Φοινικούδες Λάρνακα Ράλλυ 2024 – Μέρα 1η: Απόλυτοι κυρίαρχοι οι Γαλαταριώτης/Ιωάννου

Με την απόλυτη κυριαρχία των Petrolina Racing Team Σίμου Γαλαταριώτη/Αντώνη Ιωάννου ολοκληρώθηκε η πρώτη μέρα του Φοινικούδες Λάρνακα Ράλλυ.

Ο δεύτερος γύρος του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Ράλλυ του Κυπριακού Συνδέσμου Αυτοκινήτου πήρε εκκίνηση στις μία το μεσημέρι από την πλατεία Ευρώπης στις Φοινικούδες και τα πληρώματα αγωνίστηκαν σε δυο επαναλαμβανόμενες ειδικές διαδρομές, την Smartway Motors Δορυφορικό και την Klimacontrol Πετροφάνι.

Οι πρωταθλητές Γαλαταριώτης/Ιωάννου στο μπάκετ του VW POLO GTI δεν είχαν κανένα πρόβλημα να κερδίσουν και τις τέσσερις ειδικές διαδρομές και να ξεκινήσουν την αυριανή μέρα με πλεονέκτημα ενός λεπτού και τριών δευτερολέπτων.

Στην δεύτερη θέση έκλεισαν την πρώτη μέρα οι Παναγιώτης Γιάγκου/Άριστος Νικολάου με το Hyundai i20 R5. Το δίδυμο παρόλο που αντιμετώπισε πρόβλημα με την ανάρτηση του αυτοκινήτου, εντούτοις έδειξε να μην επηρεάζετε παρά την πίεση που τους άσκησαν οι Κώστας Ζήνωνος/ Φάνος Χριστοφή.

Οι τελευταίοι είχαν θέμα κρατήματος με το Citroen DS3 R5 στην πρώτη ειδική διαδρομή την ίδια στιγμή που το αυτοκίνητο είχε και άλλα θέματα χάνοντας πολύτιμα δευτερόλεπτα. Στη συνέχεια προσπάθησαν να πιέσουν όμως το τέλος της πρώτης μέρας τους βρίσκει τρίτους 24.1 δευτερόλεπτα μακριά από την δεύτερη θέση.

Εκπληκτικές μάχες έγιναν για την τέταρτη θέση και όλα είναι ανοικτά. Το ενδιαφέρον είναι στραμμένο στους Petrolina Racing Team Κώστα Λαό/Μιχάλη Στυλιανού και Μιχάλη Ποσείδια/Αντρέα Χρυσοστόμου.

Οι Λαός/Στυλιανού έκαναν εξαιρετική αρχή στον αγώνα με το Mitsubishi Lancer Evo IX και όντας ταχύτεροι στο πρώτο πέρασμα απο Δορυφορικό και Πετροφάνι πήραν πλεονέκτημα 9 δευτερολέπτων προηγούμενοι παράλληλα και στην RC2.

Στο απογευματινό loop οι Ποσείδιας/Χρυσοστόμου (Mitsubishi Lancer Evo X) απάντησαν με ταχύτερους χρόνους και μείωσαν την διαφορά από την τέταρτη θέση στα 2.1 δευτερόλεπτα και έτσι όλα θα κριθούν στις αυριανές ειδικές διαδρομές.

Οι Σωκράτης Σωκράτους/Γιάννος Ευριπίδου πλασαρίστηκαν μετά την δεύτερη ειδική διαδρομή στην έκτη θέση και μέχρι στιγμής την διατηρούν έχοντας στο ενεργητικό τους ανταγωνιστικούς χρόνους και θεαματικά περάσματα με το Subaru Impreza ενώ προηγούνται και στην RCS2.

Χωρίς περιττά ρίσκα, οι Άγγελος Πετρίδης/Κύπρος Χριστοδούλου με το Mitsubishi Lancer Evo IXείναι στην έβδομη θέση χωρίς να απειλούν και να απειλούνται.

Στην όγδοη θέση βρίσκονται οι Χρίστος Χριστοδούλου/Αντρέας Αντρέου με Subaru Impreza και αύριο θα επιδιώξουν να ανέβουν θέσεις στην γενική κατάταξη.

Έχοντας σκασμένο ελαστικό από την πρώτη κιόλας ειδική διαδρομή, οι Γιώργος Νέστωρος/Γιάννος Καλλής (Mitsubishi Lancer Evo X), έμειναν νωρίς εκτός στόχων και μοναδικός στόχος ο τερματισμός όσο ψηλότερα γίνετε στην κατάταξη.

Την πρώτη δεκάδα συμπληρώνουν οι Γιάγκος Γιάγκου/Παναγιώτης Γεωργίου με Mitsubishi LancerEvo IX, με τους Χρίστο Σκορδή/Κώστα Νικηφόρου να είναι 11οι και να προηγούνται στην RC5.

Οι Χριστόδουλος και Σπύρος Χριστοδούλου ήταν εκ των ταχύτερων μεταξύ των δικίνητων αυτοκινήτων όμως ένα σκασμένος ελαστικό στο δεύτερο πέρασμα από το Πετροφάνι τους ανάγκασε να χάσουν θέσεις και χρόνο, με αποτέλεσμα να είναι στην 12η θέση και πρώτοι στην RCS1.

Στην 13η θέση είναι οι Μάιος Αντώνιου/Πέτρος Πίττας με Mitsubishi Lancer Evo III και ακολουοθύν στην 14η οι Ανδρέας Νικολάου/Μανώλης Μανώλη με Suzuki Vitara, οι οποίοι προηγούνται στην RCT1.

Οι εκ των φαβορί για επικράτηση στην δικινητή κατηγορία Μανώλης Ζαχαριά/Κώστας Ευριπίδου έμειναν εκτός αγώνα, ενώ την ίδια τύχη είχαν και οι Πέτρος και Σωτήρης Λαός, Χριστόδουλος Χριστοδούλου/Κυριάκος Νικολεττή και Νικόλας Κυριάκος/Γιώργος Ζουππουρής. Τα τρία προαναφερθέντα πληρώματα θα επιστρέψουν αύριο υπό καθεστώς Rally2.

Εκτός αγώνα έμειναν επίσης και οι Χριστάκης Κοκίας/Μακρίδης Άγγελος, Στέλιος και Παναγιώτης Λαός, Λυκούργος Κακουράτος/Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου και Παναγιώτης Προδρόμου/Ανδρέας Νέστορος.

Τέσσερις ειδικές περιλαμβάνει η αυριανή μέρα με τις οποίες θα ολοκληρωθεί και ο αγώνας, με τo πρώτο αυτοκίνητο να ανεβαίνει στη ράμπα τερματισμού στην πλατεία Ευρώπης στις Φοινικούδες στις 6 το απόγευμα.