Το X2 xDrive25e ενισχύει τη γκάμα των Plug-in υβριδικών μοντέλων της BMW

Η BMW ενισχύει τη γκάμα των Plug-in υβριδικών μοντέλων της με τη νέα BMW X2 xDrive25e. Το δημοφιλές compactSports Activity Coupe (SAC) μοντέλο της BMW υπόσχεται εξαιρετική απόδοση και μετακινήσεις με μηδενικές εκπομπές ρύπων, χάρη σε μία plug-in υβριδική φιλοσοφία κίνησης.

Το υβριδικό συγκρότημα κίνησης αποτελείται από ένα κινητήρα βενζίνης 1.5 λίτρων, που σε συνδυασμό με τον ηλεκτροκινητήρα αποδίδουν συνολική ισχύ 220 ίππων με τη ροπή να φθάνει τα 385 Nm. Οι επιδόσεις είναι εξαιρετικές, καθώς για την επιτάχυνση από στάση στα εκατό χιλιόμετρα την ώρα χρειάζεται μόλις 6,8 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 195 χλμ./ώρα. Το BMW X2 xDrive25e διαθέτει τετρακίνηση, καθώς ο κινητήρας βενζίνης δίνει την κίνηση στον εμπρόσθιο άξονα, ενώ ο ηλεκτροκινητήρας στον πίσω.

Το X2 xDrive25e προσφέρει τη μοναδική εμπειρία ηλεκτροκίνησης για έως 57/53 χλμ. (NEDC/WLTP) μέσω της μπαταρίας υψηλής τάσης μικτής χωρητικότητας  10 kWh (ωφέλιμη χωρητικότητα 8,8 kWh). Συνεπώς, οι καθημερινές διαδρομές μπορούν να πραγματοποιούνται απόλυτα οικονομικά, αθόρυβα και με μηδενικούς ρύπους, με ταχύτητες έως και 135 χλμ./ώρα (MAX eDrive). Και στο υβριδικό πρόγραμμα λειτουργίας (AUTO eDrive) η κίνηση μπορεί να πραγματοποιείται με χρήση αποκλειστικά της ηλεκτρικής ενέργειας, με τη διαφορά ότι πάνω από τα 90 χλμ./ώρα ενεργοποιείται και ο βενζινοκινητήρας.

Η μπαταρία υψηλής τάσης μπορεί να επαναφορτιστεί πλήρως σε μία απλή οικιακή πρίζα μέσα σε 5 ώρες ή σε 3,2 ώρες σε φορτιστή AC ισχύος 3,7 kW. H φόρτιση της μπαταρίας μπορεί φυσικά να πραγματοποιηθεί και εν κινήσει από τον κινητήρα βενζίνης, αν ο οδηγός επιλέξει το ανάλογο πρόγραμμα οδήγησης (SAVE BATTERY).

Η μέση κατανάλωση καυσίμου σε περίπτωση υβριδικής λειτουργίας είναι 1,9/1,7 λίτρα ανά 100 χλμ (NEDC/WLTP) και οι εκπομπές ρύπων CO2 περιορίζονται στα 43/38 γρ./χλμ. (NEDC/WLTP).

Το μοντέλο βρίσκεται στους εκθεσιακούς χώρους του Ομίλου Πηλακούτα έχοντας στη διάθεση του μια μεγάλη γκάμα εξοπλισμού τόσο στο βασικό όσο και στον προαιρετικό.