4ος Αγώνας Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Drift By Psaltis Autoparts & ENEOS Motor Oil: Φωτιά στο Πρωτάθλημα με την νίκη του Νικόλα Νικόλα «Πατάκ» στην Pro και Πόλυ Κωνσταντίνου σε Semi Pro

Διοργανώθηκε με εξαιρετική επιτυχία απο το Power Drift Club υπό την αιγίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου ο 4ος αγώνας του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Drift By Psaltis Autoparts & Eneos Motor Oil.

Ο αγώνας είχε σαν χώρο διεξαγωγής του την γνωστή σε όλους στροφή «Kuma». Σχεδιαστικά οι κριτές ακολούθησαν μια εντελώς νέα διαδρομή η οποία δυσκόλεψε εξαιρετικά όλους τους διαγωνιζόμενους.

Το πρόγραμμα του αγώνα ξεκίνησε με τα μονά βαθμολογημένα, όπου ξεκινώντας απο την κατηγορία Semi Pro είδαμε τον Αντρέα Νέστωρα να παίρνει την πρώτη θέση με μια βαθμολογία της τάξης των 74,5 βαθμών. Στη δεύτερη θέση βρίσκουμε τον έτερο διεκδικητή του πρωταθλήματος της κατηγορίας Πόλυ Κωνσταντίνου με βαθμολογία 70,5 βαθμούς ενώ τρίτος πλασαρίστηκε ο Χριστόφορος Κωνσταντίνου με 69 βαθμούς, έχοντας και την ψηλότερη ταχύτητα εισόδου στην Semi Pro, με 108 χιλιόμετρα.

Στην κατηγορία Pro, ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Γιώργος Χριστοφόρου «’Ελα Κόκο» πήρε την πρώτη θέση με 89 βαθμούς έχοντας δύο εξαιρετικά και συνάμα πανομοιότυπα περάσματα, ενώ παράλληλα είχε τη δεύτερη πιο ψηλή ταχύτητα εισόδου η οποία ήταν 118 χιλιόμετρα.  Στη δεύτερη θέση βρίσκουμε τον Κυριάκο Μάριου «Τσόδα» με 88,5 βαθμούς και τρίτο τον αειθαλή Δημητράκη Χριστοφή «Takamura» με βαθμολογία της τάξης των 88 βαθμών. Για την ιστορία την ψηλότερη ταχύτητα εισόδου στην κατηγορία Pro πέτυχε με 120 χιλιόμετρα ο Αντρέας Αντρεόυ «Wax».

Με την ολοκλήρωση των μονών βαθμολογημένων περασμάτων ο αγώνας κορυφώθηκε με την διεξαγωγή των διπλών περασμάτων. Ξεκινώντας με την κατηγορία Semi Pro είδαμε τον Πόλι Κωνσταντίνου να είναι πραγματικά καταιγιστικός, φτάνοντας μέχρι τον τελικό. Εκεί βρήκε απέναντι του τον συνδιεκδικητή για το πρωτάθλημα Αντρέα Νέστωρα. Σε ένα «Battle» επιπέδου Pro κατάφερε να επικρατήσει κατακτώντας με αυτό τον τρόπο την πρώτη θέση, αφήνοντας τον Αντρέα Νέστωρα στη δεύτερη. Στον μικρό τελικό επικράτησε ο Χριστόφορος Κωνσταντίνου του Γιάννου Μιχαήλ κατακτώντας με αυτό τον τρόπο το τελευταίο σκαλοπάτι του βάθρου.

Στην κατηγορία Pro έγινε ίσως ο πιο συναρπαστικός αγώνας των τελευταίων χρόνων, με τον πρωτοπόρο του πρωταθλήματος Γιώργο Χριστοφόρου «Έλα Κόκο» να αποκλείεται στους 16 απο τον Νεόφυτο Φικάρδου ο οποίος είχε μια εξαιρετική παρουσία στον σημερινό αγώνα.  Είδαμε ένα Γιώργο Τσιελεπή αγνώριστο προς το καλύτερο, ένα Στέλιο Ζαχαρία πεισματάρη, ο οποίος παρόλο που έχει κατά γενική ομολογία ένα απο τα πιο αδύνατα αγωνιστικά στην κατηγορία, εντούτοις έδωσε το 120%. Χωρίς το άγχος των βαθμών και μακριά από προβλήματα, ο αναγεννημένος Πάμπος Τσουρή ήταν από τους οδηγούς που ξεχώρισαν.

Στο αγωνιστικό κομμάτι ο Νικόλας Νικόλα “Πατάκ” ήταν συγκλονιστικός. Παρά το γεγονός ότι αντιμετώπισε χίλια μύρια προβλήματα με το αγωνιστικό του, τόσο με το κιβώτιο ταχυτήτων όσο και με το σύστημα διεύθυνσης, εντούτοις τα έβαλει με όλους και με όλα φτάνοντας σαν σίφουνας στον ημιτελικό όπου απέκλεισε σε «One more time» τον Πάμπο Τσουρή σε ένα εξαιρετικό διπλό πέρασμα. Στον τελικό ο Νικόλας βρήκε απέναντι του ακόμη ένα αγωνιστικό στα χρώματα της Ψάλτης, τον Πάμπο Νικολάου. Σε ένα τελικό πραγματική διαφήμιση του αθλήματος, κατάφερε να επικρατήσει κατακτώντας την πρώτη θέση, βάζοντας ταυτόχρονα φωτιά στο πρωτάθλημα. Στο μικρό τελικό ο Πάμπος Τσουρής κατάφερε να επικρατήσει του Κυριάκου Μάριου «Τσόδα» ανεβαίνοντας έτσι στο τελευταίο σκαλοπάτι του βάθρου.

Σε δηλώσεις του ο Νικόλας Νικόλας «Πατάκ» αφιέρωσε την νίκη του στην μνήμη του «Προδρομή». Ευχαρίστησε την ομάδα του η οποία δούλεψε τόσο πριν, κατά την διάρκεια του αγώνα αλλά και μετά για να έχουν έτοιμο το αγωνιστικό και για τον αυριανό αγώνα. Θερμές ευχαριστίες θέλησε επίσης να δώσει και στους χορηγούς και υποστηρικτές του.

Το Παγκύπριο πρωτάθλημα Drift By Psaltis Autoparts & ENEOS Motor Oil συνεχίζεται και ολοκληρώνεται την Κυριακή 1η Νοεμβρίου με την διεξαγωγή του τελευταίου αγώνα της χρονιάς στην πίστα Achna Speedway και πιο συγκεκριμένα στο «Parking» όπου θα αναδειχθεί και ο φετινός πρωταθλητής.

Φωτογραφίες: Κούλλης Κυριάκου / JP Photography

Αποτελέσματα & Βαθμολογίες