EAST SAFARI RALLY 2017: Προθέρμανση

Εννέα μέρες μας χωρίζουν από τον πρώτο αγώνα ράλι της χρονιάς το East Safari Rally, το οποίο θα διεξαχθεί στην ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου το Σαββατοκύρικο 11-12 Φεβρουαρίου με διοργανωτή τη Λέσχη Αυτοκινήτου Αμμοχώστου. Ήδη οι προετοιμασίες έχουν ξεκινήσει και βρίσκονται στο αποκορύφωμα τους από τα μέλη της λέσχης αλλά και από τους οδηγούς που πρόκειται να τρέξουν.

Ο αγώνας θα ξεκινήσει με τρείς ειδικές διαδρομές το απόγευμα του Σαββάτου 11 Φεβρουαρίου (Κάβο Γκρέκο, Αγία Θέκλα, Παραλιμνίτικα) και όπως παραδοσιακά γίνετε τα τελευταία χρόνια θα επαναληφθούν το βράδυ. Συνήθως οι νυκτερινές ειδικές διαδρομές παίζουν σημαντικό ρόλο στην έκβαση του αγώνα και απαιτείται καλή προετοιμασία για να μπορούν τα πληρώματα να ανταπεξέλθουν στο απόλυτο σκοτάδι όπου οδηγούν συνήθως με τέρμα το γκάζι.

Ο αγώνας συνεχίζετε και ολοκληρώνετε την Κυριακή με τρείς κλασσικές διαδρομές (Χαλοσπιτιά, Αμμουνίσιον, Αγία Βαρβάρα) οι οποίες θα επαναληφθούν το απόγευμα.

Διανύοντας ήδη τη δεύτερη δεκαετία της χιλιετίας βλέπουμε ότι από το 2010 και μετά τις νίκες μοιράζονται μέχρι στιγμής τέσσερις οδηγοί. Κάνοντας μια σύντομη αναδρομή στο πρόσφατο παρελθόν θα δούμε εν τάχει τι έγινε στους αγώνες από το 2010 και μετά.

Το 2010 ο Κώστας Γεωργίου (Chips) με συνοδηγό τον Σταύρο Αντωνίου κατάφεραν να κερδίσουν και μετέπειτα να στευθούν πρωταθλητές. Και ποιος δεν μπορεί να ξεχάσει αυτό τον αγώνα. Η βροχή που έπεφτε καθόλη τη διάρκεια και οι χαμηλές θερμοκρασίες έκαναν τη ζωή των αγωνιζομένων δύσκολη. Οι λασπωμένες ειδικές διαδρομές  ανάγκασαν πολλά πληρώματα να έχουν εξόδους η και να εγκαταλείψουν τον αγώνα.

Την επόμενη χρονιά ήταν σειρά του Σίμου Γαλαταριώτη να κερδίσει. Στο αριστερό μπάκετ του καινούργιου EVO10 ήταν ο Άκης Ιωάννου με τον οποίο τερμάτισαν στην τρίτη θέση γενικής στο τέλος του πρωταθλήματος.

Το 2012 έλαμψε το άστρο των αδερφών Εγγλέζου. Οι Γιώργος και Παύλος Εγγλέζουν εξέπληξαν όλους ευχάριστα με την εξαιρετική τους απόδοση και με ώριμη οδήγηση κατάφεραν να ανεβούν στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, αφήνοντας πίσω τους μεγάλα ονόματα των αγώνων ράλι.

Το ίδιο άθλο επανέλαβαν και την επόμενη χρονιά (2013). Χαρακτηριστικά θα μείνουν χαραγμένες στις μνήμες όσων παρακολούθησαν τον αγώνα από κοντά οι μάχες που είχαν οι αδελφοί Εγγλέζου με τους Χρίστο Λιμνιώτη/Μιχάλη Βασιλείου. Τα δυο πληρώματα της Λέσχης Αυτοκινήτου Αμμοχώστου οδήγησαν στο μάξιμουμ και η νίκη κρίθηκε στις λεπτομέρειες υπέρ των αδελφών Εγγλέζου.

Το σερί των αδελφών Εγγλέζου συνεχίστηκε και το 2014. Όντας το ταχύτερο πλήρωμα για ακόμα μια χρονιά, κατάφερε να κερδίσει τον αγώνα της επαρχίας του (τελευταίος της χρονιάς) τη στιγμή μάλιστα που πίσω τους γίνονταν μάχες για το πρωτάθλημα μεταξύ των Δημοσθένους/Λαό και Αντωνίου/Chips Junior. Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι πρωταθλητές στέφθηκαν για πρώτη φορά στην καριέρα τους οι Αντωνίου/Chips Junior.

Το όνομα τους στη λίστα με τους νικητές έγραψαν οι Δημοσθένους/Λαός το 2015. Αυτή τη φορά όλα δούλεψαν σωστά και το πλήρωμα με το EVO9 δεν είχε κανένα πρόβλημα να ξεκινήσει με νίκη τη σεζόν όπου στο τέλος κατάφερε να κατακτήσει και το πρωτάθλημα.

Σίμος Γαλαταριώτης ξανά. Το 2016 ο Σίμος Γαλαταριώτης με συνοδηγό τον Αντώνη Ιωάννου κατάφερε να κερδίσει για δεύτερη φορά στην καριέρα του τον γρηγορότερο αγώνα του νησιού. Το πλήρωμα κατάφερε να πάρει προβάδισμα νίκης από την πρώτη μέρα το οποίο διαχειρίστηκε πολύ σωστά τη δεύτερη κερδίζοντας τον αγώνα.

Τις επόμενες μέρες θα ακολουθήσουν και άλλες ενημερώσεις, με περισσότερες λεπτομέρειες για τον πρώτο αγώνα ράλι της χρονιάς.

Στάθης Ευσταθίου

Φωτογραφίες: S&MPICS