Χωρίς άγχος και με αισιοδοξία θα συμμετέχουν στο Ράλλυ Φθιώτιδος οι Κεχαγιάς-Τσαούσογλου!

Με το Skoda Fabia R5 της irace θα αγωνιστούν οι Γιώργος Κεχαγιάς-Μάριος Τσαούσογλου στο επερχόμενο Ράλλυ Φθιώτιδος! Tο πλήρωμα της ομάδας ανυπομονεί για τη δεύτερη συνάντηση του Πανελληνίου πρωταθλήματος ράλλυ που θα διεξαχθεί την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου στην περιοχή της Φθιώτιδος, θέλοντας να προσπεράσει γρήγορα την εγκατάλειψη της πρεμιέρας.

«Οι φετινοί κανονισμοί αναφέρουν πως για κάθε αγωνιζόμενο υπολογίζονται και οι τέσσερις αγώνες στην κατάταξη του πρωταθλήματος, οπότε, μετά την εγκατάλειψή μας στο Λουτράκι, έχουμε χάσει αρκετό έδαφος στη μάχη της διεκδίκησης του τίτλου», ήταν τα πρώτα λόγια του Πρωταθλητή Ελλάδος 2019, Γιώργου Κεχαγιά, ο οποίος συμπλήρωσε: «Παρ’ όλα αυτά, δεν πτοούμαστε και με ανεβασμένη ψυχολογία θα προσπαθήσουμε να κινηθούμε όσο πιο γρήγορα μπορούμε στις ειδικές της Φθιώτιδας, με σκοπό να μάθουμε το νέο μας αυτοκίνητο, το οποίο έχει αρκετές διαφορές σε σχέση με το Fiesta R5 που οδηγήσαμε πέρυσι».

Σημαντικό ρόλο στην έκβαση του αποτελέσματος θα διαδραματίσουν οι καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν την ημέρα του αγώνα: «Η αλήθεια είναι ότι ο καιρός αποτελεί ένα αίνιγμα και πρέπει να περιμένουμε μέχρι το πρωί της Κυριακής για να δούμε σε τι κατάσταση θα βρίσκονται οι ειδικές διαδρομές. Στο περσινό Ολυμπιακό Ράλλυ είχαμε αγωνιστεί σε λασπωμένο τερέν και σε περίπτωση που αντιμετωπίσουμε παρόμοιες συνθήκες, πιστεύω πως δεν θα έχουμε κάποιο πρόβλημα να κινηθούμε γρήγορα και συνάμα προσεκτικά», δήλωσε ο 34χρονος οδηγός της i-race, ο οποίος αναφορικά με τις δύο διαδρομές του 37ου Ράλλυ Φθιώτιδος, τόνισε: «Το Σωματείο έχει κάνει πολύ καλή προετοιμασία των ειδικών, αλλά δυστυχώς οι πολλές αναγνωρίσεις των πληρωμάτων, τις έχει καταπονήσει. Βέβαια, παραμένουν σε αρκετά καλύτερη κατάσταση σε σχέση με αυτές που συναντήσαμε στο Ράλλυ Start Line, οι οποίες ήταν κακές».

Στον αγώνα θα συμμετέχουν έξι κορυφαία αυτοκίνητα προδιαγραφών R5, γεγονός που αποτελεί πρόκληση για το πλήρωμα της i-race: «Μόνο χαρά μας προκαλεί το γεγονός της συμμετοχής κορυφαίων οδηγών και αυτοκινήτων στο πρωτάθλημα. Ο ανταγωνισμός φέτος είναι πολύ υψηλός και μας αρέσει, καθώς με αυτό τον τρόπο βελτιωνόμαστε οδηγικά. Αγώνες χωρίς ανταγωνισμό δεν έχουν κάποια ουσία», ήταν τα λόγια του Γιώργου Κεχαγιά.

Όσον αφορά το στόχο του πληρώματος, ο οδηγός της i-race εμφανίστηκε αισιόδοξος: «Αν και δεν έχω μεγάλη εμπειρία από τη χωμάτινη επιφάνεια, συμμετείχα στον αγώνα το 2018 και το 2019, γεγονός που μας δίνει ένα μικρό πλεονέκτημα σε σχέση με τους αντιπάλους μας. Ωστόσο, οι αναγνωρίσεις είναι ελεύθερες, οπότε είμαι σίγουρος πως και τα υπόλοιπα πληρώματα θα έχουν πολύ καλά γραπτά και θα είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικά. Εμείς στοχεύουμε να κάνουμε έναν απροβλημάτιστο αγώνα, να κινηθούμε σε γρήγορους ρυθμούς και να γυρίσουμε πίσω με ένα καλό αποτέλεσμα ψηλά στην κατάταξη».

Στο πλευρό του πληρώματος της irace βρίσκεται και για αυτόν τον αγώνα η on salenothing isimpossible.

Το Ράλλυ Φθιώτιδος θα διεξαχθεί στις 19 και 20 Σεπτεμβρίου. Το Σάββατο τα πληρώματα θα συμμετέχουν στο προαιρετικό shakedown και την Κυριακή είναι το καθαρά αγωνιστικό σκέλος με τη διεξαγωγή των δύο επαναλαμβανόμενων ειδικών διαδρομών.

Παρακολουθείστε την πορεία των Γιώργου Κεχαγιά-Μάριου Τσαούσογλου μέσα από την επίσημη σελίδα της irace στο facebook: https://www.facebook.com/iracegr/