3ος Αγώνας Power drift Club – Νικητής ο Έλα Κόκο

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε και ο 3ος αγώνας της χρονιάς για το πρωτάθλημα Drift της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου, ο οποίος διοργανώθηκε από το Power Drift Club την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου και ώρα 10:00 στην πίστα Achna SpeedWay και πιο συγκεκριμένα στον χώρο του Parking.

Ο αγώνας αποτέλεσε πόλο έλξης για χιλιάδες φίλους του Drift, με την κερκίδα να αποδεικνύεται πολύ μικρή για να μπορέσει να τους φιλοξενήσει όλους. Οι οδηγοί από την μεριά τους επέστρεψαν από τις καλοκαιρινές διακοπές με γεμάτες τις μπαταρίες προσφέροντας θέαμα πολύ υψηλών προδιαγραφών.

Ο σχεδιασμός της πίστας ακολούθησε παρόμοια λογική με τον προηγούμενο αγώνα με μια μόνο αλλαγή στην πίστα, κάνοντας την ακόμη πιο εντυπωσιακή αλλά και εξαιρετικά δύσκολη για τους αθλητές.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, στην κατηγορία Pro είχαμε την επικράτηση του Γιώργου Χριστοφόρου “Έλα Κόκο”. Ο Γιώργος Χριστοφόρου μπήκε δυναμικά στον αγώνα, γνωρίζοντας ότι έπαιζε ένα από τα τελευταία του χαρτιά για το πρωτάθλημα, αφού μια πιθανή αποτυχία του θα σήμαινε ουσιαστικά και κατά μεγάλο βαθμό το τέλος της χρονιάς.  Με την σκέψη αυτή δεν άφησε σημείο αμφισβήτησης σε κανένα σημείο του αγώνα κατακτώντας την νίκη, μια νίκη η οποία τον ανεβάζει στην τρίτη θέση γενικής και δεκατρείς βαθμούς από την πρώτη θέση.

Στην δεύτερη θέση του βάθρου βρίσκουμε τον πάντα εντυπωσιακό και σκληροτράχηλο Δώρο Φραντζέσκου, ο οποίος μετά την κατά γενική ομολογία εξαιρετική αναβάθμιση που έκανε στο BMW του είναι ένας από τους πιο δύσκολους αντιπάλους. Ο Δώρος Φραντζέσκου με την δεύτερη θέση που κατέκτησε κατάφερε να διατηρηθεί στην πρωτοπορία του πρωταθλήματος και είναι το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του.

Το πόντιουμ συμπλήρωσε ο Τουρκοκύπριος Enver Haskasap, ο οποίος μετά τις εξαιρετικές του παρουσίες σε αγώνες του εξωτερικού επέστρεψε πιο ώριμος από ποτέ χάνοντας στα σημεία από τον Δώρο Φραντζέσκου. Η τρίτη θέση τον φέρει να φιγουράρει στην δεύτερη θέση γενικής, έξι μόλις βαθμούς πίσω από την πρωτιά. Στην τέταρτη θέση βρίσκουμε το Πάμπο “Fast Family”  Τσουρή, ο οποίος έκανε ίσως τον καλύτερο του αγώνα μέχρι σήμερα, χάνοντας από συγκυρίες από ένα πολύ ανεβασμένο “’Έλα Κόκο”. Με την τέταρτη θέση που κατέκτησε βρίσκεται και στην τέταρτη θέση γενικής κατάταξης.

Σε δηλώσεις του ο Γιώργος Χριστοφόρου “Έλα Κόκο” νικητής του αγώνα μας ανάφερε,  “ήταν ένας από τους πλέων εντυπωσιακούς αγώνες της χρονιάς. Όλοι οι συναθλητές μου έδειξαν να είναι πολύ ανεβασμένοι και στην ουσία δεν υπήρχε φαβορί και αουτσάιντερ.  Αναγκάστηκα να μειώσω την ιπποδύναμη του αυτοκινήτου για να μπορέσω να είμαι πιο ανταγωνιστικός στην πολύ έξυπνα σχεδιασμένη τεχνική πίστα. Σας υπόσχομαι όμως ότι στο αγώνα των Σερρών η ιπποδύναμη θα ανέβει πάλι στο φουλ.

Στην κατηγορία Semi pro είχαμε και εδώ πολύ ωραίες μάχες με τον Halil Osgem να φτάνει στην νίκη επικρατώντας στον τελικό της “Lady Drifter”, της μοναδικής γυναικείας παρουσίας στο πρωτάθλημα Drift Ulku Ercoban.  Η Ulku Ercoban με την δεύτερη θέση που κατέκτησε ανέβηκε μόνη πρώτη στην βαθμολογία του πρωταθλήματος ακολουθούμενη από τον Δήμο Σαββίδη ο οποίος κατέκτησε την τρίτη θέση στον αγώνα.

Επόμενος αγώνας Drift θα είναι ο τελικός του “King of Nations” στις Σέρρες όπου το Power Drift Club θα δώσει δυναμικά το παρών του με την παρουσία της αφρόκρεμας του κυπριακού Drift.  Η Smracingnews θα είναι εκεί για να σας κρατά ενήμερους για την παρουσία των αθλητών μας.