3ος Αγώνας Time Trial 4×4 2018: Νικητές οι Λάμπρος Ιωαννίδης και Αντώνης Ρέπας

Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία την Κυριακή 20 Μαΐου απο τον Κυπριακό Όμιλο Φίλων Αυτοκινήτου στην περιοχή Μοσφυλωτής ο τρίτος αγώνας Time Trial 4×4 2018 της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου.

Ξεκινώντας απο την επιλογή τοποθεσίας, οφείλουμε να πούμε ότι ήταν εξαιρετική. Σχεδιαστικά η πίστα ήταν ίσως η πιο τεχνική που έχουμε δει μέχρι σήμερα. Η συγκεκριμένη πίστα χρησιμοποιήθηκε και την περσινή χρονιά, με αντίθετη φορά, κάτι που θα θέλαμε να ξαναδούμε διότι την θεωρούμε πολύ πιο εντυπωσιακή.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι είχαμε ένα εντυπωσιακό αγώνα που μας κράτησε ζωντανό το ενδιαφέρων μέχρι το τέλος. Ξεκινώντας απο το πρώτο χρονομετρημένο πέρασμα, είδαμε το πλήρωμα των Σπύρου Δρουσιώτη και Αντώνη Μαρασινού να γράφουν τον ταχύτερο χρόνο. Τον δεύτερο χρόνο σημείωσε το πλήρωμα των Λάμπρου Ιωαννίδη και Νικόλα Ρέπα, οι οποίοι είχαν μια άτυχη στιγμή που δεν τους επέτρεψε να κυνηγήσουν κάτι καλύτερο. Στην τρίτη θέση βρίσκουμε τον νεοεισερχόμενο στους αγώνες του ΚΟΦΑ Κούλλη Ανδρονίκου, ο οποίος στον αγώνα έτρεξε με συνοδηγό την σύζυγο του Χρυστάλλα Κυριάκου. Στην κατηγορία S2 ταχύτερο χρόνο έγραψε ο Αντρέας Παπαχαραλάμπους και στην κατηγορία S3 oΣωτήρης Μυλόρδος, ο οποίος δεν είχε κάνει δοκιμαστικό και αναγνωριστικό πέρασμα. Μεγάλοι άτυχοι ήταν το πλήρωμα των Γιάννου Ιωαννίδη και Ηλία Πιερή, οι οποίοι είχαν έξοδο με αποτέλεσμα να ανατραπεί το αγωνιστικό τους, χωρίς ευτυχώς τον οποιοδήποτε τραυματισμό.

Μπαίνοντας στο δεύτερο χρονομετρημένο πέρασμα ήρθαν τα πάνω κάτω, αφού είδαμε το πλήρωμα των Λάμπρο Ιωαννίδη και Νικόλα Ρέπα να είναι πραγματικά γρήγοροι βελτιώνοντας τον χρόνο τους κατά 6 δευτερόλεπτα, φτάνοντας έτσι και στην κατάκτηση της πρώτης θέσης γενικής. Στην δεύτερη θέση τερμάτισαν οι Σπύρος Δρουσιώτης-Αντώνης Μαρασσινός, καθώς δεν κατάφεραν να βελτιώσουν τον χρόνο τους σε σχέση με το πρώτο τους χρονομετρημένο πέρασμα. Το πόντιουμ συμπλήρωσε ένας απο τους πλέον εντυπωσιακούς οδηγούς του αγώνα που δεν είναι άλλος απο τον Κυριάκο Ιωαννίδη “Pepsi”.

Στην τέταρτη θέση και πρώτοι στην κατηγορία S5 ολοκλήρωσαν οι Γιάννος Ιωαννίδης και Ηλίας Πιερή, αφού κατάφεραν να επιδιορθώσουν το αγωνιστικό και έτρεξαν στο δεύτερο χρονομετρημένο πέρασμα, ολοκληρώνοντας έτσι μια εκπληκτική μέρα για την οικογένεια Ιωαννίδη, αφού από τις τέσσερις πρώτες θέσεις στις τρείς απο αυτές τερμάτισαν μέλη της. Στην πέμπτη θέση γενικής και πρώτοι στην κατηγορία S4 τερμάτισαν οι Σπύρος Σπύρου και Αντρέας Αντρέου. Στην έκτη θέση γενικής και δεύτερους στην κατηγορία S5 βρίσκουμε το ζεύγος των Κούλλη Ανδρονίκου και  Χρυστάλλας Κυριάκου. Το πλήρωμα στάθηκε άτυχο, καθώς δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το δεύτερο χρονομετρημένο πέρασμα.

Στην έβδομη θέση γενικής και πρώτος στην κατηγορία S2 τερμάτισε ο εντυπωσιακός για ακόμη ένα αγώνα Αντρέας Παπαχαραλάμπους, ο οποίος έτρεξε μόνο στην πρώτη χρονομετρημένη διαδρομή, καθώς αντιμετώπισε μηχανικό πρόβλημα κατά το δεύτερο του πέρασμα. Στην όγδοη θέση και δεύτερος στην κατηγορία S2 ολοκλήρωσε oΣτέλιος Ζαχαρίου. Πρώτος στην κατηγορία S3 τερμάτισε ο Σωτήρης Μυλόρδος. Στην 10η θέση γενικής και τρίτος στην κατηγορία S2 ο Κυριάκος Μιχαήλ και στην 11η θέση γενικής και δεύτερος στην κατηγορία S3 τερμάτισε ο Νεοκλής Πιτσιλλίδης.

Στον αγώνα είχαμε την συμμετοχή ενός Polaris στην κατηγορία S-Buggy. Λόγω του χαμηλού του βάρους (Κάτω απο 700kg) ο χρόνος που έγραψε δεν προσμετρούσε στην γενική κατάταξη αλλά μόνο στην κατηγορία του. Για την ιστορία το πλήρωμα των Ιάκωβου Λάμπρου και Γιώργου Τριφταρίδη, έγραψε μακράν το ταχύτερο χρόνο απο όλους με μια διαφορά πέραν των 12 δευτερολέπτων απο τον καλύτερο χρόνο του πρώτου γενικής.

Με την ολοκλήρωση του αγώνα έγιναν οι απονομές στους διακριθέντες. Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΚΟΦΑ κύριος Σωτήρης Μυλόρδος συνεχάρη όλους τους διακριθέντες αλλά και γενικά όλους τους διαγωνιζόμενους που έλαβαν μέρος στον αγώνα. Ευχαρίστησε επίσης τους χορηγούς και υποστηρικτές του αγώνα, Polaris, MotoRace, Alfa Pizza, G.T.K, J.Kalivitis 4X4 και Buffalo 4X4.

Με τα αποτελέσματα του αγώνα, το πρωτάθλημα πήρε φωτιά αφού στην πρώτη θέση ανέβηκε ο Λάμπρος Ιωαννίδης με 68 βαθμούς, ακολουθούμενος απο τον Σπύρο Δρουσιώτη με 61 βαθμούς. Ο επόμενος αγώνας είναι τον Σεπτέμβριο στην Λάρνακα, στην πίστα των Κελιών, εκεί που διοργανώθηκε και ο πρώτος αγώνας της χρονιάς.

Κείμενο-φωτογραφίες Μιχάλης Κοντογιώργης