Rally Italia Sardegna – Shakedown: Επιθετικός από νωρίς ο Lappi

Μόλις έξι δέκατα του δευτερολέπτου χώρισαν τους δυο οδηγούς των i20 N μετά από τρία περάσματα στο σημερινό shakedown που Rally Italia Sardegna που έγινε στο Loiri Porto San Paolo κοντά στην Olbia, με τον Φινλανδό Lappi να σημειώνει τον ταχύτερο χρόνο στο τελευταίο του πέρασμα από την μήκους 2,87 χιλιομέτρων διαδρομή.

Ο Lappi κυνηγά τον τρίτο συνεχόμενο τερματισμό στο βάθρο αυτή την βδομάδα σε ένα ράλι που η ομάδα του έχει κερδίσει τις τέσσερις από τις τελευταίες πέντε φορές που πήγε στην Ιταλία.

Τα μάτια όλων είναι στραμμένα στον ουρανό καθώς η προοπτική βροχής που ήδη έπεσε στις αναγνωρίσεις, αποτελεί μεγάλη πιθανότητα κατά τη διάρκεια του τετραήμερου αγώνα.

«Νομίζω ότι οι ειδικές είναι εντάξει», ανέφερε ο Lappi. «Υπάρχουν μερικά μαλακά τμήματα και κάποια σκληρά, αλλά σίγουρα ο καιρός θα παίξει μεγάλο ρόλο αυτό το Σαββατοκύριακο. Στόχος μας όπως πάντα είναι το βάθρο».

 

Ο Dani Sordo, επίσης με Hyundai, ήταν αρχικά ταχύτερος  όλων, όμως είδε τον χρόνο του να επισκιάζεται από τον τέσσερις φορές νικητή στην Ιταλία Sébastien Ogier. Από την πλευρά του ο Ogir με το GR Yaris χωρίς όμως να μπορεί να πάει ταχύτερα ολοκλήρωσε την διαδικασία με διαφορά έξι δέκατων έναντι του Neuville μένοντας στην τρίτη θέση.

Ίδιο χρόνο με τον Ogier σημείωσε ο Pierre Louis Loubet με το Ford Puma, ενώ Sodro και Kalle Rovanperä κατέλαβαν την πέμπτη και έκτη θέση αντίστοιχα.Οι Takamoto Katsuta, Ott Tänak, Elfyn Evans και ο Adrien Fourmaux που τρέχει στην WRC2 συμπλήρωσαν την πρώτη δεκάδα.