Φιλανθρωπική οδήγηση απο τον Neuville

Ο πρωτοπόρος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι WRC Thierry Neuville τρέχει στον αγώνα Ypres Rally στο Βέλγιο με ένα Hyundai R5 αυτό το Σαββατοκύριακο (22 και 23 Ιουνίου), σε μια προσπάθεια να μαζέψει χρήματα για το ίδρυμα για άτομα με νοητική στέρηση.

Το αυτοκίνητο του νικητή του Rally Italia Sardegna θα παρουσιαστεί σε μια διακεκριμένη εκδήλωση, την «Red Nose», η οποία στηρίζει τη Βελγική φιλανθρωπική οργάνωση που συγκεντρώνει χρήματα για παιδιά και νέους με προβλήματα ψυχικής υγεία.

“Στους αγώνες, έχουμε την ευκαιρία να συναντήσουμε πολλά παιδιά και νέους ανθρώπους που είναι παθιασμένοι με το άθλημα και το μήνυμα που θέλουμε να τους δώσουμε είναι ότι μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα απλά προωθώντας ένα σκοπό”, εξήγησε ο Neuville.

“Τίποτα δεν είναι αδυνατόν να επιτευχθεί, κανένα όνειρο ή στόχος. Μερικές φορές μπορείτε να βρείτε τους πόρους που χρειάζεστε για να τις κάνετε και μερικές φορές χρειάζεστε τη βοήθεια επαγγελματιών. Αυτό δεν πρέπει πλέον να είναι ταμπού. Είμαστε υπερήφανοι που υποστηρίζουμε την μέρα «Red Nose»  και βοηθάμε τα παιδιά με ψυχολογική δυσκολία.”

Στο πλαίσιο των προσπαθειών συλλογής χρημάτων για την εκδήλωση, ένας οπαδός ράλι έδωσε €3.600 για να εξασφαλίσει μια μοναδική εμπειρία ζωής και να συνοδηγήσει στο πλευρό του Neuville. Ο Tom Declercq διάβασε τις σημειώσεις για τον Βέλγο κατά τη διάρκεια των δοκιμαστικών πριν τον αγώνα. Το βραβείο που κέρδισε στην δημοπρασία περιλαμβάνει επίσης τη χρήση του αυτοκινήτου recue του Neuville για μια εβδομάδα καθώς και VIP εισιτήρια για τον ασφάλτινο αγώνα.

Ο Neuville μεταβένει στον αγώνα στο Ypres με πολύ διάθεση. Ο ίδιος βρίσκεται στην πρωτοπορεία της κατάταξη των οδηγών WRC με 27 βαθμούς διαφορά από τον δεύτερο Sébastien Ogier, μετά από μια δραματική νίκη στην τελευταία ειδική διαδρομή στη Σαρδηνία νωρίτερα αυτό το μήνα.

Παρόλα αυτά, δεν έχει και τα καλύτερα αποτελέσματα στο συγκεκριμένο αγώνα, με το καλύτερο του αποτέλεσμα να είναι μία τρίτη θέση μετα απο πέντε παρουσίες.

Στον αγώνα αυτο θα βρεί απένατι του τον οδηγό της M-SportFordστο WRCBryan Bouffie αλλά και τον οδηγό στο WRC2 Ole Christian Veiby, σε ένα αγώνα το οποίο αξίζει να παρακολουθήσουμε.