Η Bentley δεν συνηθίζει να συνδέει το όνομά της με καπνούς από ελαστικά, θεαματικές πλαγιολισθήσεις και ακροβατικά που κόβουν την ανάσα. Αυτή τη φορά όμως έκανε την εξαίρεση και το αποτέλεσμα είναι το πιο εντυπωσιακό και δυναμικό φιλμ στην ιστορία της. Με τίτλο «Supersports: FULL SEND», η βρετανική μάρκα συνεργάστηκε με τον θρυλικό Travis Pastrana και δημιούργησε ένα θέαμα γεμάτο αδρεναλίνη, έχοντας ως πρωταγωνιστή το νέο Bentley Supersports.
Τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν εξ ολοκλήρου στις εγκαταστάσεις της Bentley στο Crewe της Αγγλίας, εκεί όπου κατασκευάζονται όλα τα μοντέλα της μάρκας. Το αποτέλεσμα θυμίζει κινηματογραφική παραγωγή τύπου Gymkhana, με τον Pastrana να οδηγεί στα όρια το νέο Supersports μέσα στο εργοστάσιο, στις πίστες δοκιμών αλλά και ανάμεσα στα ιστορικά κτίρια της εταιρείας, σε μια παραγωγή που η Bentley ονόμασε εύστοχα «Pymkhana», από το όνομα της οδού Pyms Lane όπου βρίσκεται το εργοστάσιο.
Το νέο Bentley Supersports αποδεικνύεται το ιδανικό όπλο για ένα τέτοιο εγχείρημα. Με ισχύ 666 ίππων και κίνηση αποκλειστικά στους πίσω τροχούς, προσφέρει τη δυνατότητα για εντυπωσιακές πλαγιολισθήσεις, συνεχόμενα drift και θεαματικά donuts, κάτι ασυνήθιστο για ένα μοντέλο που συνδυάζει την πολυτέλεια με τις επιδόσεις. Μάλιστα, για τις ανάγκες των γυρισμάτων το αυτοκίνητο τροποποιήθηκε ειδικά, αποκτώντας υδραυλικό χειρόφρενο και λογισμικό που επιτρέπει την ταυτόχρονη χρήση γκαζιού και φρένου.
Ο ίδιος ο Αμερικανός οδηγός και αστέρας των extreme sports δήλωσε εντυπωσιασμένος από το αυτοκίνητο. Όπως ανέφερε, περίμενε ότι το Supersports θα είχε τεράστια δύναμη, όμως εξεπλάγη από την ευελιξία και τη διασκεδαστική συμπεριφορά του. Παραδέχθηκε μάλιστα ότι ήταν η πρώτη φορά που συμμετείχε σε τόσο απαιτητική παραγωγή χρησιμοποιώντας σχεδόν ένα αυτοκίνητο παραγωγής, χωρίς τροποποιημένο σύστημα διεύθυνσης ή αγωνιστικό συμπλέκτη.
Στα πλάνα εμφανίζονται η αγωνιστική Speed 8 που κέρδισε το Le Mans το 2003, οι δύο γενιές της Continental GT3, η ιστορική Blower του 1929, αλλά και το πρωτότυπο EXP 15. Παράλληλα, οι πιο παρατηρητικοί θα εντοπίσουν και το νέο πολυτελές αστικό SUV της Bentley, το οποίο εμφανίζεται καμουφλαρισμένο πριν από την επίσημη παρουσίασή του.
Η ανταπόκριση του κοινού ήταν άμεση. Το νέο Bentley Supersports έχει ήδη εξαντληθεί, με όλες τις 500 μονάδες παραγωγής να έχουν δεσμευτεί πριν ακόμη ξεκινήσει η κατασκευή του. Η παραγωγή θα αρχίσει το τελευταίο τρίμηνο του 2026 και οι πρώτες παραδόσεις θα πραγματοποιηθούν στις αρχές του 2027.








































