Η M-Sport εξακολουθεί να είναι απειλή

Η M-Sport απέδειξε στον εαυτό της αλλά και στους αντιπάλους της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι ότι εξακολουθεί να είναι απειλή και η ομάδα που όλοι πρέπει ν φοβούνται, ανέφερε το αφεντικό της ομάδας Rich Millener.


Μετά το δύσκολο χειμώνα που πέρασε η ομάδα και την αμφιβολία συμμετοχής στο WRC το 2019, ο οδηγός της M-Sport Teemu Suninen πάλεψε στη Σουηδία νωρίτερα αυτό το μήνα με τον οδηγό της Toyota Ott Tanak για την πρωτοπορία στον αγώνα.
Αν και ο Suninen αργότερα είχε έξοδο, ο Millener είπε ότι η απόδοση ήταν η τέλεια ώθηση για τους Suninen και Evans, καθώς και οι δυο βγήκαν εκτός δρόμου στον εναρκτήριο αγώνα στο Μόντε Κάρλο.


«Μετά από ένα κακό Μόντε Κάρλο πολλοί έλπιζαν να μην είναι αυτό το μέλλον της ομάδας,» ανέφερε ο Millener.
«Καταφέραμε να επιστρέψουμε αμέσως και δείξαμε σε όλους για το τι είμαστε ικανοί να κάνουμε. Αυτό ήταν μεγάλο κίνητρο και ώθησε την ομάδα για ακόμα περισσότερα καθώς είμαστε εδώ για να μας υπολογίζουν. Είμαστε έτοιμοι να παλέψουμε και να πιέσουμε για νίκες.»

Οι τίτλοι που κέρδισε η M-Sport το 2017 και το 18΄με τον Sebastien Ogier έδωσε επίσης και τον τίτλο κατασκευαστών στην ομάδα την πρώτη από τις δυο χρονιές. Πριν από την άφιξη του Ogier η ομάδα ήταν χωρίς νίκη.


«Πριν από την έλευση του Ogier είμασταν μια ομάδα χωρίς νίκες,» είπε ο Millener και συνέχισε, «Κερδίσαμε το στοίχημα για τερματισμούς στο βάθρο αλλά ήμασταν άτυχοι. Στη συνέχεια ανεβάσαμε επίπεδο και κερδίσαμε τρία πρωταθλήματα. Αυτό που κάναμε στη Σουηδία είναι απόδειξη ότι ακόμα είμαστε απειλή. Θέλουμε ο κόσμος να βλέπει τους Elfyn και Teemu και να λένε ναι, αυτοί είναι απειλή. Δε θέλουμε να είμαστε η ομάδα που μπορεί να έχει ελπίδα να κερδίσει αν οι υπόλοιποι έχουν προβλήματα. Η ταχύτητα υπάρχει. Βάλαμε στόχο στον Teemu να προηγηθεί σε αγώνες, να κερδίσει ειδικές και όλα αυτά τα έχει ήδη κάνει.»

Πριν από την έναρξη της σεζόν ο διευθύνων σύμβουλος της M-Sport Malcolm Wilson επέμεινε ότι δεν έγινε καμιά προσπάθεια από την ομάδα όσον αφορά την βελτίωση στην απόδοση, παρά τη φυγή του Ogier για τη Citroen.


Ο Suninen είπε ότι ο ρυθμός του Ford Fiesta στη Σουηδία ήταν απόδειξη αυτής της πολιτικής. «Σε σχέση με πέρυσι το αυτοκίνητο είναι εντελώς διαφορετικό. Η ομάδα δούλεψε σκληρά. Έχουμε περισσότερο κράτημα γενικά και αυτό οφείλεται στην έξτρα κατώθηση που παίρνουμε από την αεροτομή. Αυτό είναι που ουσιαστικά βοηθά το Ford να έχει αυτή τη απόδοση. Είναι ωραίο που μπορούμε να προχωρήσουμε μπροστά με το αυτοκίνητο και νομίζω ότι μπορούμε να παλέψουμε φέτος.»