MERC – Ράλι Κατάρ: Έχει τον πρώτο λόγο

Τρεις οδηγοί από το Κατάρ βρίσκονται στις τρείς πρώτες θέσεις, στον εναρκτήριο αγώνα του πρωταθλήματος Μέσης Ανατολής που διεξάγετε στο Κατάρ, ο οποίος όμως δεν ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς καθώς έξι πληρώματα αποκλείστηκαν από τον αγώνα καθώς κατά τη διάρκεια του τεχνικού ελέγχου όπως διαπιστώθηκε δεν πληρούσαν τους κανονισμούς ασφαλείας, μειώνοντας έτσι αισθητά τις ήδη λίγες συμμετοχές.

Καρδιοχτύπησε το φαβορί του αγώνα στα αρχικά στάδια, όμως από τη στιγμή όμως που ξεπέρασε το μηχανικό πρόβλημα που αντιμετώπιζε στο πρώτο loop των ειδικών διαδρομών, ανέκαμψε τελειώνοντας την πρώτη μέρα του ράλι Κατάρ στην πρώτη θέση. Ο λόγος βέβαια για τον Nasser Al Attiyah (Skoda Fabia R5), ο οποίος ανησύχησε μέχρι στις τρείς πρώτες ειδικές διαδρομές μη μπορώντας να οδηγήσει στον ρυθμό που ήθελε. Το πρόβλημα που είχε με την μετάδοση του αυτοκινήτου σε συνδυασμό με τη σκόνη και τη μειωμένη ορατότητα τον ανάγκασαν μέχρι την τρίτη ειδική διαδρομή να βρίσκετε δεύτερος πίσω από τον Khaled Al-Suwaidi (Skoda Fabia R5). Στην τέταρτη ειδική διαδρομή και μετά από την ανασυγκρότηση αποκαστάθηκε η τάξη, με τον οδηγό από το Κατάρ να τελειώνει την πρώτη μέρα στην πρώτη θέση και έχει τον πρώτο λόγο για τη νίκη.

Από την πλευρά του ο Al-Suwaidi το πάλεψε όσο μπορούσε αλλά όπως και οι υπόλοιποι είχε εναντίον του τον καιρό με αποτέλεσμα να μην μπορεί να πιέσει για να ανοίξει τη διαφορά από τον μεγάλο του αντίπαλο.

Στην τρίτη θέση γενικής βρίσκετε ο Rashed Al-Naimi με Subaru Impreza. O Al-Naimi φέτος τρέχει με νέο συνοδηγό τον Πορτογάλο Hugo Magalaes. Το πλήρωμα πέραν από την τρίτη θέση γενικής είναι και πρώτο στην κατηγορία Ν. Ο Κουβετιανός Meshari Al-Thefiri με EVO 10 συμπληρώνει την τετράδα.

Ο Kalifa Saleh Al Attiyah ο οποίος θα έτρεχε με συνοδηγό τον δικό μας Σάββα Λαό, δεν κατάφερε να ξεκινήσει τον αγώνα καθώς το αγωνιστικό παρουσίασε πρόβλημα το οποίο δεν κατέστη δυνατόν να φτιαχτεί.

Τέλος η δεύτερη ειδική ακυρώθηκε για λόγους ασφαλείας καθώς η πολύ σκόνη μείωνε αισθητά την ορατότητα.

Ο αγώνας συνεχίζετε και ολοκληρώνετε αύριο με τον Nasser Al Attiyah εκτός συγκλονιστικού απροόπτου να σημειώνει ακόμα μια νίκη στην καριέρα του.