2021 Cyprus Rally Championship by HONDA Galatariotis – ENI – East Safari Rally: Γαλαταριώτης x2!!

Ένα εκπληκτικό East Safari Rally έφθασε στο τέλος. Οι μάχες σε όλη τη διάρκεια του διημέρου κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρων ενώ το κοντράστ συναισθημάτων ήταν το κύριο χαρακτηριστικό της Κυριακής.

Συγκλονιστική εξέλιξη είχε η μονομαχία για τη νίκη μεταξύ των Petrolina ENI Racing Team Γαλαταριώτη-Ιωάννου (Volkswagen PoloGTI R5) και Petrolina ENI Racing Team Τσουλόφτα-Ηλία(Volkswagen Polo GTI R5). Οι Γαλαταριώτης-Ιωάννου ξεκίνησαν με πλεονέκτημα 8 δέκατων του δευτερολέπτου και από την πρώτη ειδική οπισθοχώρησαν δεύτεροι καθώς ήταν 3 δευτερόλεπτα πιο αργοί από τους Τσουλόφτα-Ηλία.

Η πλάστιγγα έγειρε υπέρ των πρωταθλητών όταν οι μεγάλοι τους αντίπαλοι αντιμετώπισαν μηχανικό πρόβλημα στην 8η ειδική με αποτέλεσμα να μην μπορούν να είναι ανταγωνιστικοί μέχρι το τέλος. Έτσι ξαναπέρασαν στην πρωτοπορία την οποία διατήρησαν μέχρι το τέλος σημειώνοντας το 2 στα 2 τη φετινή σεζόν, αποτέλεσμα που τους διατηρεί στην πρώτη θέση της βαθμολογίας.

Οι Τσουλόφτας-Ηλία έδειξαν ότι έχουν την ταχύτητα όχι όμως και την αξιοπιστία. Για δεύτερο συνεχόμενο αγώνα φάνηκαν άτυχοι καθώς αυτή τη φορά αντιμετώπισαν μηχανικό πρόβλημα. Κέρδισαν τις τρείς πρώτες ειδικές της Κυριακής ανατρέποντας το εις βάρος τους αποτέλεσμα όμως στο δεύτερο πέρασμα από την Χαλοσπιτιά έσβησαν τα όνειρα τους καθώς είχαν σπασμένο άξονα.

Από κει και πέρα, έχοντας μεγάλο πλεονέκτημα έναντι των τρίτων γενικής έκαναν απλή διέλευση από τις δυο τελευταίες ειδικές και κατάφεραν να ολοκληρώσουν στη δεύτερη θέση.

Οι Q8 Παντελή-Χριστοδούλου οδήγησαν στο όριο το Citroen DS3 R5 και επιβραβευτήκαν με την τρίτη θέση γενικής. Ήταν στη μάχη της τελευταίας θέσης του βάθρου με τους Petrolina ENI RacingTeam Γιάγκου-Χρυσοστόμου (Hyundai i20 R5) και όντας ταχύτεροι σε όλες τις ειδικές της Κυριακής κατάφεραν να πετύχουν το θετικό αποτέλεσμα που έψαχναν μετά την ατυχία της πρεμιέρας.

Οι Γιάγκου-Χρυσοστόμου, από την πλευρά τους δεν είχαν απάντηση στους χρόνους των Παντελή-Χρυσοστόμου κα έτσι συμβιβάστηκαν με την τέταρτη θέση γενικής ενώ παράλληλα ήταν πρώτοι στην κατηγορία R5.

Μεγάλες μάχες έγιναν και στην κατηγορία RC2 όπου τέσσερα πληρώματα τα έδωσαν όλα με στόχο την επικράτηση. Με το καλημέρα οι Γιώργος και Παύλος Εγγλέζου (Mitsubishi Lancer EVO9) ήταν οι ταχύτεροι και με αυτό το αποτέλεσμα είχαν βάσιμες ελπίδες για ανατροπή του αποτελέσματος όπως επίσης και οι Ρούσος-Γιαννκού (Mitsubishi Lancer EVO10) οι οποίοι επίσης αντεπιτέθηκαν.

Οι Q8 Παφίτης-Βασιλείου (Mitsubishi Lancer EVO9) δεν κινήθηκαν με τους ίδιους ρυθμούς του Σαββάτου και παράλληλα με ανά μηχανικό πρόβλημα που αντιμετώπισαν στο πρώτο πέρασμα από το Δασάκι αναγκάστηκαν να ρίξουν ρυθμούς. Σε αυτή την ειδική έσβησαν επίσης και οι ελπίδες των αδελφών Εγγλέζου αφού αποχώρησαν μετά από πρόβλημα με τον συμπλέκτη.

Έτσι στη μάχη της κατηγορίας RC2 έμειναν οι Αντωνίου-Πιερής (Mitsubishi Lancer EVO10) και Ρούσος-Γιαννακού. Τα δυο πληρώματα έδωσαν μεγάλες μάχες στις τελευταίες τρείς ειδικές όπου το τέλος του αγώνα βρήκε τους Ρούσο-Γιαννακού να κερδίζουν με διαφορά μόλις 8 δέκατων του δευτερολέπτου, αποτέλεσμα που αντικατοπτρίζει πλήρως το επίπεδο ανταγωνισμού στην κατηγορία.

Οι Ρούσου-Γιαννακού πέραν από τη νίκη στην κατηγορία RC2 τερμάτισαν επίσης στην πέμπτη θέση γενικής, με τους Αντωνίου-Πιερή να ολοκληρώνουν τελικά έκτοι γενικής και δεύτεροι στην κατηγορία RC2.

Οι πολύπειροι Πρόδρομος Προδρόμου και Παναγιώτης Σιάλος (Mitsubishi Lancer EVO7) έκαναν ένα εξαιρετικό αγώνα και κατάφεραν να τερματίσουν στην έβδομη θέση γενικής και πρώτοι στην κατηγορία RCS2.

Παρόλο που οι Παφίτης-Βασιλείου τερμάτισαν τελικά στην όγδοη θέση γενικής, κρατούμενο είναι η πάρα πολύ καλή εμφάνιση που έκαναν σε όλο τον αγώνα και ειδικότερα το Σάββατο.

Γράφουν αγωνιστικά χιλιόμετρα και αγώνα με τον αγώνα ανεβαίνουν αγωνιστικά. Οι νεαροί Κωνσταντίνος Σιώφερος-Στέφανος Γεωργίου (Mitsubishi Lancer EVO6) έκαναν ένα πολύ καλό αγώνα και κατάφεραν μεταξύ πολύ πιο έμπειρων συνδυασμών να τερματίσουν στην ένατη θέση γενικής ενώ παράλληλα ήταν δεύτεροι στην κατηγορία RCS2.

Αθόρυβα και έχοντας σταθερή απόδοση σε όλο τον αγώνα οι Μιχαηλίδης-Λαός (Subaru Impreza) τερμάτισαν στη δέκατη θέση και δείχνουν ότι σιγά σιγά βρίσκουν την ταχύτητα η οποία θα τους βοηθήσει να πετύχουν ακόμα καλύτερα αποτελέσματα.

Η δικήνητη κατηγορία επεφύλασσε επίσης μεγάλες μάχες σήμερα αποζημιώνοντας πλήρως όσους παρακολουθούσαν τον αγώνα. Οι Q8 Τελεβάντος-Σταύρου (Peugeot 208) ήταν στην πρωτοπορία μετά το Σάββατο, με τους Μανώλη-Ευριπίδου (Honda Civic) να είναι δεύτεροι. Οι τελευταίοι από την πρώτη ειδική σήμερα εξαπέλυσαν μεγάλη αντεπίθεση και στην όγδοη ειδική διαδρομή ανέτρεψαν της εις βάρος τους διαφορά. Η ειδική Φανός έμελλε να κρίνει το τελικό αποτέλεσμα.

Ένα πρόβλημα με το αγωνιστικό ανάγκασε τους Μανώλη-Ευριπίδου να αποχωρίσουν και έτσι η πρωτοπορία πέρασε ξανά στους Τελεβάντο-Σταύρου την οποία διατήρησαν μέχρι και το τέλος.

Στη δεύτερη θέση της δικήνητης κατηγορίας τερμάτισαν οι Παντελή-Νικολαΐδης (Suzuki Swift) οι οποίοι παράλληλα ήταν και πρώτοι στην κατηγορία RC4. Τρίτοι δικήνητοι και δεύτεροι στην κατηγορία RC4 τερμάτισαν οι Τζιωρτζής-Αριστοδήμου με Ford Fiesta.

Στον πρώτο τους αγώνα με το νέο απόκτημα, ένα VW Golf mk3, οι Σοφοκλέους-Παντελίδης ήταν οι νικητές στην κατηγορία RCS1.

Τη ράμπα του τερματισμού πέρασαν επίσης και οι Χριστοδούλου-Ξενοφώντος (Subaru Impreza), Νέστωρος-Καλλής (Mitsubishi Lancer EVO10), Τσιάκκας-Χρυσοστόμου (Mitsubishi Lancer EVO9) οι οποίοι είχαν πολύ απόδοση στον αγώνα όμως ένα σκασμένο ελαστικό τους στέρησε ένα καλύτερο τερματισμό από τη 14η θέση, οι Έλληνας-Μιχαήλ (Mitsubishi Lancer EVO7) και οι Γιαννούρης-Πέτρου (Mitsubishi Lancer EVO5) οι οποίο ήταν και πρώτοι στην κατηγορία novice.

Άτυχοι φάνηκαν οι Κακουράτος-Σιάλος (Toyota Yaris) οι οποίοι έκλεψαν την παράσταση στον αγώνα με την πολύ καλή απόδοση τους, όμως εγκατέλειψαν τον αγώνα μετά το τέλος της τελευταίας ειδικής καθώς αντιμετώπισαν ηλεκτρικό πρόβλημα και δεν κατάφεραν να επιστρέψουν στο service park. Σήμερα αποχώρησαν επίσης από τον αγώνα και οι Γεωργίου-Τανούσης (Citroen DS3), Χριστοδούλου-Νέστωρος (Mitsubishi Lancer EVO6), Θεοφάνους-Παπαντρέου (Peugeot 306), Χρίστος και Αντρέας Μαννούρης (Mitsubishi Lancer EVO9), Σταύρου-Χριστοφή (Mitsubishi Lancer EVO9) και Τζιωρτζής-Κασέττας (Suzuki Swift).

Πολύ καλή ήταν η διοργάνωση από το Σωματείο Αγωνιστικού Αυτοκινήτου Αμμοχώστου παρ΄όλες τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν πριν από τον αγώνα, ενώ κατα τη διάρκεια όλα κύλισαν ομαλά.

Ο επόμενος αγώνα για το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Ράλι είναι το Palmtrees Rally το οποίο θα διεξαχθεί το διήμερο 29-30 Μαΐου. Οι Γαλαταριώτης-Ιωάννου οδηγούν την κούρσα του πρωταθλήματος με 80 βαθμούς και μέχρι στιγμής έχουν τον πρώτο λόγο για τον τίτλο.