ACI Rally Monza 2020 – Shakedown: Neuville ο ταχύτερος

Ο Βέλγος εκμεταλλεύτηκε την εμπειρία του από τις προηγούμενες εμφανίσεις στη Monza αφού ήταν άνετα πρώτος στο πρωινό shakedown στο ACI Rally Monza.

Στον καθεδρικό της ταχύτητας, σταμάτησε τα ρολόγια στο 3:08.7 και ήταν ταχύτερος κατά 2.1 δευτερόλεπτα από τον ομοσταυλό του Ott Tänak. Ο Sebastien Ogier ολοκλήρωσε τρίτος, 0.7 δευτερόλεπτα πιο πίσω από τον Εσθονό.

Το χιόνι που έπεσε κατά τη χθεσινή μέρα σήμερα έλιωσε όμως οι δρόμοι περιέμειναν ολισθηροί ενώ στην πίστα επικρατούσε ομίχλη και οι θερμοκρασίες ήταν γύρω στο 0.

Η επιφάνεια της διαδρομής ήταν μεικτή, με ομαλή άσφαλτο και τεχνικά χωμάτινα κομμάτια. Ο Neuville ήταν από το πρώτο πέρασμα ο ταχύτερος και ο καλύτερος του χρόνος από τα τρία περάσματα έμελλε να γραφτεί από το πρώτο όπου ήταν 4.5 δευτερόλεπτα πιο γρήγορος από τον Ogier.

«Αναμένετε να είναι ένα ενδιαφέρον Σαββατοκύριακο. Η επιφάνεια στο shakedown ήταν πολύ ολισθηρή, όμως θα είναι ακόμα πιο ολισθηρή στον αγώνα», παραδέχθηκε ο Βέλγος.

Οι άλλοι δυο οδηγοί της Toyota, Kalle Rovanperä και TakamotoKatsuta ήταν δεύτερος και τρίτος στο δεύτερο πέρασμα όμως στη συνέχεια οι Ogier και Tänak πέρασαν μπροστά τους. Τελικά οι δυο τους ολοκλήρωσαν στην τέταρτη και πέμπτη θέση, με τον Gus Greensmith να συμπληρώνει την πρώτη εξάδα.

«Νομίζω μόνο ο καιρό αποτελεί από μόνος του μεγάλη πρόκληση. Δεν είναι εύκολο όπως συνήθως καθώς τα σημεία με λάσπη το κάνουν απρόβλεπτο,»εξήγησε ο Ogier.

Η πρώτη επαφή του πρωτοπόρου στη βαθμολογία Elfyn Evans δεν ήταν η αναμενόμενη. Ο Ουαλός, ο οποίος έχει 14 βαθμούς πλεονέκτημα στη μάχη του τίτλου, είχε τετακέ σε ένα εσάκι 1.3km μετά την εκκίνηση του πρώτου περάσματος, γεγονός που του προκάλεσε στο πίσω μέρος του Yaris. Τελικά ολοκλήρωσε τη διαδικασία στην 11η θέση.

Αποτελέσματα shakedown

 

1. Thierry NEUVILLE Hyundai i20 03min08.7sec
2. Ott TÄNAK Hyundai i20 +2.1sec
3. Sébastien OGIER Toyota Yaris +2.8sec
4. Kalle ROVANPERÄ Toyota Yaris +3.7sec
5. Takamoto KATSUTA Toyota Yaris +4.1sec
6. Gus GREENSMITH Ford Fiesta +4.3sec
7. Ole Christian VEIBY Hyundai i20 +4.4sec
8. Dani SORDO Hyundai i20 +6.3sec
9. Elfyn EVANS Toyota Yaris +6.5sec
10. Teemu SUNINEN Ford Fiesta +6.7sec

 

Πηγή: wrc.com