Home Rally Το C3 WRC σαλπάρει για την Κορσική

Το C3 WRC σαλπάρει για την Κορσική

Ο Γύρος της Κορσικής είναι ο πρώτος αμιγώς ασφάλτινος αγώνας του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι, είναι ο τέταρτος της χρονιάς και η Citroën Total World Rally Team
αγωνίζεται εντός έδρας. Οι προσδοκίες για τους Γάλλους Sébastien Ogier – Julien Ingrassia και για τους Esapekka Lappi – Janne Ferm είναι ψηλές ειδικότερα για τους πρώτους, καθώς οι αλλαγές που έγιναν στις ειδικές μπορεί να τους βολέψουν.


Έχοντας κερδίσει τον περσινό αγώνα μετά που προηγήθηκαν από την αρχή μέχρι το τέλος, οι Ogier-Ingrasia έχουν μια καινούργια πρόκληση, να κερδίσουν με τη νέα τους ομάδα, τη Citroën Total World Rally Team στο νησί της Μεσογείου τον τρίτο από τους τέσσερις αγώνες που έγιναν μέχρι στιγμής.


Το Γαλλικό πλήρωμα κέρδισε επίσης το Γύρο της Κορσικής και το 2016, δείχνοντας την ικανότητα τους να παίρνουν σωστές σημειώσεις στα δυο περάσματα αναγνωριστικών που δικαιούνται. Η τελευταία μέρα στον αγώνα του Μόντε Κάρλο έγινε σε στεγνή άσφαλτο και έτσι το πλήρωμα θα έχει ψηλή αυτοπεποίθηση όταν θα οδηγήσει το C3 WRC στους δρόμους της Κορσικής.


Οι Esapekka Lappi-Janne Ferm είχαν επίσης πολύ καλή απόδοση στον περσινό αγώνα καθώς τερμάτισαν ψηλά στη γενική κατάταξη. Κέρδισαν τέσσερις ειδικές μεταξύ των οποίων και η power stage. Ήταν στη μάχη της τρίτης θέσης πριν ένα σκασμένο ελαστικό τους αναγκάσει να χάσουν δυο θέσεις. Με αυτά τα δεδομένα, ο νεαρός Φιλανδός πάει στην Κορσική έχοντας βάσιμες ελπίδες για ένα καλό αποτέλεσμα, σε μια επιφάνεια που τον κάνει να νοιώθει οικία, καθώς έτρεχε σε αγώνες karting από την ηλικία των έξι μέχρι τα δεκαέξι.


Νικητής το 2017 και έχοντας κερδίσει τρείς ειδικές πέρυσι, το C3 WRC είναι πάντα ανταγωνιστικό σε αυτό τον αγώνα, όπου οι προκάτοχοι του (Xsara Kit-Car, Xsara WRC και C4 WRC) πανηγύρισαν συνολικά έξι φορές τη νίκη.


Τα πληρώματα του C3 έκαναν διήμερα δοκιμαστικά πριν από τον αγώνα σε δρόμους της Κορσικής την προηγούμενη βδομάδα, ούτως ώστε να έχουν αρκετές επιλογές στο στήσιμο του αυτοκινήτου.


Ο αγωνιστικός διευθυντής της Citroën Pierre Budar είπε: «Προφανώς ο Γαλλικός γύρος του WRC είναι ξεχωριστό γεγονός για εμάς καθώς αγωνιζόμαστε εντός έδρας, μπροστά στο κοινό μας και είμαστε αποφασισμένοι να τερματίσουμε στο βάθρο όπως κάναμε και στους προηγούμενους αγώνες μέχρι τώρα. Παρόλα αυτά, γνωρίζουμε ότι αυτοί οι δρόμοι δε συγχωρούν, ειδικότερα φέτος όπου το πρόγραμμα επικεντρώνετε στην αντοχή πληρωμάτων και αυτοκινήτων. Ειδικότερα φέτος ο καιρός μπορεί να είναι πολύ απρόβλεπτος. Σε κάθε περίπτωση οι Sébastien και Esapekka έδειξαν ότι έχουν απίστευτη ταχύτητα σε αυτούς τους δρόμους, όπως επίσης και το C3 WRC. Οι προετοιμασίες εν όψη Κορσικής που έγιναν την προηγούμενη βδομάδα υποδηλώνουν ότι πάμε στον αγώνα σε πολύ καλή κατάσταση.»


Από την πλευρά του ο Sébastien Ogier ανέφερε: «Η διαδρομή άλλαξε αρκετά σε σχέση με πέρυσι, όμως αυτό έχει ξαναγίνει εδώ, πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να βρω το κατάλληλο κράτημα για μένα στις νέες ειδικές. Αυτό προσθέτει στρες και αδρεναλίνη στον αγώνα. Όταν οι ειδικές είναι καινούργιες για όλους, προφανώς αυτό που κάνει τη διαφορά είναι οι σημειώσεις που παίρνουμε στις αναγνωρίσεις. Αν γίνει σωστά και υπάρχει αρκετή εμπιστοσύνη στις σημειώσεις τότε μπορούμε να πιέσουμε από την αρχή. Όσον αφορά το C3, γνωρίζουμε την ποιότητα που έχει στην άσφαλτο. Οι δοκιμές που κάναμε πριν από τον αγώνα ήταν πολύ παραγωγικές και η αίσθηση με το αυτοκίνητο ήταν πολύ καλή. Είναι σαφές ότι θέλω να πάω καλά στον αγώνα της πατρίδας μου καθώς παράλληλα θέλω να συνεχίσω την καλή φόρμα που έχω.»

Exit mobile version