Το νέο Hyundai i20 R5 στην έκθεση Autosport International

Το πρόγραμμα ανάπτυξης οδηγών της Hyundai, θα τρέξει στο φετινό ημερολόγιο του WRC και κάνει αρχή με τη συμμετοχή στην έκθεση Autosport International. Εκεί η Hyundai θα παρουσιάσει για πρώτη φορά το ολοκαίνουργιο New Generation i20 R5, όπως επίσης και τους Φιλανδούς οδηγούς της, Jari Huttunen και Antti Linnaketo, που θα αγωνίζονται στην κατηγορία WRC2 σε επιλεγμένους αγώνες, κάνοντας αρχή με τη Σουηδία και ακολούθως με το Μεξικό.

Η φετινή χρονιά στην κατηγορία WRC2 αναμένετε να είναι η πιο αμφίρροπη των τελευταίων χρόνων, καθώς συμμετέχουν αρκετοί κατασκευαστές. Το νέο i20 R5 θα διαχειρίζεται για λογαριασμό της Hyundai η Sarrazin Motorsport και τα αυτοκίνητα θα παρουσιάζονται με εντυπωσιακή όψη σε κάθε αγώνα που θα τρέχουν το 2018. Η νέα όψη θα φέρει το λογότυπο της HMDP μπροστά, στο πλάι και στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου, το οποίο θα συνδυάζετε με τα χρώματα της Hyundai.

Το i20 R5 ήδη απέδειξε τις ικανότητες του στα χέρια ιδιωτικών ομάδων που το είχαν το 2017, όμως η κατηγορία WRC2 θα είναι το αυστηρότερο κριτήριο για το αυτοκίνητο και τα πληρώματα.

Ο πρώτος αγώνας για τον Jari Huttunen θα είναι στη Σουηδία. Ο Φιλανδός επιλέγηκε μεταξύ 16 υποψηφίων για να οδηγήσουν το αυτοκίνητο το 2018 μετά τη νίκη του στην κατηγορία WRC2 στην Φιλανδία και μετά απο δοκιμές που έγιναν τον Σεπτέμβριο.

Ακολούθως έτρεξε σαν ιδιωτική συμμετοχή με την ομάδα της Sarrazin Motorsport στον αγώνα της Μεγάλης Βρετανίας τον Οκτώβριο παίρνοντας μια πρώτη γεύση από το νέο i20 R5 σε ανταγωνιστικό περιβάλλον. Αυτή η συμμετοχή έδωσε την ευκαιρία στο πλήρωμα και την ομάδα να αποκτήσουν εμπειρία και να είναι έτοιμοι να ανταπεξέλθουν στη συναρπαστική όπως προβλέπετε μάχη της κατηγορίας WRC2 το 2018.

«Είναι τιμή μου που θα αντιπροσωπεύσω τη Hyundai στην κατηγορία WRC2 φέτος. Όλοι στην ομάδα πιστεύουν σε εμένα και θα κάνω ότι μπορώ στους αγώνες που θα τρέξω για να δικαιώσω τις προσδοκίες τους. Θα είναι περίοδος μάθησης για μένα και θα προσπαθήσω να αξιοποιήσω στο έπακρο την ευκαιρία. Η Σουηδία και το Μεξικό είναι δυο εντελώς διαφορετικοί αγώνες και έτσι πρέπει να είμαστε μπροστά από την αρχή. Ο ανταγωνισμός τη φετινή χρονιά στην κατηγορία WRC2 αναμένετε να είναι σκληρός και είμαστε αρκετά αισιόδοξοι καθώς έχουμε ένα πολύ καλό αυτοκίνητο με το οποίο θα πρέπει να φέρουμε καλά αποτελέσματα σε αυτούς τους δύο αγώνες.»