5ος Αγώνας Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Motocross: Preview

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα που πλήττουν φέτος το νησί μας ανάγκασαν μέχρι στιγμής τους διοργανωτές να αναβάλουν δυο αγώνες του Παγκυπρίου πρωταθλήματος Motocross Νεόφυτος Τσαγγράς, ενώ άλλοι δυο διακόπηκαν μετά από έντονες βροχοπτώσεις.
Οι δυο αγώνες που αναβλήθηκαν σε Μακούντα και Νικόκλεια θα διοργανωθούν αργότερα, τον μήνα Μάρτιο. Το Παγκύπριο πρωτάθλημα Motocross συνεχίζετε αυτή την Κυριακή 3 Μαρτίου ,όπου ουσιαστικά είναι ο πέμπτος αγώνας και θα διεξαχθεί στην πίστα της Μακούντας με διοργανωτή τη Λέσχη Μοτοσυκλέτας Αργάκας.


Οι δυο διεκδικητές του φετινού τίτλου στην κατηγορία ΜΧ1 Χρύσανθος Χαραλάμπους και Χρίστος Τσαγγαράς αγωνίζονται εντός έδρας και η μεταξύ τους μονομαχία αναμένετε με ενδιαφέρων. Ο πρώτος θα επιδιώξει να συνεχίσει το σερί νικών που έχει για να αυξήσει τη μεταξύ τους διαφορά η οποία είναι στους 18 βαθμούς, εν αντιθέσει με τον Χρίστο Τσαγγαρά ο οποίος θέλει τη νίκη για να παραμείνει στο κόλπο του τίτλου.


Η κατηγορία ΜΧ2 είναι αναμφίβολα αυτή με το μεγαλύτερο ενδιαφέρων αφού τρείς αναβάτες διεκδικούν τη νίκη επι ίσοις όροις. Ο Χρύσανθος Γεωργίου προηγείται με 185 βαθμούς έναντι 179 του Μάριου Πάμπουκκα και όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά όσον αφορά τη νίκη. Τον τραυματισμό που τον ταλαιπώρησε το τελευταίο διάστημα κατάφερε να ξεπεράσει ο Μιχάλης Πάμπουκκας και με τη νίκη που σημείωσε στον προηγούμενο αγώνα πλησίασε τους δυο πρώτους στη βαθμολογία και είναι και αυτός υποψήφιος για νίκη.


Ο Γιώργος Παουλλής θα επιδιώξει ακόμα μια νίκη ούτως ώστε να αυξηθεί το προβάδισμα του στη βαθμολογία. Η νίκη που πέτυχε στον προηγούμενο αγώνα σε συνδυασμό με την απουσία του δεύτερου Γιάννου Παπαλοΐζου του έδωσαν αέρα 24 βαθμών και είναι το φαβορί για τον τίτλο. Αρκετά καλός ήταν στον προηγούμενο αγώνα ο Σάββας Σάββα ο οποίος μπήκε για τα καλά στη μάχη της δεύτερης θέσης.


Ο Μαρίνος Τσαγγαράς είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί στην κατηγορία MX3 OVER. Οι συνεχόμενες νίκες του έδωσαν προβάδισμα 39 βαθμών από το δεύτερο Γιώργο Σιδερένιο και αγωνιζόμενος εντός έδρας αναμένετε να προσθέσει ακόμα μια νίκη τη φετινή σεζόν.


Στην κατηγορία ΜΧ4, ο πρωτοπόρος Χρίστος Κημήτρη θα επιδιώξει να κρατήσει πίσω του τον επιτιθέμενο Βίκτωρα Ζαχαρία αυξάνοντας παράλληλα το προβάδισμα του στη βαθμολογία. Από την πλευρά του ο Ζαχαρία δεν έχει την πολυτέλεια να χάσει βαθμούς και με αυτά τα δεδομένα η νίκη και για αυτόν είναι μονόδρομος. Χρίστος Καΐκκης, Λούκας Τσόκκου και Κυριάκος Μαυρονικόλας είναι οι αναβάτες που ακολουθούν στη βαθμολογία και όπως έδειξαν είναι ικανοί για τερματισμό στο βάθρο.


Η κατηγορία ΜΧ85 έχει το φαβορί της και ακούει στο όνομα Αριστόδημος Έλληνας. Προηγείται στη βαθμολογία με 35 βαθμούς διαφορά από το δεύτερο όμως η νίκη αν έρθει δε θα είναι εύκολη καθώς οι Βρυώνης Βλάσιου, Dominic Κολοκάσης και Αντώνης Γεωργίου έχουν κλείσει τη ψαλίδα αγωνιστικά από τον πρωτοπόρο και από ότι έδειξαν έχουν τα φόντα ακόμα και για νίκη στην κατηγορία.


Τέλος η κατηγορία ΜΧ65 έτρεξε για πρώτη φορά φέτος στον προηγούμενο αγώνα στην Ποταμιά (MXPRO) και ο Ταξιάρχης Παπαγεωργίου είναι ο αναβάτης που έφυγε νικητής. Κυριάκος Κωστέας, Λούκας Σοφοκλέους και Χριστόφορος Κάρυος είναι σε απόσταση βολής και όλα είναι πιθανά όσον αφορά την νίκη.

Ο Κυριακάτικος αγώνας αναμένετε να ξεκινήσει στις 10 με την προθέρμανση και ακολούθως με τα hit όλων των κατηγοριών.

Βαθμολογίες μέχρι και τον 4ο αγώνα