44o Ράλλυ Αφροδίτης 2021 – Μέρα 1η: Πλησιάζουν στον τίτλο Γαλαταριώτης-Ιωάννου

Το 44o Ράλλυ Αφροδίτη τελευταίος γύρος του HONDA/GALATARIOTIS – ENI Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Ράλλυ,  ξεκίνησε σήμερα το πρωί με τις τέσσερις πρώτες ειδικές του αγώνα. Τα 25 πληρώματα που πήραν εκκίνηση το πρωί είχαν να αγωνιστούν στις ειδικές Αναδιού-Σελλάδι της Αφτουλλίνας και Σελλάδι της Αφτουλλίνας Αργάκα.

Στο μεγάλο φινάλε στην Πάφο θα κριθεί και ο τίτλος του φετινού Πρωταθλητή, τόσο στην γενική κατάταξη όσο και στις υπόλοιπες κατηγορίες.

Το τέλος της πρώτης μέρας βρήκε τους Petrolina Racing Team Γαλαταριώτη-Ιωάννου (VW POLO) στην πρώτη θέση. Οι περσινοί πρωταθλητές είναι εκ των φαβορί για τον τίτλο και μέχρι στιγμής είναι εντός στόχων. Κέρδισαν τις τρείς από τις τέσσερις ειδικές αποκτώντας πλεονέκτημα 34 δευτερολέπτων από τους πλησιέστερους αντιπάλους τους οι οποίοι δεν είναι οι άλλοι δυο διεκδικητές του τίτλου αλλά οι Petrolina Racing Team Δημοσθένους-Χριστοδούλου (Skoda Fabia R5).

Με στόχο ένα θετικό αποτέλεσμα πήγαν στον αγώνα οι Δημοσθένους-Χριστοδούλου και κατά τις τέσσερις πρώτες ειδικές ήταν αρκετά ανταγωνιστικοί, κερδίζοντας και μάλιστα τρίτη ειδική διαδρομή. Δεν απειλούνται από κανένα και αύριο θα προσπαθήσουν να συνεχίσουν στους σημερινούς ρυθμούς.

Αλλιώς ήθελαν να κινηθούν στον αγώνα και αλλιώς τους “βγήκε”. Ο λόγος για τους Παντελή-Λαό οι οποίοι πήγαν στην Πάφο με στόχο το πρωτάθλημα όμως το Citroen DS3 R5 είχε διαφορετική γνώμη. Ένα πρόβλημα με το τιμόνι τους ανάγκασε να χάσουν αρκετό χρόνο και πλέον ο πληρέστερος στόχος είναι η τελευταία θέση του βάθρου την οποία κατέχουν μέχρι στιγμής.

Οι Petrolina Racing Team Γιάγκου-Χριστοφή με το Hyundai i20 R5 είναι στην τέταρτη θέση. Σημείωσαν αξιόλογους χρόνους όμως δεν μπόρεσαν να κρατηθούν κοντά στην κορυφή. Όπως εξελίσσετε ο αγώνας θα επιδιώξουν να τερματίσουν στην τρίτη θέση τους από την οποία απέχουν μόλις 7 δευτερόλεπτα.

Ωραίες μάχες έγιναν στην κατηγορία RC2 μεταξύ των Χριστοδούλου-Ξενοφώντος (Subaru Impreza) και Νέστωρος-Καλλή (Mitsubishi Lancer EVO X). Οι Νέστωρος-Καλλής έκαναν το καλύτερο ξεκίνημα και προηγήθηκαν στην κατηγορία. Οι Χριστοδούλου-Ξενοφώντος απάντησαν στη δεύτερη ειδική όντας ταχύτεροι με τους Νέστωρος-Καλλή να είναι ταχύτεροι στην τρίτη ειδική.

Ένα λάθος τους τελευταίους επέτρεψε στους Χριστοδούλου-Ξενοφώντος να κερδίσουν στην ειδική Σελλάδι της Αφτουλλίνας-Αργάκα και να περάσουν μπροστά, με τη διαφορά των δυο να μην ξεπερνά τα 6 δευτερόλεπτα. Στην γενική κατάταξη οι Χριστοδούλου-Ξενοφώντος είναι στην πέμπτη θέση και οι Νέστωρος-Καλλής έκτοι.

Στην έβδομη θέση γενικής με το Subaru Impreza είναι οι Σωκράτους-Γ. Ευριπίδου οι οποίοι προηγούνται και στην κατηγορία RCS2 μετά από αρκετά καλή απόδοση.

Στην όγδοη θέση βρίσκονται οι Αντωνίου-Πιερής (Mitsubishi Lancer EVO X R4) οι οποίοι κάνουν αγώνα τακτικής καθώς με τερματισμό εξασφαλίζουν τον τίτλο στην κατηγορία RC2.

Οι Μιχαηλίδης-Λαός (Subaru Impreza) είναι ένατοι γενικής και έχουν κατά νου τους Γεωργίου-Καζάγκα (Mitsubishi Lancer EVO VI) που είναι δέκατοι και μόλις τρία δευτερόλεπτα πίσω τους.

 

Στην κατηγορία RC5 οι Σωτήρης και Χρίστος Πετρακκίδης (Ford Fiesta) είναι αυτοί που προηγούνται ενώ σαφώς βελτιωμένοι σε σχέση με προηγούμενους αγώνες είναι οι Ανδρέου-Νικολαΐδης οι οποίοι προηγούνται στην κατηγορία RC4.

Οι Παναγιώτου-Νεστορίδης είναι το πλήρωμα που είναι πρώτο στην κατηγορία RCT1 με Suzuki Vitara.

Από τα 25 πληρώματα που πήραν εκκίνηση σήμερα ολοκλήρωσαν τη μέρα τα 20. Το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Ράλλυ ολοκληρώνεται αύριο με τις εναπομείναντες τέσσερις ειδικές του αγώνα.

Overall after SS4 (1)