Home Rally Το Yaris WRC είναι έτοιμο για την Κορσική

Το Yaris WRC είναι έτοιμο για την Κορσική

Η Toyota GAZOO Racing πάει σαν πρωτοπόρος στο πρωτάθλημα οδηγών, συνοδηγών και κατασκευαστών στην Κορσική, τον πρώτο καθαρά ασφάλτινο αγώνα της σεζόν, το κλασσικό Tour de Corse.

Ο πρωτοπόρος του πρωταθλήματος Ott Tanak θα επιδιώξει να συνεχίσει τους τερματισμούς στο βάθρο, σε ένα αγώνα όπου τερμάτισε δεύτερος πέρυσι. Οι Jari-Matti Latvala και Kris Meeke επίσης είχαν δυνατές εμφανίσεις σε προηγούμενους αγώνες στην Κορσική.


Ο Γύρος της Κορσικής είναι γνωστός και σαν το ράλι των 10000 στροφών λόγω των στενών και συνεχόμενων στροφών. Κατά μέσο όρο οι ειδικές είναι μακρύτερες από οποιοδήποτε άλλο αγώνα και η επιλογή ελαστικών αποτελεί σπαζοκεφαλιά. Με τους ορεινούς δρόμους να έχουν βραχώδης άκρες από τη μια και μεγάλους γκρεμούς από την άλλη, δεν υπάρχει χώρος για το παραμικρό λάθος.


Η διαδρομή σε σχέση με το 2018 είναι 75% καινούργια. Φέτος ο χώρος όπου θα ξεκινήσει ο αγώνας είναι στο Porto-Vecchio νότια του νησιού όπου θα διεξαχθούν τρείς ειδικές επαναλαμβανόμενες την Παρασκευή χωρίς ανασυγκρότηση, η οποία θα γίνει στο τέλος της μέρας στο αεροδρόμιο της Bastia. Το Σάββατο θα γίνουν επίσης τρείς επαναλαμβανόμενες ειδικές στο βορειοανατολικό μέρος του νησιού και ακολούθως οι διαγωνιζόμενοι θα κινηθούν δυτικά για τις τελευταίες δυο ειδικές και τον τερματισμό στο Calvi.


Ο αγωνιστικός διευθυντής της ομάδας Tommi Makinen είπε: «Πάμε στην Κορσική με αισιοδοξία και με στόχο να διεκδικήσουμε τις πιθανότητες μας, ειδικότερα μετά τη δυνατή εμφάνιση που κάναμε πέρυσι όπου ήμασταν ταχύτεροι σε περισσότερες από τις μισές ειδικές. Ο αγώνας έχει αρκετές προκλήσεις τις οποίες αντιμετώπισα και εγώ όταν έτρεχα, όμως οι οδηγοί μας έδειξαν ότι μπορούν να είναι γρήγοροι. Με τόσες πολλές στροφές και μεγάλες ειδικές, πρέπει να έχεις αυτοπεποίθηση στο αυτοκίνητο αλλιώς θα χάσεις αρκετό χρόνο. Για αυτό είναι σημαντικό το στήσιμο του αυτοκινήτου να είναι σωστό, ειδικότερα φέτος όπου δε θα υπάρχει ενδιάμεση ανασυγκρότηση την Παρασκευή και έτσι δε θα μπορούμε να κάνουμε μεγάλες αλλαγές. Η ομάδα μας έχει προετοιμαστεί όσο το δυνατόν καλύτερα και ευελπιστώ ότι θα έχουμε ένα δυνατό Σαββατοκύριακο.»


Από την πλευρά του ο πρωτοπόρος του πρωταθλήματος Ott Tanak ανέφερε: «Ανυπομονώ για την Κορσική. Νομίζω το να ξεκινώ πρώτος στις ειδικές σαν πρωτοπόρος του πρωταθλήματος θα είναι καλό, καθώς είναι η καλύτερη θέση αφού θα βρίσκω το δρόμο καθαρό. Στο παρελθόν η Κορσική ήταν ο αγώνας όπου ταλαιπωρήθηκα περισσότερο, όμως πέρυσι είχαμε πολύ καλό ρυθμό στην πρώτη μας χρονιά με το Toyota Yaris WRC. Γνωρίζουμε ότι έχουμε ένα δυνατό πακέτο για τον άσφαλτο και νομίζω ότι θα έχουμε καλή απόδοση. Είμαι σίγουρος ότι μερικοί από τους ανταγωνιστές μας θα είναι γρήγοροι και στόχος μας είναι να δώσουμε συνέχεια στα θετικά αποτελέσματα στη σεζόν και να μαζέψουμε όσους περισσότερους βαθμούς μπορούμε.»

Exit mobile version