Το C3 WRC έχει στόχο την κορυφή

Η χρονιά συνεχίζεται με τον πρώτο χωμάτινο αγώνα, το Ράλι Μεξικού, όπου η ομάδα της Citroën Total World Rally Team με τους Sébastien Ogier – Julien Ingrassia και Esapekka Lappi – Janne Ferm θα έχουν να αντιμετωπίσουν τις εξαιρετικά ζεστές και μεγάλου υψομέτρου ειδικές διαδρομές γύρω από τη León. Τα πληρώματα της ομάδας είναι αποφασισμένα να κερδίσουν το τρίτο συνεχόμενο τους βάθρο.


Το Ράλι Μεξικού είναι ένα ασυνήθιστος αγώνας, με χαρακτηριστικά (θερμότητα και μεγάλο υψόμετρο ειδικότερα) που δεν συναντώνται αλλού στο ημερολόγιο του παγκοσμίου πρωταθλήματος και είναι αδύνατον να αναπαραχθούν κάπου αλλού στην Ευρώπη, πράγμα που σημαίνει ότι η εμπειρία είναι πολύ σημαντική. Είναι σωστό να αναφέρουμε ότι η Citroën Total World Rally Team έχει εξαιρετική πείρα από την Κεντρική Αμερική.

Η ομάδα κατέχει το ρεκόρ στους κατασκευαστές, κερδίζοντας επτά από τους δεκατέσσερις αγώνες που έχουν διεξαχθεί ως μέρος του WRC. Με τους Sébastien Ogier και Julien Ingrassia, η Citroën έχει επίσης το πλήρωμα με το δεύτερο καλύτερο ρεκόρ της διοργάνωσης με τέσσερις νίκες, η τελευταία από τις οποίες ήρθε την περσινή χρονιά. Το γαλλικό πλήρωμα, έχει σοβαρούς λόγους και πραγματικές ελπίδες επιτυχίας, ειδικά καθώς οι νικητές του Rallye Monte-Carlo θα ξεκινήσουν τον αγώνα βρισκόμενοι στην τρίτη θέση την πρώτη μέρα, φαινομενικά μια καλύτερή θέση αυτή τη φορά, με σκοπό να πάρουν το καλύτερο από το C3 WRC.


Εν τω μεταξύ, οι δεύτεροι στο βάθρο του αγώνα στη Σουηδία Esapekka Lappi και Janne Ferm ξεκινούν τον αγώνα στην πέμπτη θέση και μπορούν ως εκ τούτου να αναμένουν να βρουν πιο καθαρές γραμμές την πρώτη μέρα. Θα προσπαθήσουν να επωφεληθούν από αυτό αντισταθμίζοντας την έλλειψη γνώσης και εμπειρίας από τις ειδικές. Σε μία προσπάθεια να μάθουν καλύτερα το C3 WRC, οι Φινλανδοί είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν να βελτιώνονται, ενώ παράλληλα θέλουν να κυνηγήσουν και του βαθμούς, ακολουθώντας μια διαφορετική και πιο σταδιακή στρατηγική.


Αφού έφτασε στην πρώτη του νίκη στο Ράλι Μεξικό το 2017 μόλις στον τρίτο του αγώνα, το C3 WRC παρουσίασε την ποιότητα του σε αυτόν τον αγώνα την περσινή χρονιά, ολοκληρώνοντας στο τρίτο σκαλοπάτι του βάθρου και γράφοντας τον ταχύτερο χρόνο σε συνολικά οκτώ ειδικές διαδρομές. Για να προετοιμαστεί η ομάδα για τον φετινό αγώνα και να τελειοποιήσει ακόμη περισσότερο τις ρύθμισή του αυοτκινήτου, κάθε πλήρωμα είχε διήμερα δοκιμαστικά στη νότια Ισπανία, σε συνθήκες κοντά σε εκείνες που αναμένονται στη Λεόν.

Ο Pierre Budar, επικεφαλής της Citroën Racing είπε: «Μεταβαίνουμε στο Μεξικό σε μια προσπάθεια να δώσουμε συνέχεια στο εξαιρετικό ξεκίνημα της χρονιάς με στόχο και πάλι το βάθρο, καθώς οι οδηγοί μας Sébastien και Esapekka θα ξεκινήσουν τον αγώνα βρισκόμενοι σε πολύ καλές θέσεις, δεδομένου ότι το επίπεδο πρόσφυσης θα βελτιωθεί σταδιακά όσο περισσότερα αγωνιστικά περνούν στις ειδικές. Γνωρίζουμε ότι τα πράγματα μπορούν να αλλάξουν εντελώς σε αυτό το πρώτο χωμάτινο αγώνα της χρονιάς, ειδικά λόγω των ασυνήθιστα υψηλών πιέσεων που ασκούνται στα αυτοκίνητα και έχουν άμεση σχέση με το υψόμετρο και τη ψηλή θερμοκρασία, αλλά εδώ συνήθως τα πάμε καλά. Για άλλη μια φορά, κάναμε ότι ήταν δυνατό για να έρθουμε στον αγώνα όσο καλύτερα προετοιμασμένοι γίνεται.»

Από την πλευρά του ο Sébastien Ogier ανέφερε: «Είχαμε δύο καλές μέρες δοκιμαστικών πριν από τον αγώνα, σε δρόμους που ήταν αρκετά αντιπροσωπευτικοί για τις ειδικές διαδρομές που θα αντιμετωπίσουμε το Σαββατοκύριακο. Ήμασταν τυχεροί με τον καιρό κατά τη διάρκεια των δοκιμών, καθώς ήταν πολύ ζεστός, αν και προφανώς δεν ήταν τόσο ζεστός όπως στο Μεξικό. Μετά από ένα σκληρό αγώνα στην Σουηδία, όπου δεν μπορέσαμε να έχουμε κάτι θετικό, ανυπομονώ να ξεκινήσουμε και να δείξουμε ακόμη μια φορά τις δυνατότητές μας. Οι ειδικές διαδρομές είναι πανέμορφες εδώ, αλλά πρέπει να είσαι εξαιρετικά προσεκτικός κατά το απογευματινό loop, όταν η θερμοκρασία θα είναι ακόμη πιο ψηλή. Τα δεύτερα περάσματα είναι πάντα πιο σκληρά για τα αυτοκίνητα, ειδικά καθώς το μεγάλο υψόμετρο σημαίνει όχι μόνο μειωμένη ιπποδύναμη, αλλά ότι μπορεί επίσης να προκαλέσει προβλήματα με την ψύξη.»

Ο Esapekka Lappi είπε: « Τα δοκιμαστικά που πραγματοποιήθηκαν στην Ισπανία μου επέτρεψαν να νιώσω ακόμα πιο άνετα στο C3 WRC. Αισθάνομαι όλο και πιο κοντά στο αυτοκίνητο. Τούτου λεχθέντος, ξέρω ότι η εμπειρία μου στο Rally Mexico είναι πολύ περιορισμένη. Έχω μόνο μια εμφάνιση εδώ, στον αγώνα της περσινής χρονιάς, εκτός από τα Recce του 2017. Με αυτά τα δεδομένα, ένας τερματισμός στους πρώτους πέντε γενικής θα ήταν ένα καλό αποτέλεσμα για μένα. Η σειρά εκκίνησης μας θα μας προσφέρει πλεονέκτημα σε σχέση με τους πρώτους, οπότε θα είναι στο χέρι μας να το εκμεταλλευτούμε στο μέγιστο. Πραγματικά πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και αποτελεσματικοί στην οδήγησή σε αυτούς τους δρόμους, δεδομένου ότι χάνουμε περίπου εκατό ίππους λόγω του μεγάλου υψομέτρου.»

Κύρια Στοιχεία Αγώνα
21 ειδικές διαδρομές που καλύπτουν συνολικά 313,87 αγωνιστικά χλμ
10% το ποσοστό απώλειας ισχύος για κάθε 1.000 μέτρα πάνω από τη στάθμη της θάλασσας
2.756 μέτρα – το ύψος, που βρίσκεται ειδική διαδρομή Ortega

Πρόγραμμα του RALLY MEXICO (GMT-6)
Αν και έχει μειωθεί κατά περίπου τριάντα χιλιόμετρα σε σύγκριση με την περσινή χρονιά, οι διαδρομές του Ράλι Μεξικό παραμένουν κλασικές, τα περισσότερα από τα οποία είναι πολύ οικεία στους διαγωνιζόμενους του παγκοσμίου πρωταθλήματος. Με συνολική απόσταση 114,19 αγωνιστικών χλμ, την Παρασκευή, μεταξύ των ειδικών είναι και δύο περάσματα από την περίφημη ειδική διαδρομή El Chocolate (31,57 χλμ.). Στην συνέχεια, άλλα 138,37 χλμ είναι το Σάββατο, με δύο περάσματα από την ειδική διαδρομή Otates (32,27 χλμ.), και με αυτά τα δεδομένα το Σαββατοκύριακο θα είναι αναμφισβήτητα μια εξαιρετικά μεγάλη πρόκληση για πληρώματα και αυτοκίνητα.
Με μέσο υψόμετρο 2.200 μέτρων, σε συνδυασμό με θερμοκρασίες που συχνά φτάνουν τους 25 βαθμούς, ο αγώνας αυτός είναι μια πραγματική πρόκληση. Όχι μόνο οι μηχανικοί πρέπει να διεξάγουν εις βάθος την χαρτογράφηση του κινητήρα για να περιορίσουν την απώλεια ισχύος, αλλά η έλλειψη οξυγόνου που σχετίζεται με το μεγάλο υψόμετρο σημαίνει ότι πρέπει επίσης να δώσουν ιδιαίτερη προσοχή στην ψύξη του κινητήρα, τα υδραυλικά εξαρτήματα και τα φρένα.
Η επιλογή ελαστικών είναι συχνά ένας άλλος κρίσιμος παράγοντας στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Καθώς η φθορά είναι λιγότερο σημαντική από ότι συνήθως, λόγω της μειωμένης ισχύος των WRC, οι ομάδες πρέπει να ζυγίζουν – παρά τη θερμότητα – είτε να επιλέξουν σκληρά ελαστικά Michelin είτε να πάνε με μεσαία.