Alexey Lukyanuk: Στόχος μου να παραμείνω συγκεντρωμένος για τον τίτλο στο Zlín

Ο Alexey Lukyanuk είναι αποφασισμένος να παραμείνει συγκεντρωμένος κατά τη διάρκεια του επόμενου αγώνα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που θα γίνει στην Τσεχία.

Ο Ρώσσος, ο οποίος προηγείται στη βαθμολογία έχοντας εννέα βαθμούς διαφορά από τον Bruno Magalhães, δεν κατάφερε ποτέ να κερδίσει το Barum Czech Rally Zlín όμως πλησίασε τη νίκη και παραλίγο να κατάφερνε να σταματήσει την κυριαρχία του τοπικού οδηγού  Jan Kopecký τα τελευταία χρόνια.

Ο ίδιος επιμένει ότι το να κερδίσει το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα είναι προτεραιότητα του και στον αγώνα που ξεκινά την Παρασκευή θα οδηγήσει το Ford Fiesta R5 προσεκτικά.

«Είμαστε συγκεντρωμένοι στο στόχο μας που δεν είναι άλλος από το πρωτάθλημα», είπε ο οδηγός της Russian Performance Motorsport. «Θα είναι πολύ καλό αν καταφέρουμε να ανεβούμε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, όμως για να είμαι ειλικρινής δεν σκοπεύουμε να ρισκάρουμε για να το πετύχουμε αυτό. Χρειαζόμαστε τους βαθμούς και σε αυτό το στάδιο είναι πολύ σημαντικοί. Θέλω να παλέψω με τονJanκαι τους υπόλοιπους, όμως κύριος μας στόχος είναι να είμαστε γρήγοροι και ταυτόχρονα να χειριστούμε σωστά την κατάσταση, καθώς οι βαθμοί είναι πολύ σημαντικοί.»

Ο Lukyanuk τερμάτισε τέταρτος στο ντεμπούτο του στο Barum Czech Rally Zlín το 2015, ενώ αγωνίστηκε και πέρυσι παρά τον σοβαρό τραυματισμό που είχε στο πόδι.

«Είναι πραγματικά διασκεδαστικό και απολαμβάνω να οδηγώ σε αυτούς τους δρόμους», είπε ο 37χρονος. «Είναι δρόμοι για ράλι και δεν μοιάζουν σαν πίστα όπως στις Κανάριες Νήσους. Οι ειδικές διαδρομές είναι ανώμαλες, στενές με πολλές τεχνικές στροφές ενώ παράλληλα είναι γρήγορες και αυτό ταιριάζει στο οδηγικό μου στυλ.»