2021 Cyprus Rally Championship by HONDA Galatariotis – ENI – East Safari Rally – Μέρα 1η: Οριακά μπροστά ο Γαλαταριώτης

Οδήγηση στο όριο, συγκλονίστηκες μάχες και αποχωρήσεις ήταν στο μενού της πρώτης μέρας του East Safari Rally, δεύτερου αγώνα του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Ράλι.

Οι 35 συμμετοχές προϊδέαζαν πριν από τον αγώνα ότι ήταν δύσκολο να γίνουν προβλέψεις και μέχρι στιγμής επαληθεύονται. Μετά την ολοκλήρωση των τεσσάρων πρώτων ειδικών του αγώνα οι Petrolina Racing Team Γαλαταριώτης-Ιωάννου (Volkswagen Polo GTI R5) είναι στην πρωτοπορία του αγώνα έχοντας κερδίσει μια ειδική διαδρομή.

Οι περσινοί πρωταθλητές οδήγησαν γρήγορα και χωρίς λάθη, όμως διαφορά τους είναι μόλις 0.8 δέκατα του δευτερολέπτου και όλα τα ενδεχόμενα να εξακολουθούν να είναι ανοικτά.

Οι Petrolina Racing Team Τσουλόφτας-Ηλία (Volkswagen Polo GTI R5) είναι το πλήρωμα που βρίσκετε στη δεύτερη θέση, μετρώντας μέχρι στιγμής 3 κερδισμένες ειδικές. Έχασαν λίγο χρόνο στο πρώτο πέρασμα λόγω λάθους επιλογής ελαστικών, όμως στη συνέχεια κατάφεραν να καλύψουν αρκετό από το χαμένο χρόνο της δεύτερης ειδικής διαδρομής και έτσι εξακολουθούν να έχουν βάσιμες ελπίδες για τη νίκη.

Άκρως θεαματικοί και συνάμα γρήγοροι ήταν οι Q8 Παντελή-Χριστοδούλου (Citroen DS3 R5) οι οποίοι είναι τρίτοι γενικής. Το πλήρωμα είχε καλές στιγμές κατά τη διάρκεια της πρώτης μέρας είχε όμως και μια μικρή έξοδο στην τρίτη ειδική η οποία τους στέρησε ορισμένα δευτερόλεπτα.

Οι Petrolina Racing Team Γιάγκου-Χρυσοστόμου (Hyundai i20 R5) ξεκίνησαν τη φετινή σεζόν από το East Safari Rally και αναμφίβολα κινήθηκαν πολύ καλά παρά το γεγονός ότι αντιμετώπισαν πρόβλημα με τα φρένα κατά το πρώτο πέρασμα από τις ειδικές. Στη συνέχεια βελτιώθηκαν και είναι μέχρι στιγμής τέταρτοι γενικής.

Μεγάλες συγκινήσεις είχε και η κατηγορία RC2 όπου οι Παφίτης-Βασιλείου (Mitsubishi Lancer EVO9) είναι η μεγάλη έκπληξη του αγώνα. Είναι το πλήρωμα που προηγείται στην κατηγορία και είναι πέμπτοι γενικής έχοντας ταχύτατα περάσματα, αφήνοντας παράλληλα πίσω τους πληρώματα που θεωρούνταν φαβορί.

Οι Αντωνίου-Πιερής (Mitsubishi Lancer EVO10) είναι έκτοι γενικής με διαφορά 14 δευτερολέπτων από τους Παφίτη-Βασιλείου και είναι μέσα στο στόχο τους που είναι η νίκη στην κατηγορία.

Την καλύτερη του εμφάνιση πραγματοποιεί μέχρι στιγμής ο Κάρλος Κακουράτος με συνοδηγό τον Κωνσταντίνο Σιάλο. Το πλήρωμα του Toyota Yaris εξέπληξε όλους ευχάριστα με την απόδοση του και φιγουράρει στην έβδομη θέση γενικής.

Οι Γιώργος και Παύλος Εγγλέζου (Mitsubishi Lancer EVO9) είχαν ένα μικρό πρόβλημα με το αγωνιστικό κατά το πρώτο πέρασμα από τις ειδικές όμως στη συνέχεια κινήθηκαν καλύτερα και βρίσκονται στην όγδοη θέση.

Οι Σταύρου-Χριστοφή (Mitsubishi Lancer EVO7) είναι στην ένατη θέση και πρώτοι στην κατηγορία RCS2 ενώ τη δεκάδα συμπληρώνουν οι Ρούσου-Γιαννακού (Mitsubishi Lancer EVO10).

Μεγάλες μάχες έγιναν και στη δικήνητη κατηγορία με πρωταγωνιστές τους Τελεβάντο-Σταύρου (Peugeot 208) και Μανώλη-Ευριπίδου (Honda Civic). Τα δυο πληρώματα είχαν ταχύτατες διελεύσεις από τις ειδικές και το τέλος της πρώτης μέρας βρίσκει τους Τελεβάντο-Σταύρου να προηγούνται με διαφορά 10 δευτερολέπτων. Τρίτοι στη δικήνητη κατηγορία είναι οι Παντελή-Νικολαΐδης με Suzuki Swift.

Από τα 34 πληρώματα που πήραν εκκίνηση σήμερα ολοκλήρωσαν την πρώτη μέρα τα 26. Από τις σημαντικότερες εγκαταλείψεις είναι οι Χειλημήτρης-Λαός, Ζήνωνος-Χριστοφή και λαός-Στυλιανού.

Ο αγώνας συνεχίζεται και ολοκληρώνεται αύριο με τρείς επαναλαμβανόμενες ειδικές, όπου μεταξύ αυτών είναι και η θρυλική “Χαλοσπιτιά”.