43o Venus Rally 2020 – Μέρα 1η : Ασυναγώνιστος ο Τσουλόφτας

Η πρώτη μέρα του 43ου Venus Rally ολοκληρώθηκε χωρίς εκπλήξεις, με τους Petrolina ENI Racing Team Τσουλόφτα/Ηλία (Volkswagen Polo GTI R5), να αποκτούν άνετο προβάδισμα για τη συνέχεια του αγώνα.

Συνολικά 15 πληρώματα ξεκίνησαν σήμερα και κατάφεραν να ολοκληρώσουν τα 13. Οι Τσουλόφτας/Ηλία στις τέσσερις ειδικές του σημερινού σκέλους ήταν ασυναγώνιστοι και μετά από δυνατή εμφάνιση τις κέρδισαν όλες, με το προβάδισμα να είναι στα 50 δευτερόλεπτα από το δεύτερο.

Αγώνα τακτικής πραγματοποιούν οι Petrolina ENI Racing Team Γαλαταριώτης/Ιωάννου (Volkswagen Polo GTI R5) οι οποίοι είναι στη δεύτερη θέση και πρωταρχικός τους στόχος είναι να παραμείνουν μπροστά από τους κυριότερους αντιπάλους τους για το πρωτάθλημα, τους Petrolina ENI Racing Team Γιάγκου/Κυριάκου (Hyundai i20 R5) και τους Q8 Παντελή/Χριστοδούλου (Citroen DSE R5).

Μέχρι στιγμής ελέγχουν πλήρως την εξέλιξη της μάχης του τίτλου και ουσιαστικά κρατάνε την τύχη τους στα χέρια τους.

Μεγάλες μάχες έγιναν για την τρίτη θέση μεταξύ των Γιάγκου/Κυριάκου και Παντελή/Χριστοδούλου οι οποίοι τα έδωσαν όλα και στις τέσσερις ειδικές.

Στην πρώτη ειδική οι Παντελή/Χριστοδούλου ήταν ταχύτεροι όμως στις επόμενες δυο οι Γιάγκου/Κυριάκου απάντησαν κερδίζοντας τη μεταξύ τους μονομαχία, μειώνοντας έτσι στο ένα δευτερόλεπτο. Η τελευταία ειδική της μέρας καθορίζει μέχρι στιγμής το μεταξύ τους αποτέλεσμα αφού οι Παντελή/Χριστοδούλου μείωσαν αισθητά το χρόνο τους σε σχέση με το πρώτο πέρασμα, εν αντιθέσει με τους Γιάγκου/Κυριάκου οι οποίοι είχαν τετακέ με αποτέλεσμα να χάσουν πολύτιμα δευτερόλεπτα.

Έτσι, την αυριανή μέρα οι Παντελή/Χριστοδούλου θα ξεκινήσουν από την τρίτη θέση και με πλεονέκτημα 26 δευτερολέπτων, με τους Γιάγκου/Κυριάκου να έχουν πλέον δύσκολο έργο.

Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποιούν οι Αντωνίου/Πιερή (Mitsubishi Lancer EVO10) οι οποίοι είναι πέμπτοι γενικής και πρώτοι στην κατηγορία RC2. Δεύτεροι είναι οι Χριστοδούλου/Ξενοφώντος (Subaru Impreza) οι οποίοι είναι στη μάχη για το πρωτάθλημα της κατηγορίας. Το Παφίτικο πλήρωμα θέλει τερματισμό και με αυτά τα δεδομένα δε ρισκάρει καθώς είναι στους στόχους του.

Οι Παφίτης/Βασιλείου (Mitsubishi Lancer EVO9) είναι έβδομοι γενικής κάνοντας σταθερό αγώνα, ενώ οι Σωκράτους/Ευριπίδου (Subaru Impreza) συμπληρώνουν την πρώτη οκτάδα και είναι παράλληλα πρώτοι στην κατηγορία RCS2.

Στα υπόλοιπες θέσεις, οι Πενταράς/Γεωργίου (Mitsubishi Lancer EVO6) είναι ένατοι, δέκατοι βρίσκονται οι Ορφανού/Φιλιππίδης (Subaru Impreza), με τους Κωνσταντίνου/Ζάκο (Mitsubishi LancerEVO8) και Έλληνα/Μιχαήλ (Mitsubishi Lancer EVO7) να είναι στη 11ηκαι 12η θέση αντίστοιχα.

Οι Νίκος και Στέφανος Φράγκου (Suzuki Vitara) είναι 13οι και πρώτοι στην κατηγορία RCS1.

Οι πρωταγωνιστές και διεκδικητές του τίτλου στη δικίνητη κατηγορία, Παντελή/Θεοφάνους (Ford Fiesta) και Τανούσης/Χριστοδούλου (Toyota Yaris), τέθηκαν εκτός αγώνα μετά την πρώτη ειδική και μετά από αυτή την εξέλιξη ο τίτλος στη δικίνητη κατηγορία πήγε στους Παντελή/Θεοφάνους.

Ο αγώνας καθώς και το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Ράλι ολοκληρώνονται αύριο. Τέσσερις ειδικές διαδρομές είναι στο πρόγραμμα και με το πέρας αυτών θα γνωρίζουμε και το νέο Παγκύπριο Πρωταθλητή.

Overall after SS4