Το C3 WRC έτοιμο για τις προκλήσεις του 2019

Η αγωνιστική δράση στο WRC παραδοσιακά ξεκινά με το Rallye Monte-Carlo, ο οποίος είναι ένας αγώνας απρόβλεπτος με αρκετές προκλήσεις για τα πληρώματα.

Με τους Sebastien Ogier/Julien Ingrasia και Esapekka Lappi/Janni Ferm μέσα στα δυο C3 WRC, η Citroën Total World Rally Team θα βασιστεί στον έξι φορές παγκόσμιο πρωταθλητή και στο πιο υποσχόμενο ταλέντο για θα κάνουν την ομάδα περήφανη.

Sebastien Ogier

Η τεχνική ομάδα έκανε ότι ήταν δυνατών ούτως ώστε τα πληρώματα να γράψουν όσα περισσότερα χιλιόμετρα με το αυτοκίνητο για να ξεκινήσουν τη χρονιά με αυτοπεποίθηση. Και τα δυο πληρώματα έκαναν τρείς και μισή μέρες εξιδεικευμένων δοκιμών με το C3 WRC καλύπτοντας περισσότερα από 200km κάθε μέρα με σκοπό να έχουν αρκετές επιλογές σχετικά με το στήσιμο του αυτοκινήτου.

Οι δοκιμές έγιναν σε γλιστερή και στεγνή άσφαλτο, σε χιόνι και πάγο. Με άλλα λόγια δοκίμασαν σε όλες τις συνθήκες που αναμένετε να αντιμετωπίσουν στο Motne. Αυτές οι προσπάθειες επιβεβαιώνουν την αποφασιστικότητα της Citroën να μπει ξανά στη διεκδίκηση την νίκης φέτος και να περάσει το ορόσημο των 100 νικών στο WRC.

Όπως είναι φυσικό, ο έξι φορές παγκόσμιος πρωταθλητής και νικητής τα τελευταία πέντε χρόνια στο Rallye Monte-Carlo Sebastien Ogier, είναι ο άνθρωπος που η ομάδα βασίζετε περισσότερο για επιτυχία στο Monte. Ο Γάλλος απέδειξε πολλές φορές την ικανότητα του να προσαρμόζετε στις διάφορες συνθήκες καθώς πλέον έχει γίνει ειδικός στο να διαβάζει τους δρόμους και να καταλαβαίνει το επίπεδο πρόσφυση τους.

Esapekka Lappi (R) and co-driver Janne Ferm (L)

Με τρείς συμμετοχές στο Monte, ο Esapekka Lappi δεν κουβαλά την ίδια εμπειρία με τον Γάλλο ομοσταυλό του. Βασισμένος στην απόδοση που είχε το 2018, όπου κατά τη διάρκεια της χρονιάς ανέβηκε τρείς φορές στο βάθρο, ο 28χρονος Φιλανδός είναι αποφασισμένος να συνεχίσει να βελτιώνετε στη μόλις δεύτερη του φουλ σεζόν στο WRC.

Esapekka Lappi

Ο αγωνιστικός διευθυντής της Citroën Pierre Budar είπε μεταξύ άλλων: «Παρά το γεγονός ότι οι Sebastien και Julienεί δαν γνωστά τους πρόσωπα με την επιστροφή τους στην ομάδα, αυτό δε συνέβη για τους Esapekka και Janne, όμως και οι δυο κατάφεραν να προσαρμοστούν γρήγορα. Χρησιμοποιήσαμε το κενό πριν από την έναρξη της σεζόν για να προετοιμαστούμε για το 2019, μαθαίνοντας ο ένας από τον άλλο, δίνοντας την ευκαιρία στα πληρώματα να συνηθίσουν το αυτοκίνητο όσο καλύτερα γινόταν. Στο Monte-Carlo είναι πολύ σημαντικό να νοιώθεις αυτοπεποίθηση στο αυτοκίνητο. Οι Sebastien και Julien κέρδισαν πέντε φορές αυτό τον αγώνα και όπως είναι φυσικό βασιζόμαστε πολύ σε αυτούς. Οι Esapekka και Janne έχουν λιγότερη εμπειρία σε αυτές τις ασυνήθιστες διαδρομές και αναμφισβήτητα θα έχουν μια πιο προσεκτική προσέγγιση.»

Ο Sebastien Ogier ανέφερε: «Δοκίμασα σε διάφορες συνθήκες κατά τη διάρκεια των τριήμερων δοκιμών και ήταν αρκετά καλό καθώς μπόρεσα να βρω το στήσιμο που μου ταιριάζει. Η αίσθηση είναι ωραία όμως είναι δύσκολο να υπολογίσεις το επίπεδο απόδοσης σου στον πρώτο αγώνα με ένα καινούργιο αυτοκίνητο. Θα κάνω αυτό που κάνω πάντα, θα εμπιστευτώ το προαίσθημα μου. Αυτό είναι η αλήθεια καθώς το Monte είναι ένας αγώνας τον οποίο μπορείς να κερδίσεις οδηγώντας έξυπνα και όχι στο όριο. Πάντα τα πάω καλά και ελπίζω η εμπειρία μου να με βοηθήσει ξανά.»