι της LP Design, το θέμα το πήγε ακόμα πιο πέρα, παρουσιάζοντας την Giulia Sport Wagon GTAm.

Χαμηλωμένο αμάξωμα, τεράστιοι τροχοί με χαμηλού προφίλ ελαστικά, αεροδυναμικά βοηθήματα, ειδικά στο πίσω μέρος για μεγαλύτερη σταθερότητα της «ουράς», όπως αεροτομή στο ύψος της οροφής, διαχύτης που στο κέντρο δεσπόζουν οι δύο μεγάλες εξατμίσεις.

Στο διαμέρισμα του κινητήρα «φιλοξενείται» o V6 κινητήρας των 540 ίππων, ο ίδιος με τις Giulia GTA, GTAm

Γιατί όμως η LP Design παρουσίασε την Giulia GTAm στην έκδοση Sport Wagon.

Αν αναλύσουμε την κατηγορία των οχημάτων που κατασκευάζουν οι ιταλικές εταιρίες, παρατηρούμε ότι δεν υπάρχει στην γκάμα ένα ισχυρό και γρήγορο wagon.

Αυτό το κενό, κατά μια έννοια, έρχεται να καλύψει η Giulia Sport Wagon GTAm by LP design, που θέλει να κοιτάξει στα μάτια το Audi RS6 Avant με V8 4λίτρων twin turbo κινητήρα 600 ίππων.

Από την άλλη το κόστος για το σχεδιασμό, την εξέλιξη και την παραγωγή ενός super veloce wagon δεν θα το καλύψουν οι πωλήσεις, καθώς οι Alfisti έχουν στη διάθεσή τους την Stelvio Quadrifoglio με τους 510 ίππους και περισσότερους χώρους, ενώ έρχεται και η Τonale…

Πηγή:motori.gr