41o Ράλι Αφροδίτη Psaltis by ENEOS 2018: Έσπασε η αρνητική παράδοση

Συνεχίστηκε και σήμερα ο επιθετικός μονόλογος των Γαλαταριώτη-Ιωάννου (Skoda Fabia R5) και  αποτέλεσμα αυτού ήταν να κερδίσουν τον αγώνα, προσθέτοντας ακόμα 25 βαθμούς στην βαθμολογία.

Αυτή ήταν η δεύτερη συνεχόμενη νίκη στο φετινό πρωτάθλημα για το πλήρωμα, καταφέρνοντας με αυτό τον τρόπο ο Σίμος Γαλαταριώτης να σπάσει μια αρνητική παράδοση η οποία τον ήθελε να μην κερδίζει στην Πάφο.

Στη δεύτερη θέση γενικής τερμάτισε για το μαχητικό πλήρωμα των Χρίστου Δημοσθένους-Αντώνη Χρυσοστόμου (Mitsubishi Lancer EVO X R4). Την Κυριακή κινήθηκαν χωρίς να πάρουν περιτά ρίσκα αφού ουσιαστικά είχαν κλειδώσει την θέση από το Σάββατο, έχοντας εξασφαλίσει διαφορά ασφαλείας.

Το πόντιουμ συμπλήρωσαν οι Πανίκος Πολυκάρπου-Κωνσταντίνος Σιάλος (Mitsubishi Lancer EVO 9). Είχαν εντυπωσιακή παρουσία καθόλη την διάρκεια του αγώνα, ένα πρόβλημα όμως με σκασμένο ελαστικό την χθεσινή μέρα τους στέρησε το δικαίωμα να παλέψουν για την δεύτερη θέση.  Σήμερα κινήθηκαν με ασφαλή ρυθμό αποφεύγοντας περιττά ρίσκα, αφού δεν απειλούσαν αλλά ούτε και απειλούνταν απο κανένα. Παρόλα αυτά είχαν ακόμα δύο σκασμένα τα οποία ευτυχώς για αυτούς δεν τους στοίχισαν σε χρόνο.

Τα προβλήματα στο Mitsubishi Lancer EVO 9 των Κώστα Ζήνωνος-Φάνου Χριστοφή συνεχίστηκαν και σήμερα,  εντούτοις όμως το πάλεψαν καταφέρνοντας να τερματίσουν τελικά στην τέταρτη θέση γενικής. Μετά από ένα σταθερό οι Σταύρος Αντωνίου-Δημήτρης Πιερή κατάφεραν να τερματίσουν πέμπτοι γενικής.

Ο πρώτος φετινός αγώνας των Γιώργου Παφίτη-Αντρέα Τσιάκκα (Mitsubishi Lancer EVO 9), συνοδεύτικε με τερματισμό στην έκτη θέση. Έμειναν μακριά απο προβλήματα και το τελικό αποτέλεσμα ήρθε σαν επισφράγισμα στην σταθερή τους πορεία σε όλο το διήμερο.

Η πολύ καλή παρουσία σε όλη την διάρεκια του αγώνα των Πενταρά-Χριστοδούλου (Mitsubishi Lancer EVO 6) επιβραβεύτηκε με την 7η θέση γενικής αλλά και την πρώτη θέση στην κατηγορία RCS2.

Στην 8η και 9η θέση τερμάτισαν οι Λεωνίδου–Αγαθαγγέλου και Ζήνωνος–Χριστοφή αντίστοιχα. Και τα δύο πληρώματα έτρεχαν με Mitsubishi Lancer EVO6, όπου ταυτόχρονα κατέκτησαν την δεύτερη και τρίτη θέση στην κατηγορία RCS2. Ο πρώτος φετινός αγώνας των Νικολάου–Χριστοφόρου (Subaru Impreza) τους έφερε στην 10η θέση γενικής.

Σε ρωσική ρουλέτα εξελίχθηκε η δικήνητη κατηγορία. Oι Τανούσης-Χριστοδούλου (Toyota Yaris) κρατούσαν την πρώτη θέση μέχρι και την προτελευταία ειδική. Λίγα μέτρα στην τελευταία ειδική ήταν αρκετα για να τους θέσουν νοκ-άουτ αφού αντιμετώπισαν μηχανικό πρόβλημα με αποτέλεσμα να αποχωρίσουν. Την εξέλιξη αυτή εκμεταλλεύτηκαν οι δεύτεροι μέχρι εκείνη την στιγμή Παντελή-Θεοφάνους (Peugeot 306 GTi) οι οποίοι τέθηκαν επικεφαλής, κερδίζοντας στο τέλος την κατηγορία.

Οι Νίκος και Μάριος Χ” Ματθαίου (Ford Fiesta) ήταν το πλήρωμα αποκάλυψη τη σημερινή μέρα. Οι νεαροί κινήθηκαν ταχύτατα, καταφέρνοντας να υπερκαλύψουν την εις βάρος τους διαφορά που δημιουργήθηκε χθες μετά το μηχανικό πρόβλημα που είχαν. Αυτή τους η προσπάθεια επιβραβεύτηκε με τη δεύτερη θέση στην κατηγορία και την πρώτη στην κλάση RC 4. Το πόντιου συμπλήρωσαν οι Σκεύος και Μαίρη Γερολέμου με Suzuki Swift.

Μεγάλοι άτυχοι του αγώνα ήταν οι Παντελή-Χριστοδούλου, οι οποίοι αποχώρισαν με λίγα μέτρα μετά την εκκίνηση της 5ης ειδικής διαδρομής και ενώ βρίσκονταν στην τέταρτη θέση γενικής. Στην ίδια ειδική αποχώρισαν επίσης και οι Πηγασίου-Λαός, Νέστωρος-Καλλής και οι Κωνσταντίνου-Χριστοδούλου.  Οι Ζάκος-Αναστασίου αντιμετώπισαν μηχανικό πρώβλημα απο τον χώρο ανασυγκρότησης με αποτέλεσμα να τελειώσει άδοξα ο αγώνας τους.

Ο αγώνας σε γενικές γραμμές ήταν αρκετά καλός, καθώς έγιναν ωραίες μάχες με αρκετές ανατροπές και αλλαγές στην γενική κατάταξη στην καρδιά του δάσους της Πάφου.  Επόμενος αγώνας για το Παγκύπριο πρωτάθλημα είναι το Tiger Rally, το οποίο θα διεξαχθεί στις 21-22 Απριλίου.

Στάθης Ευσταθίου

Φωτογραφίες: Στάθης Ευσταθίου, Μιχάλης Κοντογιώργης, Κούλλης Κυριάκου, Canben Ozpasa

FINAL RESULTS