Όγδοος αγώνας Enduro 2016

Ακόμα ένας αγώνας enduro πέρασε στην ιστορία, ο οποίος ήταν ο όγδοος στη σειρά. Όπως παραδοσιακά συνηθίζετε τα τελευταία χρόνια ο αγώνας ήταν διήμερος, έλαβε χώρα στην ορεινή περιοχή Λευκωσίας το Σάββατο 19 Νοεμβρίου και ολοκληρώθηκε την Κυριακή 20 Νοεμβρίου στο χώρο της κρατικής έκθεσης. Για ακόμα μια φορά οι συμμετοχές ξεπέρασαν τις 60 και όσοι ανέβηκαν το Σάββατο στο βουνό είδαν τους αναβάτες να προσπαθούν να αντεπεξέλθουν στις δυσκολίες του αγώνα.

Φέτος ο βαθμός δυσκολίας ήταν μεγαλύτερος από πέρσι, με το πλείστο μέρος της διαδρομής το Σάββατο να αποτελείτε από στενά περάσματα μέσα στο δάσος όπου σε ορισμένα σημεία η κλίση σε ανήφορο η κατήφορο ήταν αρκετά μεγάλη και χρειαζόταν μεγάλη προσοχή από όλους.Την Κυριακή στο χώρο της κρατικής έκθεσης η διαδρομή αποτελείτο από τεχνικά εμπόδια σε ασφάλτινη επιφάνεια όπου μετά την ολοκλήρωση αυτής έγιναν και οι απονομές των επάθλων στους νικητές όλων των κατηγοριών.

Αγωνιστικά, κάνοντας αρχή με τις δίτροχες μοτοσυκλέτες, ο πολυπρωταθλητής motoross Σάββας Σάββα ήταν αυτός που είδε πρώτος την καρό σημαία το απόγευμα της Κυριακής. Η εμπειρία του στα τόσα χρόνια που αγωνίζεται τον βοήθησε να προσθέσει ακόμα ένα τρόπαιο στην ήδη πλούσια συλλογή του. Εκτός από την πρώτη θέση γενικής ήταν νικητής και στην κατηγορά Ε2 που συμμετείχε. Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Νικόλας Λοφίτης ο οποίος ήταν και ο νικητής στην κατηγορία Ε3. Την πρώτη τριάδα γενικής συμπλήρωσε ο Δημήτρης Δημητρίου.Στις υπόλοιπες κατηγορίες την ΜΧ2 κέρδισε ο Κωνσταντίνος Θεοδώρου, ο οποίος παράλληλα ήταν και τέταρτος γενικής και την Open MX2 κέρδισε ο Κώστας Μακκίδης. Πολύ καλός αγώνας για τον Κωνσταντίνο Τσιάκκα, ο οποίος ήταν ο νικητής στην κατηγορία ΜΧ1  και συνάμα δέκατος γενικής. Η νίκη στην Open MX1 πήγε στον Κυριάκο Κωνσταντίνου ενώ την Open E3 κέρδισε ο Γρηγόρης Λοΐζου.

endo-24-%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%b9%ce%b3%cf%81%ce%b1%cf%86%ce%ae

Στην κατηγορία Quads (τετράτροχες), η οποία προσφέρει και τo περισσότερο θέαμα σε τέτοιου είδους αγώνες, νικητής όλων αναδείχθηκε ο Σωτήρης Κασέττας οδηγώντας Yamaha ATV YZF450. Τον ακολούθησε ο Αχιλλέας Αχιλλέως (Kawasaki 700 KXF) ο οποίος ήταν νικητής και στην κατηγορία QL2 και το βάθρο συμπλήρωσε ο Πέτρος Χρίστου οδηγώντας Yamaha Raptor ο οποίος ήταν νικητής και στην κατηγορία QE2. Την πρώτη εξάδα συμπλήρωσαν οι Στάθης Χουλούδης (Yamaha ATV YZF450), Κύπρος Χριστοφίδης (Yamaha Raptor) και Ιάκωβος Ιακώβου επίσης με Yamaha Raptor.

Τον αγώνα δεν ολοκλήρωσαν οι παραδοσιακοί πρωταγωνιστές της κατηγορίας Quads, Γιώργος Παουλλής, Θεόδωρος Θεοδώρου, Παρασκευάς Παρασκευά και Χρίστος Σταύρου.