Al-Attiyah εναντίων Feghali στον τελευταίο αγώνα του πρωταθλήματος MERC

Μετά την ακύρωση του Ράλλυ Κύπρος στα τέλη Σεπτεμβρίου, το Ράλλυ Λιβάνου θα ολοκληρώσει το φετινό Πρωτάθλημα Ράλλυ Μέσης Ανατολής FIA MERC.

Ο Nasser Saleh Al-Attiyah έχει ήδη μαζέψει αρκετούς βαθμούς για να κλειδώσει το φετινό, 18ο πρωτάθλημα καταρρίπτοντας όλα τα ρεκόρ και ο Καταρινός θα κυνηγήσει τη δεύτερη νίκη του στον μοναδικό ασφάλτινο αγώνα του πρωταθλήματος, καθώς συνεχίζει την μονομαχία του με τον τοπικό οδηγό και 15 φορές νικητή του αγώνα Roger Feghali.

Ο Feghali έφτασε στην νίκη του Λιβανέζικου αγώνα για πρώτη φορά το 2000 με τον Ziad Chehab και ένα Lancia Delta HF Integrale και ήταν αήττητος στην πατρίδα του από το 2003 μέχρι το 2013. Επτά από τις νίκες του έχουν έρθει με τον νυν συνοδηγό Joseph Matar και το δίδυμο φτάνει στην εκκίνηση ως πρωταθλητές με ένα νέο Volkswagen Polo R5 της Motortune.

Οι Al-Attiyah και Baumel στο τιμόνι του Volkswagen της Autotek Motorsport έφτασαν σε μια αξέχαστη πρώτη νίκη το 2019 και θα ήθελαν να ολοκληρώσουν την φετινή χρονιά με νικηφόρο στυλ. Ο Καταρινός έχει ήδη κερδίσει στο Ομάν, το Κατάρ και την Ιορδανία αυτή τη σεζόν, παίρνοντας μια δεύτερη θέση στο Κουβέιτ. Έκανε δοκιμαστικά πριν από μερικές εβδομάδες με την ομάδα της Autotekκαι είναι σίγουρος ότι έχει τη δυνατότητα να νικήσει τον Feghaliπάνω στις ανώμαλες και ολισθηρές επιφάνειες ασφάλτου που κάνουν τον Λίβανο μια τόσο δύσκολη και μοναδική πρόκληση.

Ο Baumel έχασε τον εναρκτήριο αγώνα του MERC στο Ομάν λόγω ασθένειας, αλλά ένας βαθμός θα πρέπει να είναι αρκετός για τον Γάλλο από την Ανδόρα για να κατακτήσει επίσημα το Πρωτάθλημα Συνοδηγών.

Στο πρωτάθλημα Rally2 αγωνίζεται και ο ταλαντούχο Abdullah Al-Rawahi με Škoda Fabia R5. Ο οδηγός από το Ομάν θα κυνηγήσει τη δεύτερη θέση στο Πρωτάθλημα Οδηγών μαζί με τον Ιορδανό συνοδηγό του Ata Al-Hmoud.

Ο ξάδερφος του Al-Attiyah, Nasser Khalifa Al-Atya, με το αξιόπιστο Ford Fiesta R5 και συνοδηγό τον Ιταλό Giovanni Bernacchini θα τρέξουν επίσης στον αγώνα, ενώ δύο επιπλέον R5 Škoda Fabia είναι επίσης στη λίστα συμμετοχών και θα τα οδηγήσουν οι τοπικοί οδηγοί  Tamer Ghandour και Bassel Abu Hamden.

Ο Ghandour ήταν ο νικητής-έκπληξη του Ράλλυ Λιβάνου πριν από έξι χρόνια με συνοδηγό τον Salim Jleilaty με ένα Mitsubishi Lancer Evolution X.

Αρκετά Mitsubishi Lancer  θα διαγωνιστούν στην κατηγορία NR4 και τέσσερις οδηγοί θα κυνηγήσουν βαθμούς στο πρωτάθλημα FIA MERC2 που δεν έχει ακόμη κριθεί. Οι κύριοι διεκδικητές του τίτλου δηλώνουν όλοι παρών στην τουριστική πόλη Jounieh στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ο Ιορδανός οδηγός Issa Abu Jamous έχει επί του παρόντος πλεονέκτημα 13 βαθμών στην κατηγορία του πρωταθλήματος έναντι του συμπατριώτη του Ihad Al-Shorafa. Και οι δύο θα αντιμετωπίσουν έντονο ανταγωνισμό από μια δυνατή παρουσία τοπικών οδηγών που περιλαμβάνει τον ταλαντούχο νεαρό Alex Feghali, γιο του πολλαπλού νικητή του αγώνα, ο οποίος τερμάτισε δεύτερος γενικής στο Ράλλυ Ιορδανίας τον Μάιο.

Ο Rodrigue El Rahi, Rabih Ayoub και ο Ahmad Khaled αναμένεται να είναι από τους πρωταγωνιστές της κατηγορίας τους, επίσης με Mitsubishi.

Ο Alex Feghali δεν μπορεί να κερδίσει τον τίτλο MERC2 σε αυτή την περίπτωση, αλλά η νίκη για τον Λιβανέζο και τον συνοδηγό του Marc Haddad θα στερήσει τόσο από τον Meshari Al-Thefiri όσο και από τον Mohammed Al-Zafiri τους πολύ απαραίτητους βαθμούς, καθώς οι δύο Κουβεϊτιανοί κάνουν μια προσπάθεια για να προσπεράσουν τους Ιορδανούς αντιπάλους τους.

Ο φετινός αγώνας διοργανώνεται από το The Automobile and Touring Club of Lebanon (ATCL), περιλαμβάνει περισσότερες από 10 ασφάλτινες ειδικές διαδρομές, συνολικού μήκους 192,30 χιλιομέτρων, συνολικής απόστασης  478,83 χιλιομέτρων πάνω από ελικοειδείς ασφαλτοστρωμένους ορεινούς δρόμους στα βόρεια και ανατολικά της Βηρυτού.

Η δράση ξεκινά με μια σούπερ ειδική διαδρομή κοντά στο ATCL στο Jounieh το βράδυ της Παρασκευής, πριν τα 34 πληρώματα κάνουν δύο περάσματα από τις απαιτητικές  ειδικές διαδρομές Ain Aaya και Sourat το Σάββατο.

Ο αγώνας ολοκληρώνεται την Κυριακή μετά από δύο περάσματα από την ειδική του Nahr Ibrahim και τρία περάσματα από την ειδική του Hboub.