Από τη Ρωσία με ρυθμό: O Lukyanuk είναι έτοιμος να εντυπωσιάσει ξανά στο ERC

Ο Alexey Lukyanuk θα κυνηγήσει την κατάκτηση του χρυσού της πρώτης θέσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλι το 2018 και αναμφίβολα είναι το απόλυτο σημείο αναφοράς για τους νεαρούς αντιπάλους του που θα κυνηγούν την επιτυχία στην κατηγορία ERC Junior U28.

Ο Lukyanuk είναι από τους γρηγορότερους οδηγούς της γενιάς του και η ταχύτητα του του έχει κερδίσει πλειάδα θαυμαστών, οπαδών αλλά και πολυάριθμες νίκες και βραβεία, καθιστώντας τον τον τέλειο οδηγό πρότυπο αλλά και στόχο επικράτησης για τους ERC Junior U28 με αγωνιστικό κατηγορίας R5.

Ο Lukyanuk σκοπεύει να αγωνιστεί και στους οκτώ αγώνες του φετινού πρωταθλήματος μαζί με συνοδηγό τον συμπατριώτη Alexey Arnautov. Το πλήρωμα θα οδηγήσει το Ρωσικό Performance Motorsport Ford Fiesta R5, το οποίο διευθύνεται από την H-Racing και υποστηρίζεται από την Qiwi για το ξεκίνημα της σεζόν στο Azores Airlines Rallye από 22-24 Μαρτίου.

Ενώ λίγο έχει αλλάξει επιφανειακά για τον Lukyanuk από την άποψη του αυτοκινήτου, συνοδηγού και ομάδας, έχουν πραγματοποιηθεί ορισμένες αλλαγές για την νέα χρονιά.

“Αλλάξαμε την προσέγγισή μας στο στήσιμο του αυτοκινήτου και αρχίσαμε να δουλεύουμε με έναν νέο μηχανικό ο οποίος έχει μεγάλη εμπειρία απο αγώνες του παγκόσμιου πρωταθλήματος”, δήλωσε ο 37χρονος Lukyanuk. “Τελικά ολοκληρώσαμε τις δοκιμές στην Ιταλία και τόσο το Fiesta όσο και εγώ είμαστε ικανοποιημένοι με τα βήματα που έχουμε κάνει. Ανυπομονώ να βιώσω όλα αυτά στις ειδικές διαδρομές. Σκέφτομαι την τακτική και προετοιμάζομαι καλά.”

Παρά το ατύχημα του, ενώ βρισκόταν στην πρωτοπορία του αγώνα στις Αζόρες την περσινή χρονιά, ο Lukyanuk είναι μεγάλος “Fun” των χωμάτινων αγώνων. “Λατρεύω το Azores Airlines Rallye”, είπε. “Όταν ξεκινήσαμε εκεί το 2016, είχαμε εγκλιματιστεί αρκετά γρήγορα και είχα καλή ταχύτητα στις ειδικές διαδρομές. Είναι στενές, αρκετά τεχνικές, με αρκετά καλή πρόσφυση και μου αρέσει. Πιστεύω ότι η προηγούμενη εμπειρία μας θα μας βοηθήσει. Σχεδιάζω να ελέγξω τις σημειώσεις από την περσινή χρονιά, καθώς το 95% των ειδικών είναι παρόμοιο με το 2017. ”

Μετά την έξοδό που είχε στο Azores Airlines Rallye πέρυσι, ο Lukyanuk επέστρεψε με νίκη στο Rally Islas Canarias. Ακολούθησε ο σοβαρός τραυματισμός του σε ατύχημα σε δοκιμαστικά στην πατρίδα του λίγο αργότερα. Πριν ακόμα ανακάμψει, επέστρεψε στη δράση στον αγώνα Rally Rzeszow και ακολούθως έτρεξε και διεκδίκησε θέση στο βάθρο στο Barum Czech Rally Zlín. Στο τέλος της χρονιάς κέρδισε το βραβείο Colin McRae ERC Flat Out Trophy Driver.

Ο Jean-Baptiste Ley, συντονιστής του ERC, δήλωσε: “Ο Alexey Lukyanuk έχει καθιερωθεί ως ένας γρήγορος και τρομερά ανταγωνιστικός οδηγός τις τελευταίες χρονιές και είναι πραγματικά καλά νέα που επιστρέφει το 2018, με τον τίτλος να είναι σίγουρα ο στόχος του. Λόγω του ρυθμού και του προφίλ του, ο Alexey είναι δημοφιλής μεταξύ των οδηγών ERC Junior Under 28 και κάποιος που φιλοδοξούν να νικήσουν. Ο Lukyanuk θα είναι επίσης μεγάλη βοήθεια σε αυτούς. ”