ACI Rally Monza 2020 – Μέρα 2η: Όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά

Βροχή, ομίχλη, λάσπη και κρύο ήταν οι συνθήκες που συνέθεσαν τη σημερινή δεύτερη μέρα του ACI Rally Monza, τελευταίου αγώνα για το φετινό παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλι, καθιστώντας την απαιτητική και δύσκολη, με τους πλείστους οδηγούς να μην αποφεύγουν το λάθος.

Η ολοκλήρωση του σημερινού σκέλους διατηρεί όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά καθώς οι αποστάσεις μεταξύ των πληρωμάτων προμηνύουν μεγάλες μάχες αύριο. Σχεδόν όλοι επέλεξαν ελαστικά για χιόνι, με την M-Sport να βάζει στον Lappiβρόχινα ελαστικά στην τελευταία ειδική της μέρας ούτως ώστε να διαφυλάξει αυτά του χιονιού για την αυριανή μέρα.

Ο Dani Sordo (Huyndai i20) είναι ο οδηγός που κατάφερε να ολοκληρώσει τη δεύτερη μέρα πρώτος στη γενική κατάταξη, θέση την οποία κέρδισε στην τελευταία ειδική του σημερινού σκέλους. Ο Ισπανός πέρασε πρώτος από την εναρκτήρια σημερινή ειδική και στη συνέχεια έχασε τη θέση από τον Esapekka Lappi (Ford Fiesta).

Οι δυο τους ήταν συνεχώς σε μάχη, με τον Sordo να ξαναπερνά πρώτος όπως προαναφέραμε στην τελευταία ειδική του σκέλους. Οι δυο τους χωρίζονται από μόλις ένα δευτερόλεπτο όμως αναγκαστικά πρέπει να έχουν και το βλέμμα τους πίσω…

Η μάχη του τίτλου είναι στο απόγειο της καθώς τρείς οδηγοί (Evans, Ogier, Tanak) έχουν τις δικές τους πιθανότητες για το πρωτάθλημα. Ο τέταρτος, ο Thierry Neuville (Hyundai i20), εγκατέλειψε και για ακόμα μια φορά οι ελπίδες του για πρωτάθλημα χάθηκαν και πάλι στον τελευταίο αγώνα.

Τρίτος είναι ο Sebastien Ogier (Toyota Yaris) ο οποίος παρά το μουδιασμένο ξεκίνημα στη συνέχεια ανέκαμψε, σημείωσε ανταγωνιστικούς χρόνους κερδίζοντας και μια ειδική, με αποτέλεσμα να είναι 12 δευτερόλεπτα από μακριά από τον πρώτο και σε θέση να ανατρέψει τα δεδομένα.

Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Elfyn Evans (Toyota Yaris) είναι τέταρτος 5 δευτερόλεπτα πίσω από τον ομοσταυλό του και μέχρι στιγμής ελπίζει βάσιμα στον τίτλο. Εκτός από το πρωτάθλημα οδηγών, οι δυο τους είναι στο κυνήγι και για το πρωτάθλημα κατασκευαστών, με τους δυο οδηγούς της Toyota να κυνηγούν τους βαθμούς οι οποίοι θα βοηθήσουν την ομάδα να υπερκαλύψει τους to -7 που έχει από την πρωτοπόρο Hyundai.

Πέμπτος είναι ο Ott Tanak (Hyundai i20), ο οποίος είναι σε απόσταση βολής από τον Evans καθώς οι δυο τους χωρίζονται από 6 δέκατα. Ο Εσθονός δυσκολεύτηκε όπως και οι υπόλοιποι κάνοντας και αυτός λάθος καθώς κτύπησε σε καγκελόπορτα με αποτέλεσμα να βάλει όπισθεν και να χάσει πολύτιμα δευτερόλεπτα. Την εξάδα συμπληρώνει ο Kalle Rovanpera (Toyota Yaris). Ο νεαρός τα περισσότερα δευτερόλεπτα τα έχασε στην τρίτη ειδική όμως η συνολική του εικόνα μπορεί να χαρακτηριστεί πού καλή.

Όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά και στην κατηγορία WRC2. Ο Pontus Tidemand (Skoda Fabia Evo) είναι ο οδηγός που προηγείται, με τους Fourmaux (Ford Fiesta MkII) και Ostberg (Citroen C3 R5) να ακολουθούν στη δεύτερη και τρίτη θέση με 6.8 και 12.4 δευτερόλεπτα διαφορά αντίστοιχα.

Η επιστροφή του Andreas Mikkelsen (Skoda Fabia Evo) στο παγκόσμιο πρωτάθλημα συνοδεύετε μέχρι στιγμής με την πρώτη θέση στην κατηγορία WRC3. Μετά και την έκτη ειδική έχει προβάδισμα 52.5 δευτερολέπτων από το δεύτερο Lindholm (SkodaFabia Evo) και 53.7 από τον τρίτο Solberg (Skoda Fabia Evo).

Ο αγώνας συνεχίζετε αύριο με 7 ειδικές διαδρομές. Οι συνθήκες θα είναι το ίδιο δύσκολες και απαιτητικές αφού oi ειδικές διαδρομές καλύπτονται από χιόνι. Σε ένα αγώνα άγνωστο και απρόβλεπτο για όλους οι κίνδυνοι παραμονεύουν σε κάθε στροφή.