42o Ράλλυ Αφροδίτης – Μέρα 1η: Άνετο προβάδισμα για τους Γαλαταριώτη-Ιωάννου

Ξεκίνησε σήμερα και ολοκληρώθηκε το απόγευμα η πρώτη μέρα του τελευταίου αγώνα για το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Ράλι, με διοργανωτή τον Σύνδεσμο Αυτοκινήτου Πάφου. Οι 15 συμμετέχοντες πήραν εκκίνηση στις 11 το πρωί από την πλατεία Δημαρχείου και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν προς το δάσος Πάφου για το διπλό πέρασμα από τις δυο ειδικές της μέρας.

Το πλήρωμα της PETROLINA ENI Racing και περσινοί πρωταθλητές Γαλαταριώτης-Ιωάννου μονοπώλησαν το ενδιαφέρον κατά τη διάρκεια της πρώτης μέρας καθώς ήταν οι ταχύτεροι και στις τέσσερις ειδικές διαδρομές με το Volkswagen POLO R5. Όντας πρωτοπόροι της βαθμολογίας, και με τη μεγάλη διαφορά που έχουν από τους PETROLINA ENI Racing Γιάγκου-Κυριάκου στη γενική κατάταξη, είναι κοντά στη νίκη που ισοδυναμεί με το τρίτο συνεχόμενο πρωτάθλημα.

Στη δεύτερη θέση είναι οι Παντελή-Χριστοδούλου με Mitsubishi Lancer EVO10. Οδήγησαν χωρίς να πάρουν περιττά ρίσκα καθώς είναι στη μάχη για τον τίτλο στην κατηγορία RC2 με τους Αντωνίου-Πιερή. Από την πρώτη κιόλας ειδική πέρασαν δεύτεροι και κράτησαν αυτή τη θέση μέχρι και το τέλος της μέρας. Η αποχώρηση μάλιστα των τελευταίων στην τέταρτη ειδική, τους δίνει σαφές πλεονέκτημα και τους χρίζει αυτόματα φαβορί για τον τίτλο στην κατηγορία.

Στην τρίτη θέση γενικής είναι οι έτεροι διεκδικητές του τίτλου Γιάγκου-Κυριάκου. Το πλήρωμα του Hyundai i20 R5 δεν κατάφερε να σημειώσει χρόνους αντάξιους των πρωτοπόρων και σε συνδυασμό με ένα σκασμένο ελαστικό στην τελευταία ειδική της μέρας βρέθηκαν σε μειονεκτική θέση έναντι των αντιπάλων τους.

Πολύ καλό αγώνα πραγματοποιούν οι Χριστοδούλου-Ευριπίδου Γιάννης με Subaru Impreza οι οποίοι είναι στην τέταρτη θέση και πρώτοι στην κατηγορία RCS2. Ακόμα ένα Subaru, αυτό των Φιλίππου-Δημητρίου είναι στην πέμπτη θέση και την πρώτη εξάδα συμπληρώνουν οι Σωκράτους-Ευριπίδου Κώστας επίσης με Subaru Impreza.

Τη δεκάδα συμπληρώνουν οι Λεωνίδου-Αγαθαγγέλου (Mitsubishi Lancer EVO6), Πενταράς-Ονησιφόρου (Mitsubishi Lancer EVO6), Γεωργίου-Καζάγκας (Mitsubishi Lancer EVO3) και Σκεύος και Μαίρη Γερολέμου (Suzuki Swift), οι οποίοι είναι και οι μοναδικοί που τρέχουν με δικίνητο αυτοκίνητο.

Την πρώτη μέρα δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν οι Ζήνωνος-Χριστοφή (Mitsubishi Lancer EVO10), Πηγασίου-Λαός (Mitsubishi Lancer EVO4), Αντωνίου-Πιερή (Mitsubishi Lancer EVO9), Κωνσταντίνος και Μάριος Ζάκος (Mitsubishi Lancer EVO6) και Ανδρέου-Νέστωρος (Subaru Impreza).

Υπο καθεστώς Rally 2 θα επανέλθουν στον αγώνα αύριο οι Ζήνωνος-Χριστοφή και Πηγασίου-Λαός. Η δεύτερη και τελευταία μέρα του αγώνα περιλαμβάνει ακόμα δυο επαναλαμβανόμενες ειδικές, με τον τερματισμό να είναι στις 14:34 στην πλατεία Δημαρχείου.

Μιχάλης Κοντογιώργης

Φωτογραφίες: Μιχάλης Κοντογιώργης/Κούλλης Κυριάκου

Results Leg 1