Φοινικούδες Λάρνακα Ράλλυ 2024: Ακόμα μια επικράτηση για τους Γαλαταριώτη/Ιωάννου

Αμετάβλητη έμεινε η κατάταξη των τριών πρώτων θέσεων μετά την ολοκλήρωση και της δεύτερης μέρας στο Φοινικούδες Λάρνακα Ράλλυ, με τους πρωταθλητές Petrolina Racing Teamνα σημειώνουν την δεύτερη συνεχόμενη νίκη στο θεσμό.

Ο δεύτερος γύρος του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Ράλλυ του Κυπριακού Συνδέσμου Αυτοκινήτου ολοκληρώθηκε το απόγευμα στην πλατεία Ευρώπης στις Φοινικούδες και οι Γαλαταριώτης/Ιωάννου με VW POLO GTI ήταν αυτοί που ανέβηκαν πρώτοι στη ράμπα του τερματισμού.

Η Κυριακή δεν διέφερε σε τίποτα από το Σάββατο, καθώς το δίδυμο κινήθηκε ξανά γρήγορα με αποτέλεσμα να κερδίσουν και τις εναπομείναντες τέσσερις ειδικές του αγώνα. Αποτέλεσμα αυτού ήταν να σημειώσουν την δεύτερη συνεχόμενη νίκη και να αυξήσουν το προβάδισμα στην βαθμολογία.

Δραματική ήταν η εξέλιξη της μάχης για την δεύτερη θέση μεταξύ τους Παναγιώτη Γιάγκου/Άριστου Νικολάου (Hyundai i20 R5) και Κώστα Ζήνωνος/Φάνου Χριστοφή (Citroen DS3 R5).

 

Οι Γιάγκου/Νικολάου ξεκίνησαν τη μέρα με πλεονέκτημα 24 δευτερολέπτων και είδαν τους αντιπάλους τους να είναι ταχύτεροι κατά το πρώτο πέρασμα από την APK Capac Auto Parts Καλαβασό και Di Capilla Σταυροβούνι, με την μεταξύ τους απόσταση να μειώνετε στα 14 δευτερόλεπτα.

Άμεση ήταν η αντίδραση στην δεύτερη APK Capac Auto Parts Καλαβασό για τους Γιάγκου/Νικολάου οι οποίοι ήταν ταχύτεροι αυξάνοντας και πάλι τη διαφορά, αυτή τη φορά στα 19 δευτερόλεπτα, με την πλάστιγγα να γέρνει υπέρ τους.

Στο δεύτερο πέρασμα από την Di Capilla Σταυροβούνι, έριξαν το ρυθμό και εξασφάλισαν την δεύτερη θέση, με τους Ζήνωνος/Χριστοφή παρά την πίεση που άσκησαν να μένουν τρίτοι γενικής και να μετρούν και ένα σκασμένο ελαστικό από το δεύτερο πέρασμα της APK Capac Auto PartsΚαλαβασό.

Εκπληκτική ήταν και η μάχη για την τέταρτη θέση μεταξύ των Μιχάλη Ποσείδια/Αντρέα Χρυσοστόμου (Mitsubishi Lancer Evo X) και Petrolina Racing Team Κώστα Λαό/Μιχάλη Στυλιανού (Mitsubishi Lancer Evo IX).

Η αντεπίθεση που εξαπέλυσαν οι Ποσείδιας/Χρυσοστόμου από το πρωί της Κυριακής απέφερε καρπούς, καθώς ανέτρεψαν τα δεδομένα όντας στο τέλος ταχύτεροι σε όλες τις ειδικές από τους αντιπάλους τους.

Αυτή η επίδοση τους έφερε τέταρτους γενικής και πρώτους στην RC2, με τους Λαό/Στυλιανού να μην μπορούν να επαναλάβουν τις πολύ καλές επιδόσεις του Σαββάτου και να συμβιβάζονται στο τέλος με την πέμπτη θέση.

Πολύ καλούς χρόνους είχαν οι Σωκράτης Σωκράτους/Γιάννος Ευριπίδου με το Subaru Imprezaκαι κατάφεραν να διασφαλίσουν την έκτη θέση στον αγώνα και την πρώτη στην RCS2.

Σταθερός αγώνας χωρίς προβλήματα για τους Άγγελο Πετρίδη/Κύπρο Χριστοδούλου με το Mitsubishi Lancer Evo IX, με το πλήρωμα να τερματίζει τον αγώνα στην έβδομη γενικής.

Στην όγδοη θέση τερμάτισαν οι Χρίστος Χριστοδούλου και Αντρέας Αντρέου με Subaru Impreza και τους ακολούθησαν οι Γιώργος Νέστωρος/Γιάννος Καλλής (Mitsubishi Lancer Evo X) στην ένατη θέση.

Με τέρμα γκάζι κινήθηκαν σήμερα οι Χριστόδουλος και Σταύρος Χριστοδούλου με το Honda Civic, καταφέρνοντας μετά την χθεσινή ατυχία να ανακάμψουν και να ολοκληρώσουν στην 10η θέση όντας οι ταχύτεροι δικίνητοι στον αγώνα και νικητές στην RCS1.

Ο Γιάγκος Γιάγκου με συνοδηγό στο Mitsubishi Lancer Evo IX τον Παναγιώτη Γεωργίου, ανέβηκαν 11οι στην ράμπα του τερματισμού και τους ακολούθησαν στην 12η οι Χρίστος Σκορδής/Κώστας Νικηφόρου (Ford Fiesta) που κέρδισαν παράλληλα και την RC5.

Μάριος Αντωνίου και Πέτρος Πίττας τερμάτισαν με το Mitsubishi Lancer Evo III στην 13η θέση, με τους Αντρέα Νικολάου/Μανώλη Μανώλη (Suzuki Vitara) να ολοκληρώνουν 14οι και πρώτοι στην RCT1.

Στην 15η θέση τερμάτισαν οι Χριστόδουλος Χριστοδούλου/Κυριάκος Νικολεττή (Mitsubishi LancerEvo VII) και 16οι οι Νικόλας Κυριάκου/Γιώργος Ζουππουρής.

Στην 17η θέση ολοκλήρωσε το μοναδικό μεικτό αλλά και γυναικείο πλήρωμα, με την Μαρία Χ’’ Γεωργίου στην θέση του οδηγού και την Μαρία Παπανδρέου στην θέση του συνοδηγού στο Honda Civic.