Ο Jari Huttunen επίσημος δοκιμαστής της Hyundai Motorsport για το 2018

Ο Φιλανδός οδηγός Jari Huttunen, απο τη νέα χρονιά θα είναι στις τάξεις της Hyundai Motorsport για να τη βοηθήσει στην εξέλιξη του νέου New Generation R5. Η επιλογή του οδηγού έγινε μετά από διαδικασία στην οποία οι οδηγοί που συμμετείχαν έπρεπε να αποδείξουν όχι μόνο το ρυθμό τους με το αυτοκίνητο αλλά και τις δεξιότητες επικοινωνίας όπως επίσης και τις τεχνικές τους γνώσεις.

Συνολικά οκτώ οδηγοί έτρεξαν με το νέο i20 R5 νωρίτερα αυτό το μήνα οι οποίοι εντυπωσίασαν τα μέλη της κριτικής επιτροπής και η επιλογή του Huttunen έγινε μετά από ομόφωνη απόφαση. Ο 23χρονος το 2016 είχε αγωνιστεί στη Γερμανία όπου κατάφερε να κερδίσει τους έξι από τους εφτά αγώνες που έτρεξε. Το 2017 συμμετείχε στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα με αυτοκίνητο προδιαγραφών R2. Παράλληλα σε δυο αγώνες φέτος έτρεξε και με αυτοκίνητο προδιαγραφών R5.

Στη μόλις δεύτερη του εκκίνηση στο WRC2 κατάφερε να νικήσει στον αγώνα στη Φιλανδία, κερδίζοντας αρκετές ειδικές διαδρομές, μπροστά από πολύ πιο έμπειρους οδηγούς. Η απόδοση του στο συγκεκριμένο αγώνα ήταν αυτή που κέντρισε το ενδιαφέρων της Hyundai, ούτως ώστε να τον καλέσει στη διαδικασία επιλογής του προγράμματος ανάπτυξης.

Με την έναρξη της διαδικασίας στη Γαλλία εντυπωσίασε τα μέλη της Hyundai με το οδήγημα του καθώς ήταν εμφανώς καλύτερος από τους υπόλοιπους. Ακόμα και στις βρεγμένες συνθήκες μπόρεσε να ανταπεξέλθει πλήρως, όπως επίσης και στις χωμάτινες και ασφάλτινες επιφάνειες.

Οι μέρες που θα οδηγούσαν σχεδιάστηκαν για να είναι παρόμοιες με τους αγώνες του παγκοσμίου πρωταθλήματος. Κάθε οδηγός δικαιούτο δυο περάσματα από κάθε ειδική για σημειώσεις πριν τρέξει σε φουλ ρυθμό με το νέο i20 R5. Ο χρόνος ου είχαν πίσω από το τιμόνι τους έδωσε την ευκαιρία να προσαρμοστούν στις διάφορες συνθήκες και ακολούθως μετά την οδήγηση είχαν συζητήσεις με τους μηχανικούς της Hyundai για να ρυθμίσουν ο καθένας το αγωνιστικό του.

Ο Huttunen θα αγωνιστεί σε επιλεγμένους αγώνες του WRC2 τη νέα χρονιά με το New Generation i20 R5.