2021 Cyprus Rally Championship by HONDA Galatariotis ENI: Πρεμιέρα με Tour of Cyprus

Με λίγη καθυστέρηση λόγω πανδημίας ξεκινά το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Ράλι, με τον πρώτο αγώνα φέτος να είναι το Tour of Cyprus, αγώνας ο οποίος την τελευταία φορά που αποτέλεσε πρεμιέρα να χρονολογείται το 2012.

Η νέα σεζόν φαίνεται να ξεκινά αισιόδοξα καθώς με την έλευση του νέου προέδρου, τον κ. Μανώλη Κουλουμά προστέθηκαν χορηγοί οι οποίοι θα δώσουν ανάσα τόσο στην Κυπριακή Ομοσπονδία Αυτοκινήτου όσο και στα σωματεία, ενώ σε βάθος χρόνου ευελπιστούμε να αποκτήσει το άθλημα την παλιά του αίγλη.

Από φέτος το πρωτάθλημα θα ονομάζεται 2021 Cyprus Rally Champioship by HONDA Galatariotis ENI, με μεγάλο χορηγό την εταιρία Ψάλτης, τα ανταλλακτικά COMLINE και τις μπαταρίες EXIDE. Χορηγοί του φετινού Tour of Cyprus είναι οι TOPTUL, YOKOHAMA, SMARTWAY MOTORS και OJO, με τη δική μας ιστοσελίδα SMracingnews να είναι υποστηρικτής του αγώνα.

Η 38η έκδοση του Tour of Cyprus είναι διήμερη και θα διεξαχθεί το προσεχές Σαββατοκύριακο 13-14 Φεβρουαρίου. Αποτελείται από τέσσερις ειδικές, δυο επαναλαμβανόμενες το Σάββατο και δυο επαναλαμβανόμενες την Κυριακή.

Το Nicosia Mall θα φιλοξενήσει την εκκίνηση και τον τερματισμό του αγώνα. Το Σάββατο το πρώτο αυτοκίνητο θα ανέβει στη ράμπα στις 10:00 και την Κυριακή ο πρώτος θα ανέβει στις 15:30. Φετινή αλλαγή στους αγώνες ράλι είναι η σειρά εκκίνησης καθώς τα πληρώματα θα ξεκινούν ανάποδα, με πρώτο αυτοκίνητο να είναι το νούμερο 6, ακολουθεί το 5 κ.ο.κ.

Οι ελικοειδής κλασσικές ειδικές διαδρομές από τον Καπουρά στα Σπήλια και από το Κούρδαλι στην Ασίνου είναι στο πρόγραμμα του Σαββάτου με το ωράριο να είναι στις 10:53 και 11:41 αντίστοιχα. Ακολουθεί ανασυγκρότηση στο κοινοτικό γήπεδο στην Βυζακιά και οι δυο ειδικές θα επαναληφθούν στις 13:09 και 15:57.

Την Κυριακή θα διεξαχθούν οι ειδικές διαδρομές Αγία Μαρίνα-Πλατανιστάσα (10:33 & 12:49) και Μιτσερό-Δασικός Σταθμός Παναγιάς (11:11 & 13:27) με ενδιάμεση ανασυγκρότηση και πάλι στο κοινοτικό γήπεδο Βυζακιάς.

Στο αγωνιστικό μέρος οι PETROLINA ENI Racing Team Γαλαταριώτης-Ιωάννου (Volkswagen Polo GTI R5) ξεκινούν την υπεράσπιση του τίτλου σαν φαβορί στον αγώνα. Το έργο τους δε θα είναι εύκολο καθώς δυνατοί συνδυασμοί είναι έτοιμοι να κοντράρουν στα ίσα τους περσινούς πρωταθλητές.

Οι Q8 Oils Παντελή-Χριστοδούλου έχουν εξοικειωθεί με το Citroen DS3 R5 και είναι υποψήφιοι για τη νίκη όπως επίσης και οι PETROLINA ENI Racing Team Τσουλόφτας-Ηλία (Volkswagen Polo GTI R5), γεγονός που προσδίδει μεγάλο ενδιαφέρων στον αγώνα. Επιπρόσθετα οι SMARTWAY MOTORS Χειλημήντρης-Λαός θα επιδιώξουν το πλασάρισμα την πρώτη τριάδα με το Skoda Fabia R5, ενώ μεγάλοι απόντες από την πρεμιέρα είναι οι PETROLINA ENI Racing Team Γιάγκου-Κυριάκου (Hyundai i20 R5).

Συναρπαστικές μάχες αναμένονται και στην κατηγορία RC2 όπου οι περσινοί πρωταθλητές Χριστοδούλου-Ξενοφώντος (Subaru Impreza) στην προσπάθεια που θα κάνουν για να επαναλάβουν τον περσινό θρίαμβο θα έχουν να αντιμετωπίσουν στην πρεμιέρα τους Αντωνίου-Πιερή (Mitsubishi Lancer EVO9), το νέο δύδιμο Q8 Oils Ρούσο-Κωνσταντίνου (Mitsubishi Lancer EVO10), τους Q8 Oils Παφίτη-Βασιλείου (Mitsubishi Lancer EVO9), Μιχαηλίδη-Λαό (Subaru Impreza) και τους αναβαθμισμένους Νέστωρος-Καλλή οι οποίοι θα αγωνιστούν για πρώτη φορά σε αυτή την κατηγορία με το νέο τους απόκτημα, ένα Mitsubishi Lancer EVO10.

Οι Πέτρου-Αλεξάνδρου (Mitsubishi Lancer EVO7) θα αναμετρηθούν με τους Γεωργίου-Καζάγκα (Mitsubishi Lancer EVO6) στην κατηγορία RCS2, ενώ όσον αφορά τη δικήνητη κατηγορία θα αγωνιστούν τρία αυτοκίνητα με πληρώματα τους Μανώλη-Ευριπίδου (Honda Civic), Τζιωρτζή Γ.-Αριστοδήμου (Ford Fiesta) και Τζιωρτζή Π.-Κασέττα (Suzuki Swift).

Τέλος, την Κυριακή θα αγωνιστεί το μεικτό πλήρωμα των Γρηγορίου-Καλαμαρά (Citroen DS3 R3) και οι αρχάριοι Γιαννούρη Φώτος-Πέτρου Κωνσταντίνος (Mitsubishi Lancer EVO5).

Προϊστορία

Η τελευταία πενταετία έχει ένα και μόνο πλήρωμα πρωταγωνιστές στο Tour of Cyprus και ακούει στο όνομα Σίμος Γαλαταριώτης-Αντώνης Ιωάννου. Οι πρωταθλητές από το 2016 και μετά διατηρούν το απόλυτο, με εξαίρεση το 2018 που δεν έγινε ο αγώνας. Είναι οι νικητές του αγώνα και το πλήρωμα που οι υπόλοιποι πρέπει να κερδίσουν το προσεχές Σαββατοκύριακο.

Ο εναρκτήριος αγώνας του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Ράλι θα διεξαχθεί χωρίς φιλάθλους.