1η Ανάβαση Δελφών | 23-24 Σεπτεμβρίου 2023

Η Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος (ΟΜΑΕ) διοργανώνει το διήμερο 23 και 24 Σεπτεμβρίου την 1η Ανάβαση Δελφών, που θα αποτελέσει τον έκτο γύρο του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Αναβάσεων και του αντίστοιχου πρωταθλήματος Ιστορικών αυτοκινήτων. Ο αγώνας θα αντικαταστήσει την Ανάβαση Ολύμπου, η οποία δεν θα πραγματοποιηθεί για τεχνικούς λόγους.
Επίκεντρο του αγώνα θα είναι οι Δελφοί, ένα ιστορικό μέρος, που αποτελεί πόλο έλξης για χιλιάδες τουρίστες από όλο τον κόσμο καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Οι Δελφοί θεωρούνταν ως ένα από τα πιο σημαντικά θρησκευτικά κέντρα της αρχαιότητας και ήταν αφιερωμένο στο θεό Απόλλωνα και έχουν ανακηρυχθεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς από την Unesco.
Το μήκος της διαδρομής, η οποία βρίσκεται στην Εθνική Οδό Άμφισσας-Δελφών, ανέρχεται στα 3600 μέτρα, με καλό οδόστρωμα και μεγάλη ποικιλία στροφών, η οποία την καθιστά ως μια από τις πιο ενδιαφέρουσες αναβάσεις του πρωταθλήματος. Υποστηρικτές του αγώνα είναι η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, η Περιφερειακή Ενότητα Φωκίδας και ο Δήμος Δελφών.
Σε λίγες ημέρες στην ιστοσελίδα της ΟΜΑΕ θα αναρτηθεί ο Συμπληρωματικός Κανονισμός του αγώνα και θα γίνουν γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την 1η Ανάβαση Δελφών!