Τρίτος αγώνας motocross 2021/22: Επέστρεψε στις νίκες ο Τσαγγαράς

Το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Motocross 2021/22 συνεχίστηκε την Κυριακή 7 Νοεμβρίου με τον τρίτο αγώνα στην πίστα Νεόφυτος Τσαγγαράς στην Μακούντα.

Για ακόμα μια φορά έγιναν μάχες οι οποίες κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρων σε όλη τη διάρκεια του αγώνα.

ΜΧ1 – Το χάρηκε δεόντως ο Τσαγγαράς

Ο Χρίστος Τσαγγαράς μετά από αρκετό καιρό επέστρεψε στις νίκες στην κατηγορία ΜΧ1, όμως το γεγονός που σημάδεψε τον αγώνα ήταν ο τραυματισμός του Theo Urbas, αρνητική εξέλιξη η οποία τον αφήνει εκτός αγωνιστικής δράσης για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Στο αγωνιστικό μέρος, το πρώτο σκέλος της κατηγορίας δεν ολοκληρώθηκε ποτέ αφού το ασθενοφόρο έπρεπε να μεταφέρει τον Urbas στο νοσοκομείο καθώς ο τραυματισμός στο πόδι ήταν σοβαρός και υπο αυτές τις συνθήκες δεν μπορούσε να συνεχιστεί ο αγώνας.

Το δεύτερο σκέλος έγινε κανονικά και εκεί ο Χρίστος Τσαγγαράς ήταν χάρμα οφθαλμών. Πραγματοποίησε μια εξαιρετική εκκίνηση, άνοιξε σύντομα διαφορά ασφαλείας την οποία διατήρησε μέχρι και το τέλος, πανηγυρίζοντας νίκη μετά από αρκετό καιρό.

Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Χρύσανθος Γεωργίου συμβιβάστηκε με τη δεύτερη θέση αφού δεν μπόρεσε να μπει στη μάχη της νίκης. Τρίτος στον αγώνα τερμάτισε ο Μαρίνος Ζηντίλης ακολουθούμενος από τον Βασίλη Μόσχο.

ΜΧ2 – Συνέχισε το σερί ο Γεωργίου

Ο Άριστος Γεωργίου συνέχισε το νικηφόρο σερί αφού κέρδισε το ένα σκέλος που έγινε στον αγώνα της Μακούντας. Ο Χρίστος Κημήτρης ολοκλήρωσε δεύτερος και την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε ο Αριστόδημος Έλληνας.

Από κει και πέρα τέταρτος τερμάτισε ο Χρίστος Δημητρίου, πέμπτος ο Κωνσταντίνος Θεοδώρου και έκτος ο Στέφανος Μαρούλης.

ΜΧ ΟΡΕΝ – Συνεχίζει απτόητος ο Dominic

Ο Dominic Κολοκάσης συνεχίζει απτόητος την πορεία προς το φετινό τίτλο στην κατηγορία ΜΧ ΟΡΕΝ. Παρά την πίεση που είχε από τον Πέτρο Θεοφάνους και στα δυο σκέλη, εντούτοις έδειξε χαρακτήρα κερδίζοντας και στις δυο περιπτώσεις.

Πολύ ανταγωνιστικός ήταν και ο Πέτρος Θεοφάνους ο οποίος ήταν πολύ ανεβασμένος και τερμάτισε δεύτερος στα δυο σκέλη αλλά και στον αγώνα.

Πολύ καλός ήταν και ο Βρυώνης Βλασίου ο οποίος με δυο τρίτες θέσεις κατέλαβε την τρίτη θέση στο βάθρο. Στην τέταρτη θέση πλασαρίστηκε ο Μιχάλης Χρυσοστόμου μετά από ωραίες μάχες με τον Χρίστο Καΐκκη, με τον τελευταίο να μένει πέμπτος μπροστά από τον Χρίστο Μωυσή.

Ο Mustafa Dersev τερμάτισε στην έβδομη θέση και στην όγδοη ολοκλήρωσε ο Κωνσταντίνος Χρυσοστόμου.

MX3 OVER – Δυνατές μάχες από δυο μετρ του είδους

Ωραία ήταν μάχη μεταξύ των Σάββα Σάββα και Μαρίνου Τσαγγαρά στην κατηγορία MX3 OVER. Οι δυο τους μοιράστηκαν βαθμούς και εντυπώσεις και στο τέλος της μέρας έφυγαν από τον τρίτο αγώνα ισόβαθμοι αφού κέρδισαν από ένα σκέλος. Νικητής στον αγώνα αναδείχθηκε ο Σάββα ο οποίος κέρδισε το δεύτερο σκέλος.

Σταθερός όπως πάντα ο Γιώργος Σιδερένιος ολοκλήρωσε στην τρίτη θέση μπροστά από τους Χριστόδουλο Στασή και Γιώργο Νικολάου. Ο Γιώργος Τσαγγαράς πλασαρίστηκε έκτος, με τους Σπύρο Ηλία και Εύανδρο Καμέρη να ολοκληρώνουν στην έβδομη και όγδοη θέση αντίστοιχα αγωνιζόμενοι μόνο στο πρώτο σκέλος.

ΜΧ 65 – Gregory Lesman ο μεγάλος νικητής

Στην κατηγορία ΜΧ65 ο Gregory Lesman ήταν ο νικητής και στα δυο σκέλη. Είχε ωραίες μάχες με τον Θεόφιλο Ελομοχάμετ ο οποίος έμεινε δεύτερος στα δυο σκέλη αλλά και στον αγώνα. Ο Γιώργος Δημητρίου τερμάτισε τρίτος στον αγώνα, τέταρτος ολοκλήρωσε ο Σπύρος Ζηντίλης, πέμπτος ο Γιώργος Δημητρίου και έκτος ο Λοΐζος Καμέρης.

MX VETERAN – Αρτέμης Καρατσιόλης και πάλι

Με τον Αρτέμη Καρατσιόλη να κερδίζει ακόμα ένα αγώνα στην κατηγορία Veteran ολοκληρώθηκε η τρίτη αγωνιστική συνάντηση. Ο Ανδρέας Μιχαήλ με δυο δεύτερες θέσεις έμεινε δεύτερος στον αγώνα με τον Gordon Melvin να ανεβαίνει ξανά στο βάθρο όντας τρίτος γενικής. Γιαννάκης Γιάγκου και Κώστας Ελευθερίου ολοκλήρωσαν σε τέταρτη και πέμπτη θέση αντίστοιχα.

MX OPEN FREE – Νίκη στο νήμα

Με δυο τερματισμούς στο νήμα κρίθηκε η κατηγορία MX OPENFREE. Ο Ευτύχιος Διγενή στο πρώτο σκέλος ήταν σε μεγάλη μάχη με τον Μάριο Παύλου και κατάφερε να κερδίσει ελάχιστα χιλιοστά μπροστά από τον αντίπαλο του. Στο δεύτερο σκέλος οι ρόλοι αντιστράφηκαν με τον Μάριο Παύλου να κερδίζει ακριβώς με τον ίδιο τρόπο.

Στο τέλος της μέρας οι δυο ισοβάθμησαν με τον Παύλου όμως να θεωρείτε νικητής καθώς κέρδισε το δεύτερο σκέλος.

Με δυο τρίτες θέσεις ολοκλήρωσε τρίτος τον αγώνα ο Erim Barani, με τον Πέτρο Παφίτη να τερματίζει τέταρτος. Στην πέμπτη θέση πλασαρίστηκε ο Αδάμος Κουρούσιης, έκτος τερμάτισε ο Βασίλης Δημητρίου, έβδομος ο Παναγιώτης Παύλου και όγδοος ο FrancoisAlbessard.

Ο Μιχάλης Νεοπτολέμου τερμάτισε στην ένατη θέση, 10ος ολοκλήρωσε ο Ανδρέας Ποταμού, 11ος ο Ανδρέας Χούτρης, 12ος ο Γιάννης Αλεξάνδρου, 13ος ο Αντώνης Στεφανή και 14ος ο AdamDoroszkiewcz.

Το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Motocross συνεχίζεται στην πίστα MXPRO όπου θα διεξαχθεί ο τέταρτος αγώνας ο οποίος είναι προγραμματισμένος στις 19 Δεκεμβρίο