44o Ράλλυ Αφροδίτης 2021: Τετράκις πρωταθλητές οι Γαλαταριώτης-Ιωάννου

Η αγωνιστική σεζόν για το HONDA/GALATARIOTIS-ENI Παγκύπριο Πρωτάθλημα Ράλλυ έφτασε αισίως στο τέλος με το 44o Αφροδίτη Ράλλυ να κρίνει και τον φετινό πρωταθλητή.

 

Στα βουνά της επαρχίας Πάφου οι Petrolina Racing Team Γαλαταριώτης-Ιωάννου ήταν ασυναγώνιστοι και έφεραν το VW POLO GTI R5 πρώτο στη ράμπα του τερματισμού στην Πάφο.

Κέρδισαν εφτά από τις οκτώ ειδικές του αγώνα και χωρίς να αντιμετωπίσουν κανένα πρόβλημα στέφθηκαν για τέταρτη φορά στην καριέρα τους πρωταθλητές.

Οι Petrolina Racing Team Δημοσθένους-Χριστοδούλου πήγαν στην Πάφο για να δουν το βαθμό ετοιμότητας του Skoda Fabia R5 εν όψη της νέας σεζόν. Από το Σάββατο πέρασαν στη δεύτερη θέση και σήμερα δεν πίεσαν διασφαλίζοντας ένα πολύ θετικό αποτέλεσμα.

Οι Παντελή-Λαός ήταν στη μάχη του τίτλου πριν από τον αγώνα όμως ένα πρόβλημα με το τιμόνι στο Citroen DS3 R5 το Σάββατο τους χάλασε τα σχέδια. Η Κυριακή ήταν καλύτερη αφού ξεπέρασαν τα προβλήματα και σημείωσαν δυο δεύτερους χρόνους κατά το πρώτο πέρασμα από τις ειδικές Καναβιού-Σταυρός και Σταυρός-Αναδιού, τερματίζοντας τρίτοι στον αγώνα και δεύτεροι στο πρωτάθλημα.

Ένα δυνατό αποτέλεσμα στην έδρα τους ήθελαν οι Χριστοδούλου-Ξενοφώντος (Subaru Impreza) στην κατηγορία RC2 και το πέτυχαν μπροστά στο κοινό τους. Ξεπέρασαν την πίεση που είχαν από τους Νέστωρος-Καλλή χθες, κινήθηκαν πολύ καλύτερα την Κυριακή και ανέβηκαν στη ράμπα του τερματισμού τέταρτοι και συνάμα πρώτοι στην κατηγορία RC2.

Εντός έδρας αγωνίστηκαν και οι Σωκράτους-Ευριπίδου  (Subaru Impreza) οι οποίοι ολοκλήρωσαν πέμπτοι γενικής ενώ κέρδισαν και την κατηγορία RCS2.

Μετά από αρκετό καιρό επέστρεψαν στην αγωνιστική δράση οι Νέστωρος-Καλλής (Mitsubishi Lancer EVO X). Το Σάββατο κατάφεραν να φτάσουν μέχρι και την πρώτη θέση στην RC2 όμως την Κυριακή η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη με αποτέλεσμα να μείνουν δεύτεροι στην κατηγορία και να τερματίσουν έκτοι γενικής.

Αθόρυβα αλλά αποτελεσματικά οι Γεωργίου-Καζάγκας (Mitsubishi Lancer EVO VI) κέρδισαν θέσεις κατά τη διάρκεια του αγώνα και τερμάτισαν από τη 16η θέση που εκκίνησαν έβδομοι γενικής και δεύτερη στην κατηγορία RCS2.

Με στόχο τον τίτλο στην κατηγορία RC2 πήγαν στον τελευταίο αγώνα οι Αντωνίου-Πιερής (Mitsubishi Lancer EVO X R4) και το κατάφεραν δεόντως. Σε κανένα σημείο του αγώνα δεν ρίσκαραν αφού ήθελαν τερματισμό για να υλοποιήσουν το στόχο τους. Η όγδοη θέση γενικής σηματοδότησε πανηγυρισμούς για το πλήρωμα καθώς ήταν όπως φάνηκε στο τέλος το πιο σταθερό από τους υπόλοιπους στην RC2 κατά τη φετινή περίοδο.

Οι Μιχαηλίδης-Λαός (Subaru Impreza) έκαναν μια αξιοπρεπές εμφάνιση τερματίζοντας στην ένατη θέση μπροστά από τους Νικηφόρου-Καροτσάκη (Subaru Impreza) οι οποίοι έδωσαν με τη σειρά τους τον καλύτερο τους εαυτό συμπληρώνοντας την πρώτη δεκάδα.

Σαφώς ανεβασμένος, ο Chris Ανδρέου με συνοδηγό τον Περικλή Νικολαΐδη ήταν οι νικητές στην κατηγορία RC4. Με τη συνολική τους εμφάνιση βλέπουν το μέλλον με αξιώσεις και αισιοδοξία και στόχος είναι να εμφανίζονται σε κάθε αγώνα πάντα ανταγωνιστικοί ούτως ώστε να μπορούν να διεκδικούν τη νίκη.

Οι Παναγιώτου-Νεστορίδης έκαναν μοναχικό αγώνα στην κατηγορία RCT1 με το Suzuki Vitara και κατάφεραν να ξεπεράσουν τις δύσκολες ειδικές ολοκληρώνοντας τον αγώνα στην 16η θέση.

Κοντράστ συναισθημάτων είχαμε στην κατηγορία RCS1 όπου ο Θωμάς Θεοφάνους έκανε το κόλπο γκρόσο, ανέτρεψε τα δεδομένα και κατέκτησε τον τίτλο. Τίποτα δεν προδίκαζε όμως αυτή την εξέλιξη πριν από την εκκίνηση του αγώνα.

Οι Σοφοκλέους-Παντελίδης (VW GOLF GTI) ξεκίνησαν σαν το απόλυτο φαβορί για τον τίτλο όμως πριν το τέλος της πρώτης μέρας αποχώρησαν. Την ίδια τύχη είχε και ο Θωμάς Θεοφάνους με το Peugeot 306 και συνοδηγό τον Κωνσταντίνο Ευρωπίου.

 

Οι Θεοφάνους-Ευριπίδου επέστρεψαν την Κυριακή υπο καθεστώς Rally2, τερμάτισαν τον αγώνα και ο Θεοφάνους έφυγε πρωταθλητής από την Πάφο τόσο στην κατηγορία RCS1 όσο και στην 2WDS, καθώς οι Σοφοκλέους-Παντελίδης δεν κατάφεραν να επιδιορθώσουν το πρόβλημα και δεν αγωνίστηκαν.

Τον αγώνα κατάφεραν να τερματίσουν επίσης οι Παφίτης-Τσιάκκας  (Mitsubishi Lancer EVO IX), οι οποίοι ήταν 11οι γενικής, ενώ τους ακολούθησαν στην 12η θέση οι Πενταράς-Ψύλλος (Mitsubishi Lancer EVO VI) και στη 13η οι Σκορδής-Χρυσάνθου (FordFiesta) οι οποίοι κέρδισαν και την κατηγορία RC5.

Οι πρωταθλητές στην RCS2 Γιαννούρης-Χρυσοστόμου έφεραν το Mitsubishi Lancer EVO στην 15η θέση μετά από αρκετά προβλήματα που αντιμετώπισαν. Στην 17η θέση τερμάτισαν οι Γεωργίου-Κούλλουρος (Mitsubishi Lancer EVO III), στην 18η οι Μαρασίνος-Μιχάλης και Παναγιώτης (Mitsubishi Lancer EVO VI) και στην 20η οι Μαραγκός-Ζάκος με ένα RX8.

Άτυχοι της σημερινής μέρας ήταν οι Petrolina Racing Team Γιάγκου-Χριστοφή οι οποίοι αποχώρησαν καθώς αντιμετώπισαν πρόβλημα με τον συμπλέκτη του Hyundai i20 R5. Εκτός αγώνα τέθηκαν επίσης και οι Σωτήρης και Χρίστος Πετρεκίδης (Ford Fiesta) μετά από έξοδο, Πατρόκλου-Νίκου (Mitsubishi Lancer EVOVI), Μάριος και Κωνσταντίνος Ζάκος (VW GOLF GTI), Χριστοδούλου-Νέστωρος (Peugeot 208) και Σοφοκλέους-Παντελίδης (VW GOLF GTI).

Κύριος χορηγός του αγώνα είναι η εταιρία Ψάλτης Auto Parts με τις μπαταρίες EXIDE και την Comline Auto Parts.

Official Final Results