1ος Παγκύπριος Φιλικός Αγώνας ENDURO: Κάτι νέο για τα Κυπριακά δεδομένα

Το διήμερο 7-8 Ιανουαρίου οι φίλοι αλλά και αγωνιζόμενοι των αγώνων Enduro αναμένεται να ζήσουν κάτι διαφορετικό από ότι έχουν συνηθίσει μέχρι τώρα στους αγώνες Enduro.

Η Λέσχη Φίλων Μοτοσυκλέτας Περιφέρειας Μοσφιλωτής υπο την αιγίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Μοτοσυκλέτας ετοιμάζει τον 1o Παγκύπριο Φιλικό Αγώνα Enduro, ένα αγώνα ο οποίος φεύγει από την πεπατημένη και έρχεται να αλλάξει τα δεδομένα στη φύση των αγώνων Enduro.

Η οργανωτική επιτροπή έχει κάνει αρκετή δουλειά προ μηνών ούτως ώστε όλα να είναι έτοιμα τη μέρα του αγώνα και πλέον όλοι περιμένουν την έναρξη το Σάββατο το πρωί.

Αρχικά, τα Paddock και ο χώρος εξυπηρέτησης θα είναι στην πλατεία του ποταμού Γυαλιά στο Δάλι, όπως επίσης η Γραμματεία και το Park Ferme.

Ο τεχνικός έλεγχος θα γίνει στον Κόρνο και πιο συγκεκριμένα πλησίον στην εκκίνηση της πρώτης διαδρομής όπου θα αρχίσει και η δράση στις 10 το πρωί.

Έμπειροι από συμμετοχές σε ίδιους αγώνες Enduro εξωτερικού, οι ιθύνοντες επέλεξαν δυο πολύ ωραίες διαδρομές για το Σάββατο στην περιοχή Κόρνου, και μία την Κυριακή στον ποταμό Γυαλιά στο Δάλι.

Η διαφορά με προηγουμένους αγώνες enduro είναι το γεγονός ότι οι χρονομετρημένες διαδρομές του Σαββάτου θα χωρίζονται από απλή διαδρομή η οποία περνά από δασώδη περιοχή και θεωρείται δοκιμασία αφού οι αναβάτες που δεν θα τηρήσουν το χρόνο αυτής της διαδρομής θα χρεώνονται με ένα λεπτό ποινή για κάθε λεπτό προ άφιξης ή καθυστέρησης στο Σ.Ε.Χ.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία μεταξύ των διαδρομών για ανεφοδιασμό ή και επιδιορθώσεων πρώτού συνεχίσουν τον αγώνα, πάντα στα επιτρεπόμενά χρονικά πλαίσια, αλλιώς και σε αυτή την περίπτωση θα χρεώνετε ποινή χρόνου.

Η συνολική απόσταση της διαδρομής του Σαββάτου φτάνει τα 90km καθώς ο κάθε κύκλος από τις διαδρομές όπου οι συμμετέχοντες θα διέλθουν τρείς φορές ανέρχεται στα 30km. Η διαδρομή αποτελείται από μονοπάτι χωμάτινο, μονοπάτι πετρώδες και χωματόδρομο όπου οι αναβάτες θα δοκιμάσουν τις ικανότητες τους.

Η πρώτη διαδρομή είναι τύπου Cross και η δεύτερη τύπου Enduro, με το μήκος αμφοτέρων να είναι περίπου πέντε χιλιόμετρα έκαστος, ενώ οι απλές θα έχουν μήκος περίπου δέκα χιλιομέτρων έκαστος, γεγονός που προσδίδει μεγάλο ενδιαφέρον στον αγώνα.

Την Κυριακή η δράση μεταφέρετε στο Δάλι και μπορεί να χαρακτηριστεί και σαν φεστιβάλ μοτοσυκλέτας. Ο βαθμός δυσκολίας μειώνετε αφού οι διαγωνιζόμενοι θα αγωνιστούν στην κύτη του ποταμού Γυαλιά με ώρα έναρξης 10:30 το πρωί, δίνοντας την ευκαιρία στο κοινό που θα παρευρεθεί να δει από κοντά εκτός από τον αγώνα και περίπτερα εισαγωγέων μοτοσυκλετών, ενώ στο χώρο θα υπάρχουν και περίπτερα πώλησης φαγητού και ποτού, καθώς επίσης και μουσική.

Με την ολοκλήρωση του 1ου Παγκύπριου Φιλικού Enduro, οι απονομές θα γίνουν στην πλατεία του ποταμού Γυαλιά στην παρουσία του Δημάρχου Ιδαλίου κ. Λεόντιου Καλένου, ιθυνόντων της Κυπριακής Ομοσπονδίας Μοτοσυκλέτας αλλά και της Λέσχης Φίλων Μοτοσυκλέτας Περιφέρειας Μοσφιλωτής.