6ος Αγώνας Motocross 2017-2018 – Μακούντα: Στην έδρα του δεν χάνει

Ολοκληρώθηκε και ο 6ος αγώνας motocross του παγκυπρίου πρωταθλήματος 2017-2018, ο οποίος διεξήχθη στην πίστα της Μακούντας, την Κυριακή 11 Μαρτίου με διοργανωτή τη Λέσχη Μοτοσυκλέτας Αργάκας. Κύριο χαρακτηριστικό της Κυριακάτικης συνάντησης ήταν οι μάχες ρόδα με ρόδα στις κατηγορίες ΜΧ1,ΜΧ2 και ΜΧ3. Στη μεγάλη κατηγορία, την ΜΧ1, ο τοπικός αναβάτης Χρίστος Τσαγγαράς απέδειξε για ακόμα μια φορά ότι στην έδρα του δεν χάνει, καταφέρνοντας να φύγει για ακόμα μια φορά νικητής από τη Μακούντα.

Το πρώτο χιτ ξεκίνησε με τον Χρίστο Τσαγγαρά να κάνει την καλύτερη εκκίνηση από όλους και γρήγορα να ανοίγει απόσταση ασφαλείας από τους υπόλοιπους την οποία διατήρησε μέχρι τέλους. Πίσω του οι Γιώργος Παπαλοΐζου και Λάμπρος Τσαγγαράς έδιναν τη μάχη για τη δεύτερη θέση, με τον Παπαλοΐζου να καταφέρνει στο τέλος να επικρατεί.

Η επανάληψη ήταν εντελώς διαφορετική, καθώς ο Λάμπρος Τσαγγαράς ήταν ο αναβάτης που κατάφερε να προηγηθεί. Δεύτερος ακολουθούσε ο Γιώργος Παπαλοΐζου και τρίτος ο Χρίστος Τσαγγαράς. Ο Χρίστος κατάφερε μετά από μερικούς γύρους πέρασε τους προπορευόμενους, αφήνοντας τους να παλεύουν ξανά για τη δεύτερη θέση. Όλα ήρθαν τούμπα λίγο πριν το τέλος του χιτ, καθώς μια πτώση του Χρίστου Τσαγγαρά επέτρεψε στους Λάμπρο Τσαγγαρά και Γιώργο Παπαλοΐζου να τον περάσουν. Δεν το έβαλε όμως κάτω αφού μετά που σηκώθηκε τους κυνήγησε καταφέρνοντας μάλιστα να περάσει και τους δυο.

Έμιενε μπροστά μέχρι το τέλος του χιτ, με αποτέλεσμα να πανηγυρίσει ακόμα μια νίκη στη σεζόν. Δεύτερος τερμάτισε ο Γιώργος Παπαλοΐζου και τρίτος ο Λάμπρος Τσαγγαράς.

Μετά και από αυτή τη νίκη ο Χρίστος Τσαγγαράς εξακολουθεί να προηγείται με 267 βαθμούς έναντι 258 του Γιώργου Παπαλοΐζου και 227 του Λάμπρου Τσαγγαρά.

Φοβερές μάχες έγιναν και στην κατηγορία ΜΧ2, ειδικά στο δεύτερο χιτ. Ο Χρύσανθος Γεωργίου ήταν σε μεγάλη μέρα και για πρώτη φορά φέτος κατάφερε να κερδίσει αγώνα. Στο πρώτο χιτ έκανε πολύ καλή εκκίνηση καταφέρνοντας να το κερδίσει σχετικά εύκολα. Ανδρέας Γεωργίου και Μιχάλης Πάμπουκκας ήταν οι αναβάτες που συμπλήρωσαν την πρώτη τριάδα.

 

Στο δεύτερο χιτ τα δεδομένα ήταν εντελώς διαφορετικά. Ο Χρύσανθος Γεωργίου προηγήθηκε ξανά όμως πίσω του ακολουθούσε ο Μιχάλης Πάμπουκκας. Ακολούθησαν συγκλονιστικές μάχες και οι δυο τους έδωσαν μάχες ρόδα με ρόδα, με τον Χρύσανθο Γεωργίου να αντιστέκεται σθεναρά και να καταφέρνει να κρατά πίσω του τον Πάμπουκκα. Ο τελευταίος λίγο πριν το τέλος έπεσε και εκεί που όλοι νόμιζαν ότι ο Χρύσανθος Γεωργίου θα κέρδιζε και το δεύτερο χιτ, ο Μιχάλης Πάμπουκκας επανήλθε με αποτέλεσμα να τον φτάσει και να τον περάσει στον τελευταίο γύρο. Έτσι η νίκη πήγε στον Πάμπουκκα, δεύτερος τερμάτισε ο Χρύσανθος Γεωργίου και τρίτος ο Ανδρέας Γεωργίου.

Νικητής στον αγώνα αναδείχθηκε ο Χρύσανθος Γεωργίου με τερματισμούς 1-2, δεύτερος τερμάτισε ο Μιχάλης Πάμπουκκας με τερματισμούς 3-1 και τρίτος ο Ανδρέας Γεωργίου με τερματισμούς 2-3. Στη βαθμολογία ο Μιχάλης Πάμπουκκας εξακολουθεί να προηγείται με 237 βαθμούς, δεύτερος παρέμεινε ο Ανδρέας Γεωργίου έχοντας 212 βαθμούς και τρίτος είναι ο Άριστος Γεωργίου με 194.

Μαρίνος Ζιντήλης και Ντίνος Θεοδώρου μας χάρισαν ανεπανάληπτες στιγμές στην κατηγορία ΜΧ3. Ο Ντίνος Θεοδώρου έκανε εκρηκτική εκκίνηση στο πρώτο χιτ, πήρε την πρωτοπορία και δεν την έχασε ποτέ, αφήνοντας δεύτερο τον Μαρίνο Ζιντήλη και τρίτο τον Νικηφόρο Ανδρέου. Στο δεύτερο χιτ οι ρόλοι αντιστράφηκαν, με τον Μαρίνο Ζιντήλη να πραγματοποιεί την καλύτερη εκκίνηση και να τίθεται επικεφαλής. Ο Ντίνος Θεοδώρου μπλέχτηκε σε μάχη με τον Νικηφόρο Ανδρέου με αποτέλεσμα μέχρι να τον περάσει να χάσει πολύτιμο χρόνο. Εκεί που όλα έδειχναν ότι ο Ζιντήλης θα κέρδιζε εύκολα, ο Θεοδώρου με αντεπίθεση διαρκείας τον έφτασε δυο γύρους πριν το τέλος πιέζοντας τον ασφυκτικά. Στον τελευταίο γύρο έκανε την κίνηση για να περάσει όμως είχε πτώση μετά από επαφή που είχε με τον Ζιντήλη. Έτσι η νίκη στο χιτ αλλά και στον αγώνα πήγε στον Μαρίνο Ζιντήλη, με τον Ντίνο Θεοδώρου να τερματίζει δεύτερος σε χιτ και αγώνα. Τρίτος στον αγώνα τερμάτισε ο Νικηφόρος Ανδρέου και τέταρτος ο Εύαντρος Καμέρης.

Στη βαθμολογία η διαφορά μεταξύ των Ζιντήλη και Θεοδώρου δεν αυξομειώθηκε, καθώς και οι δυο μάζευαν από 48 βαθμούς. Πρώτος εξακολουθεί να είναι ο Μαρίνος Ζιντήλης με 242 βαθμούς, δεύτερος είναι ο Ντίνος Θεοδώρου με 234 και τρίτος ο Νικηφόρος Ανδρέου με 202.

Αναμενόμενο ήταν το αποτέλεσμα την κατηγορία MX3 OVER. Ο Μαρίνος Τσαγγαράς επικράτησε εύκολα και στα δυο χιτ μαζεύοντας ακόμα 50 βαθμούς. Ούτε στη Μακούντα κατάφερε να αντιδράσει ο Σπύρος Ηλία, καθώς για ακόμα ένα αγώνα έμεινε δεύτερος με τερματισμούς 2-2. Για ακόμα ένα αγώνα ο Γιώργος Σιδερενιος τερμάτισε τρίτος, με τερματισμούς 3-3. Μετά και τα αποτελέσματα του 6ου αγώνα, στη βαθμολογία ο Μαρίνος Τσαγγαράς ο οποίος έχει 250 βαθμούς, αποσπάστηκε 20 περισσότερους από το δεύτερο Σπύρο Ηλία, ο οποίος έχει 230. Τρίτος εξακολουθεί να παραμένει ο Γιώργος Σιδερένιος με 207 βαθμούς.

Ο Χρίστος Ευσταθίου έκανε τη σούπερ έκπληξη στην κατηγορία ΜΧ4. Ήταν κλάση ανώτερος από τους υπόλοιπους και κέρδισε εύκολα τον αγώνα με τερματισμούς 1-1. Ο Θανάσης Φελλάς τερμάτισε δεύτερος με τερματισμούς 3-2 και την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε ο Βίκτωρας Ζαχαρία με τερματισμούς 2-4. Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Κυριάκος Πούλλου τερμάτισε έκτος, με αποτέλεσμα να μπει σε περιπέτειες για τη συνέχεια του πρωταθλήματος, καθώς ο δεύτερος Θανάσης Φελλάς μείωσε τη μεταξύ τους διαφορά στους τέσσερις βαθμούς.

Ο Κυριάκος Πούλλου έχει 217 βαθμούς έναντι 213 του Θανάση Φελλά. Τρίτος στη βαθμολογία είναι ο Αδάμος Μανώλη με 183 βαθμούς.

Σε θρίλερ εξελίσσετε και η ΜΧ85. Η νίκη του Αριστόδημου Έλληνα έβαλε φωτιά στην κατηγορία, καθώς η διαφορά του από τον πρώτο Χρίστο Κημήτρη μειώθηκε στους πέντε βαθμούς.

Το πρώτο χιτ ξεκίνησε με τον Κημήτρη να φεύγει πρώτος και τον Έλληνα να είναι τέταρτος. Με τη συμπλήρωση του πρώτου γύρου ο Κημήτρης είχε έξοδο με αποτέλεσμα να χάσει πάρα πολύ χρόνο. Ο Έλληνας το εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο, πέρασε πρώτος και τερμάτισε εν τέλει πρώτος, με τον Dominic Κολοκάση να τερματίζει δεύτερος και τον Βρυώνη Βλάσιου τρίτο.

Στο δεύτερο χιτ ο Χρίστος Κημήτρη έφυγε και πάλι καλά, όμως αυτή τη φορά ήταν αλάνθαστος, με αποτέλεσμα να κερδίσει. Δεύτερος τερμάτισε ο Αριστόδημος Έλληνας ενώ τρίτος ήταν και πάλι ο Βρυώνης Βλάσιου. Στη βαθμολογία εξακολουθεί να προηγείται ο Χρίστος Κημήτρη με 239 βαθμούς, δεύτερος είναι ο Αριστόδημος Έλληνας με 234 και τρίτος ο Dominic Κολοκάσης ο με 181.

Στην μικρότερη κατηγορία, την ΜΧ65, ο Μιχάλης Χρυσοστόμου με τερματισμούς 1-1 σημείωσε την τέταρτη νίκη στη σεζόν και συνεχίζει να προηγείται. Δεύτερος με τερματισμούς 2-2 τερμάτισε ο Κωνσταντίνος Χρυσοστόμου, τρίτος για τρίτο συνεχόμενο αγώνα τερμάτισε ο Ταξιάρχης Παπαγεωργίου και τέταρτος ολοκλήρωσε ο Λεόντιος Παράσχου.

Τέλος στην κατηγορία MX VET, ο Μιχάλης Στυλιανού έκανε την έκπληξη κερδίζοντας τον αγώνα. Δεύτερος τερμάτισε ο Ευτύχιος Διγενής και τρίτος ο  πρωτοπόρος στη βαθμολογία Κώστας Κημήτρης. Ο Κημήτρης παράλληλα με την τρίτη θέση, είδε τη διαφορά του από τον δεύτερο στη βαθμολογία Ανδρέα Ανδρέου να αυξάνεται κατά ένα βαθμό, καθώς ο τελευταίος τερμάτισε τέταρτος. Στη βαθμολογία ο πρώτος Κώστας Κημήτρης έχει 121 βαθμούς, ο Ανδρέας Ανδρέου 110 και ο τρίτος Γιαννάκης Έλληνας 88.

Χωρίς ανάσα συνεχίζετε το Παγκύπριο πρωτάθλημα motocross, καθώς ο επόμενος αγώνας είναι την ερχόμενη Κυριακή 18 Μαρτίου στην πίστα MXPRO στην Ποταμιά.

Στάθης Ευσταθίου