Λάρνακα Rally Sprint 2021: Ένας τίτλος, πέντε διεκδικητές!!

Το Σάββατο 20 Νοεμβρίου πέφτει η αυλαία του HONDA/GALATARIOTIS – ENI  Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Αγώνων Ταχύτητας με το Λάρνακα Rally Sprint, αγώνα τον οποίο διοργανώνει ο Σύνδεσμος Αυτοκινήτου Λάρνακας, τελεί υπο την αιγίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου και είναι εις μνήμη του Πρόδρομου Προδρόμου.

Ο χώρος όπου θα γίνει η τελευταία φετινή αναμέτρηση είναι στην περιοχή Κόσιης σε μια διαδρομή μήκους 2.4km. Συνολικά 25 οδηγοί είναι στη λίστα συμμετοχών έτοιμοι να διεκδικήσουν τους στόχους τους.

Στο μεγάλο φινάλε ο συντελεστής βαθμολόγησης είναι 1.25 και το ενδιαφέρων από αγωνιστικής πλευράς είναι αυξημένο καθώς πέντε οδηγοί είναι στο κυνήγι του τίτλου. Από τους πέντε αγώνες προσμετρούν για βαθμολόγηση τα τέσσερα καλύτερα αποτελέσματα και έτσι όλα είναι ρευστά.

Ο πρωτοπόρος στη βαθμολογία Ηλίας Πιερή (Mitsubishi Lancer EVOVI) έχει 82 βαθμούς και με νίκη εξασφαλίζει το πρωτάθλημα. Σε αντίθετη περίπτωση χρειάζεται συνδυασμό αποτελεσμάτων για να στεφθεί για πρώτη φορά στην καριέρα του πρωταθλητής.

Η μεγάλη έκπληξη του πρωταθλήματος, ο Νίκος Θωμά, πίσω από το τιμόνι του Semog Bravo Sport είναι δεύτερος με 81 βαθμούς και για να κατακτήσει το πρωτάθλημα πρέπει να τερματίσει μπροστά από τον Πιερή. Σε περίπτωση νίκης του Γιώργου Πολυκάρπου “βολεύετε” και με την τέταρτη θέση ανάλογα φυσικά με τη θέση του Ηλία Πιερή.

Από κει και πέρα βλέψεις για τον τίτλο έχει και ο Σταύρος Αντωνίου (Mitsubishi Lancer EVO X R4) ο οποίος είναι τρίτος με 60 βαθμούς. Ο Αντωνίου με τυχών νίκη πάει στους 90.5 βαθμούς με την αφαίρεση ενός αγώνα όμως το έργο εξακολουθεί να είναι δύσκολο όχι όμως αδύνατο. Μια θέση στο βάθρο των νικητών θα διεκδικήσουν και οι Μάριος Παναγιώτου (Mitsubishi Lancer EVO IX) και Γιώργος Νέστωρος (Mitsubishi Lancer EVO X).

Στο κόλπο του τίτλου υπο προϋποθέσεις είναι και η δεύτερη έκπληξη του φετινού πρωταθλήματος, ο Ευαγόρας Κούλουρος ο οποίος είναι τέταρτος με 58 βαθμούς και χρειάζεται απαραίτητα νίκη, με τους υπόλοιπους διεκδικητές να τερματίζουν κάτω από την πέμπτη θέση.

 

Δύσκολο είναι το έργο και για τον περσινό πρωταθλητή SHOCKSLAB Γιώργο Πολυκάρπου (Mitsubishi Lancer EVO III). Είναι πέμπτος και ισόβαθμος με τον Κούλουρο στους 58 βαθμούς και για να κερδίσει το πρωτάθλημα πρέπει απαραίτητα να κερδίσει και από κει και πέρα ο Νίκος Θωμά να τερματίσει πέμπτος.

Στη μάχη για τη νίκη αναμένεται να εμπλακούν και οι SHOCKSLAB Πανίκος Πολυκάρπου (Mitsubishi Lancer EVO IX), Δημήτρης Πιερή (Mitsubishi Lancer EVO X R4) και Γιάννος Ιωαννίδης (Mitsubishi Lancer EVO IX) και όλα είναι αμφίρροπα στην αναμέτρηση του Σαββάτου.

Στην κατηγορία RC2 ο Σταύρος Αντωνίου έχει τον πρώτο λόγο για το πρωτάθλημα αφού έχει 94 βαθμούς και χρειάζεται ακόμα τέσσερις βαθμούς για να αναδειχθεί πρωταθλητής. Σε περίπτωση που κερδίσει ο δεύτερος στη βαθμολογία με 60 βαθμούς Γιάννος Ιωαννίδης, ο οποίος με τη σειρά του είναι εκ των φαβορί για επικράτηση, από κει και πέρα θα περιμένει να δει τα υπόλοιπα αποτελέσματα.

Ο Ηλίας Πιερή είναι στη μάχη και για τον τίτλο στην κατηγορία RCS2. Προηγείται με 96 βαθμούς έναντι 84 του Ευαγόρα Κούλουρου και είναι οι δυο που θα τον διεκδικήσουν στο μεγάλο φινάλε.

Στη διεκδίκηση της νίκης σε αυτή την κατηγορία αναμένεται να είναι οι Ιάκωβος Πενταράς/Νικόλας Ψύλλος ((Mitsubishi Lancer EVOVI), Σταύρος Υπερμάχου (Mitsubishi Lancer EVO VII), Χριστόδουλος Χριστοδούλου (Mitsubishi Lancer EVO VI), Στέλιος λαός (MitsubishiLancer EVO III) και Βαγγέλης Χριστοδούλου (Mitsubishi Lancer EVO VI).

Στη δικήνητη κατηγορία και την RC4 ο τίτλος κλείνει το μάτι στον Αργύρη Σταύρου (Suzuki Swift) ο οποίος θα έχει δίπλατου τον Ανδρέα Νέστωρος. Η απουσία του πρωτοπόρου στη βαθμολογία Κωνσταντίνου Ζάκου (70 βαθμοί) ανοίγει διάπλατα την πόρτα στον δεύτερο Σταύρου (69 βαθμοί) για να στεφθεί πρωταθλητής.

Στην ίδια κατηγορία αγωνίζεται και ο Παναγιώτης Ξενοφώντος με συνοδηγό τον Κώστα Ευριπίδου (Honda Civic) και έχει βάσιμες βλέψεις για τη νίκη όπως επίσης και ο Χρυσόστομος Παντελή (Suzuki Swift Sport RS). .

Φαβορί για τον τίτλο στην κατηγορία RCS1 είναι ο Μιχάλης Σοφοκλέους (WV GOLF GTI) ο οποίος προηγείται με 98 βαθμούς και εξασφαλίζει τον τίτλο ακόμα και με την τρίτη θέση σε περίπτωση που ο δεύτερος στη βαθμολογία με 81 βαθμούς Σωκράτης Παπαναστασίου (Seat Ibiza) κερδίσει. Τα δεδομένα είναι ακριβώς τα ίδια και στην κατηγορία 2WD S όπου οι πρωταγωνιστές είναι οι ίδιοι.

Πλασάρισμα ψηλά στην πρώτη τριάδα θα κυνηγήσουν οι Περικλής Νικολαΐδης (VW GOLF GTI), Μάριος Ζάκου (VW GOLF GTI) και Γιώργος Πικκής (Ford Escort).

Μοναχικό αγώνα θα κάνει στην κατηγορία RC3 ο Δημήτρης Παρέλλης με το Opel Corsa ενώ ίδια είναι τα δεδομένα και για τον Ρίκκο Παναγιώτου (Suzuki Vitara) στην κατηγορία RCT1.

Η έναρξη της δοκιμαστικής διαδρομής είναι στις 11:40 ενώ θα ακολουθήσουν οι δυο χρονομετρημένες όπου και θα κρίνουν το φετινό πρωταθλητή.

Κύριος χορηγός του αγώνα είναι η εταιρία Ψάλτης Auto Parts με τις μπαταρίες Exide και την Comline Auto Parts.

Entrance List Larnaca Rally Sprint 20.11.2021