ACI Rally Monza 2020 – Μέρα 1η: Ο Ogier έδειξε τις προθέσεις του

Ο Sebastien Ogier (Toyota Yaris) έδειξε από νωρίς τις προθέσεις του καθώς ήταν ο ταχύτερος οδηγός στην εναρκτήρια ειδική διαδρομή του ACI Rally Monza.

Ο Γάλλος που έχει σαν στόχο τον έβδομο παγκόσμιο τίτλο, ήταν ταχύτερος στην ύπουλη και τεχνική διαδρομή των 4.33km, την Sottozero The Monza Legacy, κατά μισό δευτερόλεπτο από τον Thierry Neuville (Hyundai i20).

Οι τέσσερις οδηγοί που είναι στο κυνήγι του τίτλου κατέλαβαν τις τέσσερις πρώτες θέσεις. Ο περσινός πρωταθλητής Ott Tänak ήταν 1.5 δευτερόλεπτα πίσω από τον ομόσταυλό του Thierry Neuville, με τον πρωτοπόρο στη βαθμολογία και φαβορί για τον τίτλο ElfynEvans να ολοκληρώνει τέταρτος 0.7 δευτερόλεπτα πίσω από τον Tänak.

Ο συνδυασμός ομαλής ασφάλτου μέσα στην πίστα σε συνδυασμό με ελικώδεις και στενούς δρόμους στο εσωτερικό μέρος της πίστας, δημιούργησαν μεγάλες αντιθέσεις στην ειδική διαδρομή. Μπορεί η πρωινή ομίχλη να διαλύθηκε, όμως οι συνθήκες εξακολουθούσαν να είναι γλιστερές στο δρόμο με τη θερμοκρασία να είναι μόλις 3ο C.

Ο Ogier ο οποίος ξεκίνησε τον αγώνα με 14 βαθμούς διαφορά πίσω από τον Enavs έχει ένα απλό σχέδιο. «Πρέπει να κερδίσω, έτσι πρέπει να τα δώσω όλα. Οι συνθήκες θα παίξουν μεγάλο ρόλο έτσι πρέπει να είμαστε πολύ καλοί», ανέφερε.

Μετά το πρωινό τετακέ ο Evans έκανε και πάλι λάθος. Ο Ουαλός παραλίγο να χάσει μια διασταύρωση μετά που γλίστρησε σε εσάκι και ο ίδιος παραδέχθηκε. «Ήμουν λίγο προσεκτικός και πρέπει να πάμε πιο γρήγορα κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου. Ήταν το κλειδί ούτως ώστε να καταφέρουμε να βγούμε αλώβητοι από αυτή την ειδική».

Το τρίτο Yaris, του Kalle Rovanperä και ο  Esapekka Lappi με FordFiesta συμπλήρωσαν την πρώτη εξάδα.

Ο αγώνας συνεχίζετε αύριο με δυο πρωινά περάσματα από την ειδική Scorpion (13.43km) και ακολουθεί ένα διπλό πέρασμα από την ειδική Cinturato (16.22km). Η μέρα ολοκληρώνετε με τη βραδινή ειδική PZero Grand Prix (10.31km), με το σύνολο των αγωνιστικών χιλιομέτρων να φτάνει τα 69.61.