2022 Drift Kings International Σέρρες – Θρίαμβος για τον Σταύρο Γρίλλη

Την Κυριακή 09 Οκτωβρίου διεξήχθη η δεύτερη της δεύτερης και τελευταίας μέρα του μεγάλου τελικού για το πρωτάθλημα Drift Kings Europe, στο αυτοκινητοδρόμιο Σερρών.

Το πρόγραμμα του αγώνα ξεκίνησε στις 09:00 με ενημέρωση των διαγωνιζομένων οδηγών από τους κριτές και στις 10:00 ξεκίνησαν τα διπλά δοκιμαστικά περάσματα.

Η μέρα κορυφώθηκε με τα διπλά βαθμολογημένα περάσματα ξεκινώντας από τις κατηγορίες Pro2 και Drift Queen και ολοκληρώθηκε με την κατηγορία Pro.

Σχεδιαστικά η πίστα διατήρησε την φήμη της που την θέλει να είναι εξαιρετικά γρήγορη αλλά ταυτόχρονα πάρα πολύ τεχνική και να μην συγχωρά τα οποιαδήποτε λάθη των οδηγών ιδιαίτερα στην στροφή Κ5 αλλά και στο εξαιρετικά δύσκολο κομμάτι πριν το τέλος.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι είδαμε εξαιρετικό θέαμα από όλους τους διαγωνιζόμενους, αλλά αυτός που έκλεψε στην κυριολεξία την παράσταση δεν ήταν άλλος από τον Σταύρο Γρίλλη ο οποίος όλο το διήμερο ήταν πραγματικά απίστευτος.  Κατάφερε να επικρατήσει σε όποιο βρέθηκε στο διάβα του αναγκάζοντας στη φάση των ημιτελικών τον Πολωνό φετινό πρωταθλητή Piter Kozlowski να υποπέσει σε λάθος, ίσως το μοναδικό του στον αγώνα.

Στον τελικό βρήκε απέναντι του ένα εξαιρετικό αλλά και έμπειρο οδηγό τον Αναστάσιο Χάρκα τον οποίο κέρδισε κατακτώντας την πρώτη θέση.

Ο μικρός τελικός δεν διεξήχθη ποτέ αφού μια άτυχη στιγμή στην μάχη μεταξύ Γιώργου Χριστοφόρου (Έλα Κόκο) και Κυριάκου Μάριου (Τσόδα), άφησέ τον πρώτο εκτός αγώνα. Είχαν επαφή με αποτέλεσμα να μην μπορεί να συνεχίσει ο Γιώργος Χριστοφόρου, με τον Κυριάκου Μάριου να αποκλείεται από τους κριτές καθώς θεωρήθηκε υπαίτιος για την επαφή..

Την όλη αυτή κατάσταση εκμεταλλεύτηκε ο Piter Kozlowski ανεβαίνοντας στο τελευταίο σκαλοπάτι του βάθρου αφού όπως προαναφέραμε ο Χριστοφόρου δεν αγωνίστηκε στον μικρό τελικό, μένοντας έτσι τέταρτος.

Μετά το τέλος του τελικού ο νικητής Σταύρος Γρίλλης δήλωσε «Ήταν ένας πολύ ωραίος αγώνας με πολύ ωραίες μάχες και πολύ αδρεναλίνη. Όταν έμαθα και άκουσα την ανακοίνωση της πρώτης μου θέσης ένιωσα μεγάλη χαρά και ενθουσιασμό καθώς μετά από πολλές δυσκολίες σε προηγούμενες χρονιές σε αυτή τη πίστα “σηκώσαμε” την κούπα της πρώτης θέσης. Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους μου τους χορηγούς γιατί χωρίς αυτούς δεν θα κατάφερνα τίποτα μέχρι σήμερα, όπως και όλη μου την ομάδα και οικογένεια».

Ο φετινός αγώνας μας άφησε μια γλυκόπικρη γεύση αφού, καταφέραμε να πάρουμε την πρώτη θέση με ένα δικό μας οδηγό, είδαμε την ατυχία όμως να μας κτυπάει αλύπητα ξεκινώντας από τον Γιώργο Χριστοφόρου, ο οποίος συνεχίζει να τα βρίσκει σκούρα όποτε πάει στον αγώνα των Σερρών.

Ο Κυριάκος Μάριου προσπάθησε με ότι είχε και δεν είχε αφού ταλαιπωρήθηκε με διάφορα μηχανικά προβλήματα, ο Δαυίδ Δαυίδ ήταν σε αρκετά σημεία εντυπωσιακός αλλά και αυτός αντιμετώπισε αρκετά μηχανικά προβλήματα και παρόλα αυτά προσπάθησε να το παλέψει μέχρι το τέλος αλλά δεν τα κατάφερε.

Ο πρώην πρόεδρος του Power Drift Club Άντρος Αντωνίου παρά το πρόβλημα στο κιβώτιο ταχυτήτων αγωνίστηκε με πολύ ψυχή όμως έμεινε τελικά έξω.

Τέλος οι πρωτάρηδες μας στους Ευρωπαϊκούς αγώνες Παναγιώτης Νικολάου, Αλέξης Χάρης Γεωργίου και Σίμος Τίκκης έδειξαν να έχουν το ταλέντο αλλά η απουσία της εμπειρίας σε τέτοιους αγώνες ήταν τελικά βαρόμετρο στο τελικό τους αποτέλεσμα.

Επόμενος αγώνας Drift Kings Super Final Cyprus Vs Europe – The Drift Island, ο οποίος θα διεξαχθεί στην πίστα Achna Speed Way το τριήμερο 21-23 Οκτωβρίου.