1ος Αγώνας Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Drift By ENEOS 2019: Άπιαστοι οι Νικόλας “Πατάκ” και Πόλυς Κωνσταντίνου

Διοργανώθηκε με απόλυτη επιτυχία την Κυριακή 24 Μαρτίου από το Power Drift Club ο πρώτος αγώνας του πρωταθλήματος Drift της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου. Σταθμός του ανοίγματος της αυλαίας του πρωταθλήματος 2019 η πίστα Achna Speedway η οποία φάνηκε να είναι μικρή για να φιλοξενήσει τις χιλιάδες των θεατών που τίμησαν με την παρουσία τους τον αγώνα.


Το πρόγραμμα ξεκίνησε με το “briefing” των διαγωνιζομένων από τους κριτές του αγώνα, οι οποίοι είναι και οι κριτές του “King Of Nations”. Στην συνέχεια ο αγώνας ξεκίνησε με προθέρμανση με δύο περάσματα από τον κάθε οδηγό πριν μπούν στα μονά βαθμολογημένα.


Τα μονά βαθμολογημένα ξεκίνησαν με την κατηγορία Semi Pro, εκεί που ο περσινός πρωταθλητής Πόλυς Κωνσταντίνου συνέχισε από εκεί που σταμάτησε την περσινή χρονιά, παίρνοντας την πρώτη θέση. Ο Πόλυς ο οποίος έτρεξε με το αυτοκίνητο στολισμένο από τον γάμο του (εδώ αξίζει να του ευχηθούμε και βίο ανθόσπαρτο). Τη δεύτερη θέση πήρε ο Βασίλης Χριστοφόρου και την τριάδα συμπλήρωσε ο Σάββας Συμιανός.


Στην κατηγορία Pro, ο Άντρος Αντωνίου έδειξε από την προθέρμανση ότι τα έβρισκε πολύ με την ταχύτατη σχεδίαση, πράγμα που φάνηκε και στα βαθμολογημένα αφού κατάφερε να πάρει την ψηλότερη βαθμολογία. Στην δεύτερη θέση βρίσκουμε τον Enver Haskasap, ο οποίος ήταν πραγματικά από τους θεαματικότερους οδηγούς του αγώνα και την τριάδα συμπλήρωσε ο Ανδρέας Παύλου. Μεγάλος άτυχος ο Πάμπος “Fast Family” Τσουρής, ο οποίος δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το δεύτερο του βαθμολογημένο πέρασμα λόγω προβλήματος με τον τροχό. Κατάφερε ευτυχώς να επιδιορθώσει το αγωνιστικό του και έτρεξε στα διπλά.


Με την ολοκλήρωση των μονών περασμάτων μπήκαμε στο πιο εντυπωσιακό κομμάτι του αγώνα, τα διπλά περάσματα, εκεί που είδαμε πραγματικά απίστευτο θέαμα. Ξεκινώντας από την κατηγορία ο Semi Pro, Πόλυς Κωνσταντίνου δεν άφησε σημείο αμφισβήτησης σε κανένα σημείο φτάνοντας δίκαια στην νίκη. Στη δεύτερη θέση ολοκλήρωσε ένας πολύ εντυπωσιακός οδηγός, ο Σάββας Συμιανός, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες μας κάνει σκέψεις να ζητήσει για να μεταφερθεί στην κατηγορία “Pro”. Στο τελευταίο σκαλοπάτι του βάθρου ανέβηκε ο Αντρέας Νέστωρας.


Σε δηλώσεις του ο νικητής της κατηγορίας Semi Pro μας ανάφερε: “Στόχος μας ήταν η νίκη. Καταφέραμε να προετοιμαστούμε κατάλληλα, χθες όλη μέρα και δουλεύαμε με το αυτοκίνητο για να έχουμε αυτό το αποτέλεσμα. Μετά την περσινή κατάκτηση του πρωταθλήματος σίγουρα έχεις περισσότερες απαιτήσεις από τον εαυτό σου. Η συγκεκριμένη πίστα και η σχεδίαση ήταν μεγάλη για την ιπποδύναμη που διαθέτουμε. Το προσπαθήσαμε, φτάσαμε στην νίκη, είμαστε ευχαριστημένοι, πάμε για τον επόμενο αγώνα δυνατά και θα προσπαθήσουμε…. γιατί όχι και για το πρωτάθλημα. Θέλω να ευχαριστήσω τους χορηγούς που είναι δίπλα μου και τα άτομα που με βοηθούν, γιατί μόνος μου σίγουρα δεν θα μπορούσα. Ξεχωριστές ευχαριστίες στην εταιρεία MCM digitalprints & signs, Garage Τάκης Takamoura, Πετρελαιοειδη Κατερινα και Τασος Μακρης, Wheel Performance, Hobby Mania Cy και σίγουρα τα παιδιά που είναι μαζί μου καθώς χωρίς αυτούς δεν θα μπορούσα να κάνω κάτι.’’


Στην κατηγορία Pro από την φάση των 32 πέρασαν χωρίς αγώνα οι Άντρος Αντωνίου, Enver Haskasap, Αντρέας Παύλου, Αλέκος Χάσικος, Νικόλας Νικόλα “Πατάκ”, Αντρέας Ελευθερίου, Κυράκου Μάριος (Τσόδας) και Δαυίδ Δαυίδ. Από τις μάχες στην συγκεκριμένη φάση η μοναδική γυναικεία παρουσία, αυτή της ülkü Erçoban επικράτησε του Σίμου Τίκκη στο Sudden Death με 7-3 αφού και τα δύο περάσματα ήταν 6-4 και 4-6.

Από εκεί προχώρησαν στην επόμενη φάση οι Πάμπος “Fast Family” Τσουρής, Παναγιώτης Νικολάου, Στέλιος Ζαχαρία, Χρίστος Ελευθερίου (Μαύρος), Πάμπος Χαραλάμπους, Γιώργος Χριστοφόρου “Έλα Κόκο” και Μανώλης Μασιάς. Στην φάση των 8 προχώρησαν οι Enver Haskasap, Πάμπος Χαραλάμπους, Μανώλης Μασσιάς, Γιώργος Χριστοφόρου “Έλα Κόκο”, Άντρος Αντωνίου, Αντρέας Ελευθερίου, Αλέκος Χάσικος και Νικόλας Νικόλα “Πατάκ”.

Ακολούθως, στους ημιτελικούς πέρασαν οι Νικόλας Νικόλα “Πατάκ”, Γιώργος Χριστοφόρου “Έλα Κόκο” οι οποίοι βρέθηκαν και στον μεγάλο τελικό με τον Νικόλα να δείχνει πραγματικά ασταμάτητος. Τι και εάν έτρεχε με το αδύνατο από τα δύο Subaru που έχει στην κατοχή του; Έδειξε ότι την νέα χρονιά θα είναι και πάλι ένα από τα μεγάλα φαβορί φτάνοντας στην νίκη στον πρώτο αγώνα της χρονιάς. Δεύτερος μετά από τον εντυπωσιακό τελικό ο Γιώργος Χριστοφόρου “Έλα Κόκο”. Οι Enver Haskasap και Άντρος Αντωνίου βρέθηκαν στον μικρό τελικό με τον Enver να επικρατεί κατακτώντας το τελευταίο σκαλοπάτι του βάθρου, ενω ο Άντρος Αντωνίου έμεινε στην 4η θέση.


Δηλώσεις στην σελίδα μας έκανε ο νικητής της κατηγορίας Pro Νικόλας Νικόλα “Πατάκ”, αναφέροντας: “πρώτος αγώνας, πρώτη νίκη. Ξεκίνησα με πολύ πάθος στον πρώτο αγώνα της χρονιάς. Πολύ καλοί οδηγοί, πολύ καλά αυτοκίνητα και πολύς ανταγωνισμός, σε ένα κομμάτι όπου δεν μπορώ να πω ότι ήταν νέο, καθώς το έχουμε ξανακάνει. Αυτή τη φορά είχαμε νέους κριτές από το “King Of Europe”. Προσπάθησα από τα Practice να φέρω το καλύτερο αποτέλεσμα που μπορούσα και να τα βρω με το αυτοκίνητο μου, αφού έχω ακόμη ένα με ένα κινητήρα ατμοσφαιρικό. Πολύ διαφορετική συμπεριφορά το ένα από το άλλο. Επέλεξα αυτό που έτρεξα σήμερα και με την βοήθεια του θεού τα κατάφερα.
Οι χορηγοί και η ομάδα ενός αθλητή είναι το παν. Θέλω να ξεκινήσω από την ομάδα μου διότι χωρίς αυτούς δεν θα μπορούσα να κάνω τίποτα, τους οποίους υπέρ ευχαριστώ. Θα πω όμως όπως και ένα μεγάλο ευχαριστώ στους χορηγούς μου Psaltis Auto Parts, Exite batteries, N.Kyriakos Motors, TP Racing, M.Kofteros, Michaelas Group, JP Motis, Prodromos Steering Control, Stop & Shop Kiosk, MCM digitalprints & signs, Tsh design gr, Vapor Racing, Alpinestars, Rheinol Oli, Skoutellas Racing Auto, Race Gas και M.Antoniou Car Accessories. Θα ήταν παράληψη μου να μην ευχαριστήσω τις χιλιάδες των θεατών που τίμησαν με την παρουσία τους τον αγώνα μας. Είχαμε ωραίες μάχες με τους συναθλητές μου, να τους συγχαρώ όλους και ραντεβού στον επόμενο αγώνα.”


Με την ολοκλήρωση του αγώνα έγιναν οι απονομές των τροπαίων στους πρωτεύσαντες. Το Power Drift Club Τίμησε επίσης τον νεαρό Σταύρο Γρίλλη, για τις επιτυχίες του στους Ευρωπαϊκούς αγώνες που έτρεξε την περσινή χρονιά με την Κυπριακή σημαία. Εμείς μιλήσαμε με τον Σταύρο μετά από τον αγώνα και μας δήλωσε τα εξής, “αισθάνομαι τυχερός που μου έδωσαν την ευκαιρία να αγωνιστώ σε αυτούς τους αγώνες στην Ελλάδα, αλλά και πολύ ευχαριστημένος που μετά από όλους τους κόπους που κάναμε να τρέξουμε και που βραβευτήκαμε. Χωρίς την συγκατάθεση της Κύπρου και της Ελληνικής Ομοσπονδίας δεν θα μπορούσα να είχα τρέξει σε Σέρρες, Μαραθώνα και Κρήτη και από την στιγμή που αυτό με ευχαριστεί θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς όλους όσους έχουν βοηθήσει για αυτό. Θα συνεχίσω να κάνω ότι καλύτερο και ότι μπορώ. Τη φετινή χρονιά θα προσπαθήσουμε να ακολουθήσουμε όσους περισσότερους αγώνες μπορούμε του Drift Kings, King of Europe με την Κυπριακή σημαία.’’

Μιχάλης Κοντογιώργης