Rally Italia Sardegna – Υπερειδική: Στην πρώτη θέση ο Lappi

Μπροστά σε χιλιάδες θεατές στην παραλιακή πόλη Olbia, o EsapekkaLappi με το i20 N ήταν ο ταχύτερος όλων στην υπερειδική διαδρομή που άνοιξε την αυλαία του Rally Italia Sardegna.

Ο Lappi κατάφερε να ξεπεράσει τον Ott Tänak της M-Sport Ford κατά 0,2 δευτερόλεπτα στην μήκους 3,20 χιλιομέτρων διαδρομή, η οποία ήταν μεικτής επιφάνειας (άσφαλτο/χώμα).«Ήταν διασκεδαστικό», είπε ο Φινλανδός, ο οποίος ξεκινά τον έκτο γύρο ευδιάθετος μετά τα βάθρα σε Κροατία και Πορτογαλία. «Υπάρχει αρκετός χώρος για να “παίξεις” με το αυτοκίνητο. Στο χώμα απλά πηγαίνεις συνεχώς πλάγια και κρατάς το πόδι σου στο γκάζι γιατί γλιστράει, μόνο έτσι μπορείς να το κάνεις».

Ο ομόσταβλος του Lappi, Thierry Neuville, ήταν μόλις μισό δευτερόλεπτο πίσω, ολοκληρώνοντας τρίτος στην υπερειδική όντας 0,4 δευτερόλεπτα μπροστά από τον Takamoto Katsuta της Toyota.

Ο πρωτοπόρος του πρωταθλήμτος Kalle Rovanperä και ο Sébastien Ogier με τα GR Yaris συμπλήρωσαν την πρώτη εξάδα.

Μόλις οκτώ δέκατα του δευτερολέπτου χώρισαν τους Dani Sordo, Elfyn Evnas και Pierre-Louis Loubet, με τον πρωτοπόρο στο WRC2 Oliver Solberg να συμπληρώνει την πρώτη οκτάδα.

Η Παρασκευή είναι μια δύσκολη μέρα με τρείς επαναλαμβανόμενες ειδικές διαδρομές να περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα. Η Tantariles (10,71km) είναι η πρώτη και η δράση συνεχίζετε με την Terranova (8,41km). Το τεστ ωστόσο είναι η επιστροφή της Monte Lerno – Sa Conchedda, η οποία είναι μήκους 49,90km. Η συγκεκριμένη ειδική θα ενσωματωθεί με το αγαπημένο των θεατών Micky’s Jump όπου τα αυτοκίνητα κυριολεκτικά πετούν στον αέρα.