Το Audi Quatro επιστρέφει στο WRC;;

Το θρυλικό Audi Quatro ίσως επιστρέψει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι σε ένα νέο project με επικεφαλής τον παγκόσμιο Πρωταθλητή Mattias Ekström.

Η νεοσύστατη ομάδα του Ekström, η EKS JC, αναπτύσσει ένα Quatro A1 προδιαγραφών Rally2, οι οποίες του επιτρέπουν να αγωνίζεται στις κατηγορίες WRC2 και WRC3. Το αυτοκίνητο έχει κατασκευαστεί σύμφωνα με τους κανονισμούς της FIA σε συνεργασία με τη νοτιοαφρικανική εταιρεία Rally Technic και η ομάδα επιβεβαίωσε ότι το αυτοκίνητο θα μπορεί να τρέχει στο WCR.

«Όταν κυκλοφόρησε η νέα γενιά Audi A1 ξέραμε ότι θέλαμε να φτιάξουμε κάτι από αυτό,» δήλωσε ο Ekström. «Και αφού όλοι γνωρίζουν το πάθος μου για το ράλι, έγινε γρήγορα σαφές ότι θα φτιάξουμε ένα αυτοκίνητο ράλι. Το αυτοκίνητο είναι έτοιμο. Έμειναν μόνο οι ρυθμίσεις. Πρέπει να γράψουμε χιλιόμετρα και να μαζέψουμε πληροφορίες. Δεν υπάρχει ακόμα ακριβείς ημερομηνία, όμως είναι ξεκάθαρο ότι θα δείτε το αυτοκίνητο σε αγώνα γύρω στην άνοιξη/καλοκαίρι. Προς το παρόν το αυτοκίνητο είναι μόνο για δική μας χρήση όμως μόλις είμαστε ευχαριστημένοι με την απόδοση του θα το προσφέρουμε για ενοικίαση ή αγορά σε άλλους διαγωνιζόμενους», πρόσθεσε.

Ο Ekström έχει μακροχρόνια συνεργασία με την Audi στο μηχανοκίνητο αθλητισμό. Οδήγησε ένα S1 στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Rallycross σπο το 2014 μέχρι το 2019.Κέρδισε τον τίτλο το 2016 και τερμάτισε δεύτερος τις επόμενες δυο χρονιές. Ο Σουηδός επέστρεψε στο WRC την προηγούμενη βδομάδα, στο Arctic Rally Finland, μετά από σχεδόν 15 χρόνια. Τερμάτισε πέμπτος στην κατηγορία WRC3 πίσω από το τιμόνι ενός Skoda Fabia.

 

Το τετρακίνητο Quatro A1 διαθέτει υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα 1,6 λίτρων 263 ίππων και συνδυάζεται με ένα πεντατάχυτο κιβώτιο ταχυτήτων Sequential.

Ο αγωνιστικός διευθυντής της EKS JC Joel Christoffersson είπε ότι οι πρώτες δοκιμές θα γίνουν σε χιόνι και χώμα πριν περάσουν στην άσφαλτο.

«Ο πρώην πρωταθλητής στο Junior WRC, Emil Bergkvist θα είναι ο οδηγός ανάπτυξης μας και θα ξεκινήσει δοκιμαστικά στο κοντινό μέλλον. Επίσης σχεδιάζουμε να τρέξουμε σε ορισμένους τοπικούς αγώνες το 2021,» εξήγησε.

Πηγή: wrc.com